Здравейте, ето една интересна рецепта, която е и не особено трудна за изпълнение.
Начин на приготвяне
В блендер наситнете лука, чесъна и хляба. Смесете с каймата, добавете яйцата и овкусете със сол, черен пипер и лют червен пипер.
Омесете добре, покрийте с домакинско фолио и приберете в хладилника за около 30 минути.
Измитият и почистен спанак нарежете на тънки ивици и задушете в маслото и малко зехтин.
Заедно с него задушете и ситно нарязаните лук и чесън за около 4-5 минути.
Прехвърлете в купичка и оставете да се охлади.
След това смесете с нарязаната на малки кубчета моцарела.
Покрийте подходяща тава с хартия за печене и я намаслете.
Разделете каймата на 4 части и оформете гнезда.
Най-лесно става с пръстен (ние използвахме пръстен от комплект за сладки ).
Притискайте добре каймата, за да не се разпадне при печенето.
С пръсти или мерителна чашка в средата на гнездата оформете дупка, в която да се сложи от плънката.
Запечете за 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Извадете от фурната и разпределете спаначената плънка в четирите гнезда, а в нея оформете още една кухина за яйцата.
Счупете внимателно по едно яйде, посолете и подправете с черен пипер.
Печете още 10-15 минути.
Преди да сервирате, оставете да се охлади за 10 минути.
Поднесете с пържени картофи и свежа салата.
Добър апетит.