Тръмп заплаши Иран със "съкрушителна сила" при нова атака

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е готов да приложи "голяма и съкрушителна сила" срещу Иран, ако Ислямската република предприеме "атака срещу нещо американско".

"Иранското ръководство не разбира думите "добър" или "състрадание". Никога не са ги разбирали. Заа съжаление, това, което разбират, е Сила и Мощ, а САЩ е най-мощната военна сила в света, като инвестира 1.5 трилиона долара само през последните две години", написа Тръмп в профила си в Twitter.

Той прави разграничение между политическата власт в Иран и "прекрасния ирански народ", който "страда без никаква причина".

"Тяхното държавно ръководство харчи всички пари за тероризъм и за почти нищо повече... Глупавото и обидно заявление от страна на Иран, което беше публикувано днес, показва само, че те не разбират реалността. Всяка атака от Иран срещу нещо американско ще бъде посрещната с голяма и съкрушителна сила. В някои области съкрушителната сила ще означава унищожение. Няма ги вече Джон Кери и Обама", написа още Тръмп.

Реакцията му дойде малко след като президентът на Иран Хасан Рухани нарече новите санкции срещу страната си "акт на отчаянието на Съединените щати". Той се обърна лично към Тръмп, когото определи като човек "страдащ от умствена изостаналост".

"Стратегическата търпеливост на Иран не означава, че се страхуваме, каза още той.

#1 оник 25.06.2019 в 22:19:32

Само така Тръмпи! Колко само е прав и по важнот е че го казжа открито.Нека да се знае. Не ми се мисли какво щяхме да правим ако не бяха САЩ и диктатури като Иран Китай, днешна Турция за жалост и Русия свободно вършеха това което им се иска много. Иран искали Ядрено оръжие - айде бе , за какво! Не ми се мисли , че и сега харчат милиони за терористи и главорези. Някои разбират само от сила! (като онзи Рокет мен )

#2 deowin 26.06.2019 в 18:59:27

>Иран искали Ядрено оръжие - айде бе , за какво! Ъъ.. явно не го осъзнаваш, но причината днес Иран да е на ръба да натрупа достатъчно обогатен уран за да развие ядрено оръжие е това, че Тръмп се отказа от Иранското споразумение, което беше договорено от Обама, в резултат на което Иран пък решиха да не продължават да спазват границите, установени от това споразумение. Няма никаква друга причина. Ако Тръмп не беше се отказал от споразумението, Иран щяха да продължават да спазват границите му, както правеха вече години наред. В случая връзката причина-следствие няма как да е по-ясна. Да, вероятно ти все още не я схващаш. Не е учудващо, все пак си фен на Тръмп.

#3 оник 27.06.2019 в 18:52:39

СпораЗУМНИЕТО НЕ СЕ се спазваше. Американците не се праввят на тъпаци като някоуи други европейски държави. Иран е голяма заплаха - налива милиарди за тероризъм,Хизбула и т.н. Всичко което стана в Сирия е благодарение и на Иран и техните военни и паравоенни там. Милионите от петрола и "ядрената сделка" подхранват терористи.Иранците заплашват Израел с унищожение, заплашват и самите САЩ. Как ще се търпи това.И от друга страна развиват ядрена прпграма наред с балестични ракети. Затова всичко което последва е съвсем закономерно. Незнам фен ли съм или ме на Тръмп. Просто когато се вземат правилни решения с правилна аргументация аз го подкрепям на драго сърце .

#4 deowin 27.06.2019 в 19:13:52

>СпораЗУМНИЕТО НЕ СЕ се спазваше Според кого не се спазваше? Според теб? Защото според всички контролиращи органи пък, европейски и американски, споразумението се спазваще. Има доста добра причина защо външният мониторинг беше доста съществена и важна част от това споразумение. >Незнам фен ли съм или ме на Тръмп И аз не знам, но на интелектуално ниво наблюдаемо си пасвате чудесно.

#5 оник 27.06.2019 в 21:44:21

Браво, браво много зряло от твоя страна! Само се виж и чуй кого си тръгнал да защитаваш -диктаторски режим който плаща солидни заплати на терористи и военни милиции да тероризират целиш регион. Това май повече говори за интелектуалното ново ! А на иранците парите им секнаха да плащат големи заплати на убийци и главорези. Добре че е САЩ пак го казвам , че иначе цивилизацията каквато я познаваме няма никакъв шанс.

#6 deowin 27.06.2019 в 21:59:45

Не ми е хрумвало да защитавам каквото и когото и да било. Просто споменавах, че ако крайната цел е Иран да не развива ядрено оръжие, най-вероятно щеше да е далеч по-практично да се продължи, може би подсили, съществуващият Ирански договор, вместо Тръмп просто да се тръшка като ядосано дете и да вади САЩ от него. Щото във втория случай реакцията на Иран беше напълно предвидима - те просто казаха "щом се отказвате от договора, ние се отказваме да спазваме договорените по него граници", след което продължиха да обогатяват уран. Well, duh.. >Добре че е САЩ пак го казвам Всъщност в случая е точно така - именно Обама свърши най-тежката работа около Иранския договор преди 4 години, и той досега си работеше чудесно за предотвратяване развитието на ядрено оръжие от Иран. Отново - не според интернет анонимници като теб и мен, а според официалните европейски и американски агенции, чиято работа беше да следят и контролират Иран. Спести ми поредното "ама аз знам, че не са го спазвали". Вероятността да знаеш е практически нула. Няма как да знаеш. Не знаеш. Вярваш. Има гигантска разлика.

Новините

Най-четените