Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Земята на хляба и меда или с други думи - етиопска кухня

Етиопската храна е повече от разнообразна, но все пак може да се сведе до няколко групи Снимка: Димитър Тодоров
Етиопската храна е повече от разнообразна, но все пак може да се сведе до няколко групи

Основата на етиопската кулинария е инджера - тънка и пухкава палачинка, която се прави от брашно от теф.  
Снимка: Списание "Меню"
Основата на етиопската кулинария е инджера - тънка и пухкава палачинка, която се прави от брашно от теф. Снимка: Списание "Меню"

Етиопската храна е повече от разнообразна, но все пак може да се сведе до няколко групи. Уот са постни или месни яхнии, щедро овкусени с респектиращата смес от подправки бербере.
Снимка: Списание "Меню"
Етиопската храна е повече от разнообразна, но все пак може да се сведе до няколко групи. Уот са постни или месни яхнии, щедро овкусени с респектиращата смес от подправки бербере. Снимка: Списание "Меню"

Традиционното етиопско ястие тикил гомен. Снимка: Списание "Меню"
Традиционното етиопско ястие тикил гомен. Снимка: Списание "Меню"

Мисер Алича. Снимка: Списание "Меню" Снимка: Списание "Меню"
Мисер Алича. Снимка: Списание "Меню"