Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Те не ядат това, което готвят

Нека надникнем в света на някои топ готвачи и разберем как любимият на мнозина банан и незаменимият в почти всяко ястие лук могат да се превърнат във враг номер едно.

Кои са тези кулинарни величия и какво не обичат да ядат - може да разберете в галерията ни: Снимка: Getty Images
Нека надникнем в света на някои топ готвачи и разберем как любимият на мнозина банан и незаменимият в почти всяко ястие лук могат да се превърнат във враг номер едно.

Кои са тези кулинарни величия и какво не обичат да ядат - може да разберете в галерията ни:
Гордън РамзиМного авиокомпании си партнират с някои от най-добрите готвачи, за да разнообразят и вдигнат нивото на предлаганата храна по време на полетите. Един от тях е самият Гордън Рамзи, който обаче отказва да се храни в самолет – „Няма начин да го направя. Работих в авиокомпаниите 10 години, така че знам къде е била тази храна, къде отива след това и колко време е отнело преди да я качат на борда”, категоричен е той.

Всъщност, в думите му има доза истина, тъй като е добре известно, че сандвичите или готвените ястия в пластмасови кутии може да са престояли два-три дни, преди да стигнат до масичката за хранене на седалката ни. Снимка: Getty Images
Гордън Рамзи

Много авиокомпании си партнират с някои от най-добрите готвачи, за да разнообразят и вдигнат нивото на предлаганата храна по време на полетите. Един от тях е самият Гордън Рамзи, който обаче отказва да се храни в самолет – „Няма начин да го направя. Работих в авиокомпаниите 10 години, така че знам къде е била тази храна, къде отива след това и колко време е отнело преди да я качат на борда”, категоричен е той.

Всъщност, в думите му има доза истина, тъй като е добре известно, че сандвичите или готвените ястия в пластмасови кутии може да са престояли два-три дни, преди да стигнат до масичката за хранене на седалката ни.
Джада де ЛаурентисНосят се слухове, че идеалната фигура на миньончето Лаурентис се дължи на едно нещо – тя изобщо не вкусва храната, която готви, и изплюва сдъвканите остатъци в кофата за боклук след приключването на снимките. 

Обаче, след като тази информация не е потвърдена, нека се съсредоточим върху истината, която е далеч не толкова брутална. 

Джада ненавижда кокос и в кухнята си прави всичко възможно, за да го избегне (е, като изключим шоколадовата ѝ торта с кокос, къри в тайландски стил с кокосово мляко и още няколко изкушения с екзотичния плод). Снимка: Getty Images
Джада де Лаурентис

Носят се слухове, че идеалната фигура на миньончето Лаурентис се дължи на едно нещо – тя изобщо не вкусва храната, която готви, и изплюва сдъвканите остатъци в кофата за боклук след приключването на снимките.

Обаче, след като тази информация не е потвърдена, нека се съсредоточим върху истината, която е далеч не толкова брутална.

Джада ненавижда кокос и в кухнята си прави всичко възможно, за да го избегне (е, като изключим шоколадовата ѝ торта с кокос, къри в тайландски стил с кокосово мляко и още няколко изкушения с екзотичния плод).
Марта СтюартНяколко са ненавижданите от Марта Стюарт храни, в това число и любимите на повечето хора пилешки гърди. По думите ѝ на домашната ѝ трапеза няма място за станалата модерна в последно време зеленолистна салата с гриловано пиле например. 

Това обаче изобщо не означава, че на официалния сайт на Стюарт не може да намерите подобна рецепта. Въпреки че не е фен на пилешкото, тя се старае да обгрижва почитателите си с разновидни предложения, включващи така популярната "Коб" салата с бяло месо и авокадо. Снимка: Getty Images
Марта Стюарт

Няколко са ненавижданите от Марта Стюарт храни, в това число и любимите на повечето хора пилешки гърди. По думите ѝ на домашната ѝ трапеза няма място за станалата модерна в последно време зеленолистна салата с гриловано пиле например.

Това обаче изобщо не означава, че на официалния сайт на Стюарт не може да намерите подобна рецепта. Въпреки че не е фен на пилешкото, тя се старае да обгрижва почитателите си с разновидни предложения, включващи така популярната "Коб" салата с бяло месо и авокадо.
Найджела ЛоусънЗа някои Фоа гра е символ на изтънчената френска кухня, докато за други е олицетворение на човешката жестокост – насилствено охранвани патици, отглеждани единствено заради черния им дроб, който стои в основата на този деликатес. 

Найджела Лоусън определено е от втория вид и като голяма част от колегите си осъжда сериозно този жесток акт на насилие. Освен това просто не обича да яде Фоа гра – „Не ми харесва. Опитвала съм го приготвено по няколко начина, но текстурата му определено не е по вкуса ми”, категорична е Найджела. Снимка: Getty Images
Найджела Лоусън

За някои Фоа гра е символ на изтънчената френска кухня, докато за други е олицетворение на човешката жестокост – насилствено охранвани патици, отглеждани единствено заради черния им дроб, който стои в основата на този деликатес.

Найджела Лоусън определено е от втория вид и като голяма част от колегите си осъжда сериозно този жесток акт на насилие. Освен това просто не обича да яде Фоа гра – „Не ми харесва. Опитвала съм го приготвено по няколко начина, но текстурата му определено не е по вкуса ми”, категорична е Найджела.
Скот КонантКакво ли е да мразиш един от най-използваните зеленчуци в кухнята? Със сигурност не е лесно, особено когато готвенето не е начин на оцеляване, а професия, издигнала те сред едни от най-влиятелните хора в кулинарния бранш. 

Скот Конант явно успява да се справи с тази своя неприязън, тъй като е очевидно, че няма как да избегне лука в ястията си. Но нека не го съжаляваме много – все пак говорим за човек с милиони в банковата си сметка. Снимка: Getty Images
Скот Конант

Какво ли е да мразиш един от най-използваните зеленчуци в кухнята? Със сигурност не е лесно, особено когато готвенето не е начин на оцеляване, а професия, издигнала те сред едни от най-влиятелните хора в кулинарния бранш.

Скот Конант явно успява да се справи с тази своя неприязън, тъй като е очевидно, че няма как да избегне лука в ястията си. Но нека не го съжаляваме много – все пак говорим за човек с милиони в банковата си сметка.
Боби ФлейСветовноизвестният готвач Боби Флей, а може би и не само той, отказва да яде дуриан или така нареченият миризлив крал на плодовете, родом от Югоизточна Азия. 

Но малцина знаят, че истинският му обект на омраза е лещата и шокът то тази новина не е никаква изненада. Неприязънта на Флей към малките кафяви зрънца го провокира да забрани бобовата култура в един от ресторантите си. Въпреки това той има няколко рецепти с леща, сред които топла салата с печено цвекло и козе сирене. Снимка: Getty Images
Боби Флей

Световноизвестният готвач Боби Флей, а може би и не само той, отказва да яде дуриан или така нареченият миризлив крал на плодовете, родом от Югоизточна Азия.

Но малцина знаят, че истинският му обект на омраза е лещата и шокът то тази новина не е никаква изненада. Неприязънта на Флей към малките кафяви зрънца го провокира да забрани бобовата култура в един от ресторантите си. Въпреки това той има няколко рецепти с леща, сред които топла салата с печено цвекло и козе сирене.
Андрю ЦимернЦимерн е известен със своя екстравагантен вкус и винаги впечатлява със смелостта си да опитва всичко, което му се предлага – от печена катерица на шиш до различни насекоми и сготвени екзотични животни. 

След като добре знаем какво обича да похапва, със сигурност не е изненада, че световноизвестният кулинар не си пада по здравословните плодови сокове. Звучат толкова скучно, нали? И, да, все пак има нещо на тази Земя, което Цимерн не обича да консумира. Снимка: Getty Images
Андрю Цимерн

Цимерн е известен със своя екстравагантен вкус и винаги впечатлява със смелостта си да опитва всичко, което му се предлага – от печена катерица на шиш до различни насекоми и сготвени екзотични животни.

След като добре знаем какво обича да похапва, със сигурност не е изненада, че световноизвестният кулинар не си пада по здравословните плодови сокове. Звучат толкова скучно, нали? И, да, все пак има нещо на тази Земя, което Цимерн не обича да консумира.
Ри ДрумондТази земна и очарователна за мнозина дама не понася банани, въпреки че заради почитателите си през годините разработва няколко рецепти с тях.

Друмонд до такава степен се отвращава от този плод, че често го описва като „отвратителен”. Когато я попитат кое е любимото ѝ ястие, отговорът ѝ обикновено изглежда така: „Това, в което няма банани!”. Снимка: Getty Images
Ри Друмонд

Тази земна и очарователна за мнозина дама не понася банани, въпреки че заради почитателите си през годините разработва няколко рецепти с тях.

Друмонд до такава степен се отвращава от този плод, че често го описва като „отвратителен”. Когато я попитат кое е любимото ѝ ястие, отговорът ѝ обикновено изглежда така: „Това, в което няма банани!”.

Те са на върха на кулинарната верига и са доказали пред света, че могат да готвят, а това е въпрос, по който определено не може да се спори.

Ако се разровим по-подробно обаче и махнем няколкото слоя звезден прах, с който световноизвестните готвачи са обсипани, ще видим, че всъщност те са обикновени хора и имат собствени предпочитания както за стила и начина си на живот, така и за храната, която консумират.

Но какво става, когато се налага да опитват продукти, които не понасят или още по-лошо - да създават с тях нови рецепти?

Със сигурност това е истинско предизвикателство, което трудно можем да си представим поради простата причина, че ако се случи на нас и не обичаме моркови например, просто няма да ги купуваме и ядем.

Уви, в суровия свят на професионалната кухня не са позволени такива своеволия и всички готвачи следва да се съобразяват не със собствения си вкус, а с този на тяхно величество - клиентите.

Затова нека надникнем в света на тези топ готвачи и разберем как любимият на мнозина банан и незаменимият в почти всяко ястие лук могат да се превърнат във враг номер едно.

Кои са тези световни кулинарни величия и какво не обичат да ядат, но все пак се налага да го сготвят, може да разберете в галерията ни.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените