Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Една салата за плосък корем, моля!

Дали е така в действителност?
Дали е така в действителност?

Лятото се определя като сезонът на плодовете и зеленчуците. Високите температури като че ли намаляват апетита ни и не ни позволяват да се храним много обилно. Предпочитаме леки ястия, наблягаме на пресните плодове и зеленчуци, които са много полезни за нашето здраве. Те съдържат витамини и минерали, полезни хранителни вещества, от които имаме нужда, за да запазим здравословния баланс на организма си.

Всичко това е чудесно и ни се струва, че сме само на крачка от бленуваното плоско коремче, на което ще му стои прекрасно жълтият бански. И вече чуваме грохота на вълните и усещаме нежната ласка на слънцето...

Обаче въпреки всичките ни усилия, така и не стигаме до нашето перфектно плоско коремче и жълтият бански си остава тъжно провесил нос в гардероба.

Защо става така?

След като изядем една праскова или друг плод (зеленчук), те преминават през множество сложни процеси в храносмилателната система, за да могат да ни "подарят" всичките си полезни вещества. Част от тази система са храносмилателните ензими, които подпомагат разграждането и усвояването на хранителните вещества.

Плодовете и зеленчуците са изключително богати на целулоза и фибри, които често при недостиг на храносмилателни ензими предизвикват подуване и газове. Така "по-леката" уж храна ни осигурява подут, вместо плосък корем. Опитайте да изядете една шепа череши на гладно и ще видите какъв ще бъде резултатът.

Ензимите са едни от най-важните, но и доста пренебрегвани елементи в съвременното хранене. Това са протеинови комплекси, които ускоряват всяка химическа реакция в човешкия организъм. Дефицитът дори само на един ензим може да предизвика неправилно протичане на цяла поредица от процеси. В човешкото тяло са открити повече от 3000 ензима и всеки от тях има своята уникална функция.

Най-важните седем храносмилателни ензима са: амилаза (преработва въглехидратите), протеаза (преработва протеините), липаза (преработва мазнините), лактаза (разгражда лактозата в млечните продукти), целулаза (разгражда целулозата), алфа-галактозидаза (помага при преработката на въглехидрати от бобовите и зелевите растения) и бромелаин (подпомага смилането на белтъчините). Някои от ензимите се произвеждат в човешкия организъм, но други могат да бъдат набавени единствено чрез външен прием.

Хората хилядолетия наред са ги приемали чрез суровата си храна (топлинната обработка "убива" ензимите). Природата се е погрижила във всяка храна да са налични и ензими, необходими за нейното разграждане. Но, в днешно време, дори плодовете и зеленчуците преминават през обработка, която да ги запази повече време "свежи" и добре изглеждащи.

За съжаление, това третиране унищожава не само ензимите, но и множество от полезните вещества.

Продуктът Ензи-Мил съдържа най-важните храносмилателни ензими, подбрани от неживотински източници - Амилаза, Липаза, Протеаза 4.5, Протеаза 3.0, Алфа-галактозидаза, Лактаза, Целулаза, Бромелаин. Те подобряват усвояването на важните за организма нутриенти (въглехидрати, мазнини, протеини, витамини и минерали). Таблетките са устойчиви на стомашната киселинност, имат широк спектър на действие. Ензимите в Ензи-мил са произведени от световния лидер в областта - Deerland, САЩ.

Ензи-Мил не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Не притежава странични ефекти и може да се приема дълго време. Подходящ е както при подуване, газове, тежест и дискомфорт в стомаха и червата, така и при запек, кожни неразположения, алергични състояния и много други.

Ензи-Мил можете да намерите в аптеките и без рецепта или онлайн на https://botanic.cc/products/enzymill/.

Защото нашето тяло го заслужава!

Тагове: ензими, ензи-мил
 

Най-четените