Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Грилла е в Билла: Съветите на шеф Виктор Ангелов – част 2

Изпитаните и любими комбинации на шеф Ангелов за барбекю Снимка: BILLA
Изпитаните и любими комбинации на шеф Ангелов за барбекю

- Имате ли своя тайна съставка, която добавяте във всички продукти, които приготвяте на скара? Можете ли да ни разкриете коя е тя?

Разбира се! Когато правя грил парти за семейството си и приятели, задължително приготвям билково масло, което поднасям върху месото или зеленчуците.

Имам няколко изпитани, любими комбинации:

  • масло, лимонова кора, чесън, провансалски подправки, сол /към зеленчуци/;
  • масло, доматено пюре, чили, сол /към пилешко и свинско месо/;
  • масло, маслини, трюфел паста, чесън, сол /към телешко месо/.

- Какви интересни и нетрадиционни продукти сте гриловали Вие? Какво препоръчвате на любителите на грила да опитат?

Експериментирал съм с различни плодове, като диня, банани, ананас и манго, поднесени със сладолед. Пекъл съм сирена, морски дарове и дори баница на барбекю.

- Обичате ли да правите грил на открито?

За мен грилът е преди всичко повод за сбирка и задължително трябва да е на открито. Грил партитата са чудесен начин да разпуснем в компанията на семейството и приятели, споделяйки любими и щури рецепти.

Снимка: BILLA

- Кои продукти от специалната брошура "Грилла е в Билла" бихте комбинирали за барбекю на открито?

Въпрос на настроение и вкус. След като сме си набавили всичко необходимо, е важно да се съобразим и с предназначението на уреда, с който ще работим, за да постигнем наистина съвършен вкус.

  • Грил на дървени въглища е подходящ за стекове, шишчета, наденици, пилешки пържоли, без кокал (бутче, гърди), зеленчукови шишчета;
  • Грил на газ (газово BBQ) е подходящ за бавно печене на по-големи парчета месо, меса с кокал, цели риби (+2.5/3 кг), пилешки крилца, бутчета, цели зеленчуци;
  • Електрически грил (тип тръбна скара) е подходящ за заготовки от мляно месо, кебапчета, кюфтета, плескавици, риби до 500-600гр (пъстърва, скумрия, чернокоп, лефер).
Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените