Те са на върха на кулинарната верига и са доказали пред света, че могат да готвят, а това е въпрос, по който определено не може да се спори.
Ако се разровим по-подробно обаче и махнем няколкото слоя звезден прах, с който световноизвестните готвачи са обсипани, ще видим, че всъщност те са обикновени хора и имат собствени предпочитания както за стила и начина си на живот, така и за храната, която консумират.
Но какво става, когато се налага да опитват продукти, които не понасят или още по-лошо - да създават с тях нови рецепти?
Със сигурност това е истинско предизвикателство, което трудно можем да си представим поради простата причина, че ако се случи на нас и не обичаме моркови например, просто няма да ги купуваме и ядем.
Уви, в суровия свят на професионалната кухня не са позволени такива своеволия и всички готвачи следва да се съобразяват не със собствения си вкус, а с този на тяхно величество - клиентите.
Затова нека надникнем в света на тези топ готвачи и разберем как любимият на мнозина банан и незаменимият в почти всяко ястие лук могат да се превърнат във враг номер едно.
Кои са тези световни кулинарни величия и какво не обичат да ядат, но все пак се налага да го сготвят, може да разберете в галерията ни.