Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Топъл хляб за студените зимни дни!

Хляб от BILLA пекарна – натурален и без ГМО Снимка: BILLA
Хляб от BILLA пекарна – натурален и без ГМО

Няма да ви е трудно да си представите следната картина – сняг се сипе от небето и постепенно покрива всичко наоколо с млечнобяла покривка; температурата - дори през деня - е с няколко градуса под нулата;  натовареното ежедневие, в което всеки е затрупан със задачи и ангажименти в дома и на работното място, е още по-затруднено от претенциите на времето.

Насред тази зимна картина бодро крачат две фигури - една голяма и една по-малка. Майка държи своята дъщеря за ръчичката и двете си пробиват път през снега към своя дом. Въпреки зачервените им бузи и носове, на лицата им греят усмивки.

Причината се крие в другата ръка на майката, където тя носи торба с топъл, току-що изпечен  хляб. Един символ на препитанието и живота, който с магическия си аромат прогонва всяка тегоба, причинена от студа.

Как си представихте майката и нейната дъщеричка? Като два съвременни образа – майката тъкмо приключила с офисната си работа, а дъщерята - с училищните занимания? Или като мистични фигури от миналото, в което хлябът е бил не просто добавка към вечерята, а нейна основа и гарант за оцеляване?

Каквато и картина да е нарисувало съзнанието ви, не сте сгрешили. Консумацията на хляб има дългогодишна традиция в България – той е част от националната ни идентичност и продължава да пази своята незаменима и почти свещена роля на трапезата. Неслучайно думата "хляб" така се е просмукала и в езика ни, че е станала нарицателно за "хранене" и основа на много изрази, описващи неговата значимост  - като "да си изкарваш хляба", например.

Векове наред майки и дъщери, бащи и синове, дядовци и внуци са крачили в мразовитите зимни дни, за да се приберат след това в домовете си с тази най-почитана храна.Това не се е променило и до днес.

А ако искате да си спомните тези дни и вкусът на топлия хляб от изцяло натурални съставки, BILLA е мястото, което трябва да посетите.

Компанията вече заслужи признанието на своите клиенти с предлагането на прясно изпечен хляб, приготвен в BILLA пекарна на всеки 30 минути. Без значение в кой момент от деня човек ще има възможност да посети магазин от веригата, той ще си тръгне с малко топлина, която да отнесе в своя дом.

Усилията на BILLA в тази насока продължават и през тази година, за да е сигурно, че в центъра на семейната трапеза ще има един топъл и прекрасно ухаещ хляб, който да събере всички членове на семейството около масата. Заедно.

Защото хлябът не е само храна – той е сплотяващ елемент в домакинството. Нещото, което в онези редки мигове в технологичното ни съвремие събира няколко поколения по време на семейната вечеря. Една вкусна комбинация от брашно, вода, мая и още няколко магически съставки в зависимост от неговия вид, която ни откъсва за малко от екраните на компютрите и смартфоните, за да ни събере отново с близките ни хора.

Именно разнообразието е нещо, на което BILLA набляга. Всеки месец се разработва нова рецепта, като по този начин асортиментът от хляб се обогатява непрекъснато. Изборът за клиентите расте и покрива все повече вкусове.

Защото, макар значимостта на хляба да може да се проследи векове назад, съвремието има своите изисквания към начина на неговото приготвяне, а различните видове хляб на BILLA пекарна отговарят на тях. В традицията, например, е важно и кой приготвя хляба, а в случая с видовете хляб от BILLA пекарни, това правят професионалните пекари на BILLA - сертифицирани от Министерството на образованието и науката и обучени от експерти от Съюза по хранителна промишленост.

В някои части на България е разпространено вярването и че хлябът е "душа", от което идва традицията той да се разчупва на трапезата, а не да се реже. Основното качество на една "душа" е тя да е чиста и видовете хляб, приготвени в BILLA пекарни, отговарят на това изискване. Те се приготвят изцяло от натурални съставки, без ГМО. Един чист продукт, който всеки член на семейството може да консумира с удоволствие.

А удоволствието се изразява и в топлите усмивки, споделени на семейната трапеза, без значение от температурите навън. Това е нещо, което хлябът на BILLA пекарна осигурява на клиентите на веригата – малко топлина и аромат на уют в студената зима.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените