Здравейте,
Това е първата рецепта, която снимаме без да сме я готвили преди - и може би заради това ни хареса толкова много. Но наистина се получи много вкусна.
Има сериозен проблем обаче - човек трудно се спира само на една порция.
Рецептата, която ви предлагаме, си е наша авторска, надявам се да ви хареса.
Оставете тестото да се размрази в хладилника. При работа с него трябва да е меко, но не отпуснато.
За плънката нарежете на ситно пилето, лука, моркова и чесъна. Запържете пилето в загрята мазнина. След това добавете зеленчуците и нарязания или накъсан спанак и задушете под капак.
Подправете със сол и черен пипер, проверете дали пилето е сготвено и поръсете с брашното. Разбъркайте добре и налейте сметаната.
Оставете на котлона за около 5 минути, за да се сготви брашното и сосът да се сгъсти, но не прекалено. Ако сместа е много гъста, долейте още сметана или прясно мляко.
Свалете от котлона и дръжте под капак, за да остане топла.
Извадете тестото и нарежете на квадрати - може и друга форма.
Получените парчета разделете на две, като едната половина ще бъде дъно, а в другата половина изрежете капачета.
Слепете двата пласта тесто с помощта на разбития яйчен жълтък. Намажете и отгоре и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 10-15 минути.
Капачетата може да отделите и предварително и да изпечете отделно. Внимавайте да не прегорите тестото.
Извадете от фурната и внимателно отделете капачетата. Получените кошнички напълнете добре с приготвената плънка. Поставете капаче и поднесете.
Да ви е сладко.