Десетки хиляди европейци казаха "Добре дошли" на бежанците

Десетки хиляди хора участваха днес в демонстрация в Лондон с настояване за по-великодушна политика спрямо бежанците, предаде АФП.

Демонстрантите се насочиха от Хайд парк към резиденцията на премиера Дейвид Камерън, издигайки плакати, на които пишеше: "Имигрантите не са изкупителна жертва", "Отворете границите", и "Животът на бежанците също има значение".

Проявата бе подкрепена от различни благотворителни и неправителствени организации. Наскоро Камерън обяви, че Великобритания ще приеме още 20 000 сирийски бежанци през следващите пет години, отстъпвайки под натиска на кризата.

Около 30 000 души протестираХА днес в датската столица Копенхаген в подкрепа на приемането на бежанци. Наскоро страната реши да втвърди имиграционното си законодателство.

Подобни прояви са предвидени в Лисабон и още няколко града в Португалия, в големи градове във Франция, във Виена и Атина.цВ полската столица Варшава са планирани две демонстрации. Едната е организирана от крайнодесните против приемането на мигранти, а другата е в подкрепа на мигрантите и се организира от неправителствени организации.

Две демонстрации - в подкрепа и против бежанците - са планирани и в чешката столица Прага.

В словашката столица Братислава се очаква шествие срещу мигрантите по призив на крайнодесния губернатор на окръг Банска Бистрица Мариан Котлеба.

#1 pepe 12.09.2015 в 19:44:26

Пакитата в Лондон са протестирали за това, че не пускат родата им до 77-мо коляно. Ах, каква изненада А едно проучване за процента на одобряващите имигрантите може ли моля?

#2 Бобо 12.09.2015 в 20:38:53

А кой че ги рани тия мюслита убафци с по 10 членкови семейни партитури? Мислим нема да са пакитата и джамайките оти они сите са на социал надници!?

#3 1Sion1 12.09.2015 в 23:50:46

А стотици милиони казват ”Стойте ди по родните места.Този континент е изграден на християнски ценности и е платил прескъпо за да е това, което е.Не ни трябват необразовани хуни с ислямистки уклон”.

#4 libro 13.09.2015 в 00:58:47

Тъпи ксенофоби, не разбрахте ли, че никое от "пакитата" и "мюслитата" не ще да идва в България, че сте едни хубави, работни и КРАСИВИ... Свят да й се завие на АРАБСКАТА МАДАМА, а какви готини мерцедеси и беемвета карате, как раздрусвате кръшно набъбнали крушовидни форми на дансингите под псевдоарабски ритми... Иска й се да й платите един "СЕКС на плажа"... Ама като отиде у дома ви кво ще завари? Що да остава в БГ, като има Германия и Австрия, която иска те да РАБОТЯТ там и да изкарват пари за месни данъци и социални осигуровки? А тези коментари, че ще ги храните са за неграмотните СЕЛЯНДУРИ, които не знаят как се сее или запложда крава... Всеки мигрант, минал през каналите е ПЛАТИЛ поне 1700$, които селянина ксенофоб надали може да извади. А задържането на мигранитите е не да им плащате да останат, а да останат, те да ви плащат ПЕНСИИТЕ и болничните разходи, че въпреки хубоста си застарявате застрашително, а и изгонихте всичко младо да ходи да изхранва прехраната, че хубоста ви ЗАСЛЕПЯВА.

#5 Шебек Хасан 13.09.2015 в 01:26:43

Точно заради такива малоумни либерасти Европа ще загине! До 10 години ще се изправиш между избора да ядеш ножа или да приемеш исляма. Олигофрен малоумен, чайка заблудена и олигофренясала.

#6 libro 13.09.2015 в 02:10:02

Ех маймуна с маймуна... ти може и да загинеш, ама аз и други с грам разум ще бягаме от маймунарника, че маймуните са по-нисши същества... Но ще се помъчим да вземем България в свои ръце. Че животните не разбират от сложни неща като статегии и тактики за оцеляване... Те не четат, те знаят и се опитват да ни учат... Те не пишат, те натискат клавиши и историята не пише сама... Вместо да се чешеш по оплешивяващото теме, чети и знай кои са българите, че дресираните маймуни не са българи, а кукли в ръцете на дресьора: "... О, неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история..." Паисий Хилендарски из „Славянобългарска история" Света гора - Хилендарски манастир 1762 г.

#7 1Sion1 13.09.2015 в 02:23:16

Смени доставчика, libro.Този определено те прецаква.

#8 tonkich 13.09.2015 в 02:42:47

либро такива наивни олигофрени като теб, заблудени от домашния комфорт в който живеят има доста в Европа жалко че се осъзнавате чак когато ножа опре до кокала (в случая може да се приеме и буквално).

#9 Алилуйщина 13.09.2015 в 10:57:38

Първо.. Ксенофобията е състояние на човека свързана с възприемането на чуждите /непознатите/ хора като непонятни, неизвестни и поради това опасни. Може да се определи като състояние на страх. Това, колкото и да ви е втълпено, че е нещо нередно и зло, съществува във всяка една държава. Второ.. "История славянобългарска" е подтик за формирането на българското национално самосъзнание. Паисий противопоставя българите на гърци и сърби, като изтъква превъзходството на първите, стремейки се да повдигне народностното им самочувствие. Глупаво и крайно невежо е,да цитираш Паисий Хилендарски в защита на чужденци.

#10 libro 13.09.2015 в 11:40:09

НЕГРАМОТНОСТТА Е ДИАГНОЗА НА БЪЛГАРИНА! А да се поставя равенство между "История славянобългарская" и действията на политически деец е като да кажете, че "Новия завет" и Католическата църква са едно и също... И "неразумни июроде" нали не мислите, че ако Османската империя не приемаше чуждите държави... тук щеше да има българи? Не бойте се, след 10 години, остарели и помъдрели ще викате: "Невольо дай пенсия ....." грешка "Европо, дай пенсия! Гладни и болни сме." Заради НЕГРАМОТНОСТТА НА БЪЛГАРИНА, УТРЕ НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРИЯ. Чуйте Паисий - просветете се. Прочетете Карл Марк. Разберете каква е ролята на хората за изграждането на икономическите системи.

#11 vanko 13.09.2015 в 13:26:10

libro, извинявам се, че се намесвам, но... Набива се на очи голямото несъответствие между аватара ти (картинката) и нещата, които "прокламираш". Ако ме разбираш - това (несъответствие) би било странно... Ако не ме разбираш - имаш голям проблем...

#12 Алилуйщина 13.09.2015 в 15:16:00

Мдаа,твърдо напред към следващата фаза,а именно.. „Невежеството е майка на предубеждението“ Какво може да бъде определено,като връх на простотията? Това: Да цитираш Паисий Хилендарски,и в същото време да величаеш Османската империя-най-мрачният период на робство и геноцид в Българската история. И то ,когато самият Паисий,след написването на "История славянобългарска", тръгва да я разнася навсякъде по българската земя, за да я четат и преписват.Като по този начин спомага,за българското народно свестяване и възраждане на българите през турско робство. От което,спокойно можем да заключим: „НЕГРАМОТНОСТТА Е ДИАГНОЗА НА libro!“

#13 libro 13.09.2015 в 16:11:04

И божествената светлина не може да проникне в очите на слепия... Времето ще бъде съдника на неграмотните българи. Грамотните вече не са тук, май... Пожелавам на всички: повече Ц.Ц., Цв.Цв., ТСБ, КТБ, Искрови и Пеевски изпълнения... Докато се кълчите с кифли и кроасани под арабски ритми, последните песъчинки в часовника на времето изтичат, след което връщане назад няма: http://www.dw.com/bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/a-18695256 http://www.mediapool.bg/biznes-obosnovkata-v-podkrepa-na-bezhantsite-v-evropa-news239170.html А НЕГРАМОТНОСТТА е май майката на КСЕНОФОБИЯТА. Поне почнете да правите любов, а не война с БЕЖАНЦИТЕ, щот младите ромки май не ви допадат много....

#14 libro 13.09.2015 в 16:15:16

А Ванко, неграмотността е майка... я попрочети малко за австралийския либерализъм и отношението към аборигените и коментирай тогава чужди аватари, които имат своя собствена история. А нали знаеш как завърши хакера от твоя аватар в последния епизод от сезона и какво причини лудостта му.

#15 Алилуйщина 13.09.2015 в 17:19:56

Libro Не стига,че си неук и правиш непростими сравнения,ами отгоре на всичко обиждаш цяла нация с „НЕГРАМОТНОСТТА Е ДИАГНОЗА НА БЪЛГАРИНА!“ Невежеството в най-грубия смисъл е твоята диагноза,а линкове предоставени със статии за мигранти от теб,са за хора като теб.

Новините

Най-четените