- Имате ли своя тайна съставка, която добавяте във всички продукти, които приготвяте на скара? Можете ли да ни разкриете коя е тя?
Разбира се! Когато правя грил парти за семейството си и приятели, задължително приготвям билково масло, което поднасям върху месото или зеленчуците.
Имам няколко изпитани, любими комбинации:
- масло, лимонова кора, чесън, провансалски подправки, сол /към зеленчуци/;
- масло, доматено пюре, чили, сол /към пилешко и свинско месо/;
- масло, маслини, трюфел паста, чесън, сол /към телешко месо/.
- Какви интересни и нетрадиционни продукти сте гриловали Вие? Какво препоръчвате на любителите на грила да опитат?
Експериментирал съм с различни плодове, като диня, банани, ананас и манго, поднесени със сладолед. Пекъл съм сирена, морски дарове и дори баница на барбекю.
- Обичате ли да правите грил на открито?
За мен грилът е преди всичко повод за сбирка и задължително трябва да е на открито. Грил партитата са чудесен начин да разпуснем в компанията на семейството и приятели, споделяйки любими и щури рецепти.
- Кои продукти от специалната брошура "Грилла е в Билла" бихте комбинирали за барбекю на открито?
Въпрос на настроение и вкус. След като сме си набавили всичко необходимо, е важно да се съобразим и с предназначението на уреда, с който ще работим, за да постигнем наистина съвършен вкус.
- Грил на дървени въглища е подходящ за стекове, шишчета, наденици, пилешки пържоли, без кокал (бутче, гърди), зеленчукови шишчета;
- Грил на газ (газово BBQ) е подходящ за бавно печене на по-големи парчета месо, меса с кокал, цели риби (+2.5/3 кг), пилешки крилца, бутчета, цели зеленчуци;
- Електрически грил (тип тръбна скара) е подходящ за заготовки от мляно месо, кебапчета, кюфтета, плескавици, риби до 500-600гр (пъстърва, скумрия, чернокоп, лефер).