Акция пред Паметника на Съветската армия в София

От 9 и 15 часа тази сутрин в Борисовата градина, пред Паметника на Съветската армия се проведе акция в защита на историческите паметници. Организатор е Международният младежки форум "Младежта строи бъдещето".

Участниците в акцията носеха плакати "Поддържайте паметта жива", "Световната младеж за историческата памет", "Мир за света". Плакатите бяха написани на различни езици, сред които английски, македонски, руски и турски.

На събирането взеха участие представители над 300 представители от 45 държави. Освен плакатите, те държаха в ръце знамената на своите държави и цветя, предаде БГНЕС.

#1 BatJango 23.11.2014 в 11:57:16

Да развяваш руско знаме и да носиш лозунги на руски на мероприятие финансирано от руското посолство и проведено до символа на съветската окупация не просто акция, а открита провокация и предизвикателство. Целият този Международeн младежки форум е нищо друго, но средство на Кремъл да влияе на политическите настроения. Всякакви хора - с крайно леви, с крайно десни, повечето с меркантилни убеждения се радват на руските рубли; Това мешателство е толкова неприкрито, че чак стъписва с наглостта си. Очаквам следващата инициатива да бъде форум дискутиращ бъдещето на руските съотечественици в западно-черноморска Новорусия, или както се нарича засега - Варненска област.

#3 dedo adji 23.11.2014 в 12:37:33

Абе, бат Манго, като си толкова сведущ, що не разкриеш и на колегите си във форума къде ги раздават тия пусти руски рубли, че и някой друг да се облажи. Ама си траеш, не допускаш конкуренция.

#4 vanko 23.11.2014 в 12:39:34

БатДжанго, забелязах, че през последните няколко дена се напъваш да коментираш. Това е добре, но резултата засега е... трагикомичен... В конкретният случай - нормален човек никога не би правил генерализации въз основа на 5 реда (на кръст) текст и 3 непрофесионално направени снимки. Смешно е! Хубаво би било, когато ползваш някои думи, да си наясно с тяхното значение - например "окупация". За "съветската окупация" - припомни си на чия страна е била България през ВСВ. Намери и прочети кой, къде и кога решава България да бъде под съветско влияние.

#5 BatJango 23.11.2014 в 12:48:40

Аз незнам къде ги раздават, ама съм сигурен, че нама да се класирате , щото тези колкото и да не са придирчиви, все пак не дават пари на амеби. Трябва да имаш малко разум в главата, поне колкото да броиш до сто през десет и да можеш да пазиш равновесие. А с вас случая не е такъв.

#6 BatJango 23.11.2014 в 13:01:14

ъ-ъ-ъ-ъ Ванко, хубаво, че следиш активността на потребителите; Аз незнам ти колко често и кво коментираш, няма да си направя усилието да водя статика, щот си ми безличен някак си, но по въпроса по "генерализацията" - достатъчно е да знаеш кой стои зад този Младежки форум за да си направиш и сам "генерализацията". Глей сега ей тук: http://bgr.rs.gov.ru/bg/node/3086 Като на спонтанно събиране на симпатизанти ли ти изглежда? И дай да не коментираме събитията около Втората световна война, едва ли историята ти е най-силната страна. И е по-правилно да запиташ на ЧИИ страни е била България през войната.

#7 vanko 23.11.2014 в 14:01:28

Бай Джанго, Бай Джанго, не се ласкай... Дори не съм си помислял да следя някого. Особено пък някой първосигналник като теб. Просто твоите опити за коментари, изпълнени с елементарни грешки и заядлив тон на ниво 8-ми клас се открояват от останалите. Моля те, не ми пускай линкове (проверих го още сутринта, докато чета текста) и не се опитвай да правиш поправки (чия/чии!!!), защото само затвърждаваш впечатлението за себе си. Ето ти още една дума - "генерализация"

#8 BatJango 23.11.2014 в 14:28:52

хи-хи-хи не се напъвай пич, ням да ти отговарям, скучен си ми ... Назад към темата - чак пък 45 държави! малко невероятно звучи. И ако целта на мероприятието защита на историческите паметници, то има един паметник, който заслужава много повече внимание и защита - Шипка. През лятото бяха ограбили музея там. Обаче неслучайно руското лоби организира това събитие в центъра на София. Обаче много инсценирано, бе. Нещо като протестите на "цяла България" миналата зима, когато Сергей докара циганите в София. И сега тук - чисто нови знамена, чистокръвен "швед" носи лозунг на шведски, лелки с цветенца .. абе идилия

#9 москалски колорад 23.11.2014 в 15:05:49

москалските прасета пак са се активизирали....

#11 Dox 23.11.2014 в 16:59:01

Значи, да му се не знае, тия мрачни облаци навън, това мрачно време, тоя студ, адски ме дразнят. Направо не се побирам в кожата си! На всичкото отгоре, гледам и някакви хора са се осмелили да излязат. И те също ме дразнят! Ама че дразнители! Как не ги е срам! Така да дразнят ... . Това на нищо не прилича.

#12 AlahAkbar 23.11.2014 в 17:23:31

Какъв е този език - македонски? На снимката нещо липсва ентусиазъм в редиците на комсомола. Дали не е щото рублата пропада?

#13 vanko 23.11.2014 в 18:30:17

Някои хора "успяват" да останат цял живот на ниво 8-ми клас. Как и защо - мистерия! Лошото е, че почти винаги държат да запознаят с този факт и хората около тях... Фалшивата Пенелопова, накъде с тия болшевишки лафове, другарке??? Виж, не ми пречиш, по принцип. Напротив - забавляваш ме! Пиши си глупостите, вярвай в каквото искаш. Само те моля да се понапънеш, да вдигнеш леко нивото и да не ми приписваш думи, които не съм написал - просташко е и фалшивите профили не помагат...

#14 peet 23.11.2014 в 19:36:37

Това го открих случайно в коментар в нета, ама дали е вярно? "Пьянство, малограмотность, тупость и убожество русского мужика, отставшего от Европы лет на двести , и до сих пор еще не совсем уверенно застегивающий собственные штаны, в очередной раз показывает, что с ним дружить нельзя, так как он рассматривает дружбу как слабость". __(А.П. ЧЕХОВ.) "Есть у русского человека бескорыстная любовь к подлости. Он ничего с этого иметь не будет, но гадость ближнему сделает". _(Николай Гоголь.) "Aко заспя и се събудя след 100 години и ме попитат, какво се прави сега в Русия, ще отговоря, - ПИЯТ И ЛЪЖАТ". Михаил Салтыков-Щедрин “Когато в Русия се говори за патриотизъм, знай: някъде, нещо са откраднали...“ Салтъков - Щедрин“ В Русия няма пътища – само направления.‘‘ Наполеон Бонапарт “Русия ме плаши – хората в автобусите изглежат така, сякаш ги водят на електрическия стол“ мохамед али “Никогда не воювайте с Русия. На всяка ваша военна хитрост ще ви отвърне с непредсказуема глупост.“ Ото фон Бисмарк “Руснакът много често се смее,когато трябва да плаче“ Федор Достоевски “Русия произвежда впечатление, че е велика държава, по повече от това, нищо не произвежда“ Акрам Муртазаев “Ако искате с една дума да кажете, какво се прави в Русия: лъжат.“ Николай Карамзин “Освен глупаци и пътища, в Русия има още една беда: глупаци, които ни оказват, по кой път да вървим“ Бориз Крутиер “Самолюбието и самомнението у нас са европейски, а развитието и постъпките - азиатски.“ Антон Чехов М.Н.Булгаков: "Не народ, а скотина, хам, дикая орда, душегубов и злодеев." Л.Н.Толстой: "Московие - Рус на тайгата, монголска, дива, зверска."

#15 Алилуйщина 23.11.2014 в 20:08:36

Виктория Пенелопова,най-често дразнителите са некомпетентните индивиди! Унищожаването на паметници е глупост. Народ без минало няма и бъдеще. А кое, ако не паметниците говорят за миналото ни. Това сме ние, добри или лоши и си имаме история – богата и исторически оправдана. Но в години на духовна и материална деградация на обществото и държавата ни, такива мероприятия като събаряния, премахване на обекти на културно историческа памет са напълно в духа на времето-разрушително. В центровете на големите градове в Австрия има винаги по един паметник на освободителите от Съветската армия. Виена. Този паметник се намира точно до Белведере, на централно място, огромен …….https://www.flickr.com/photos/24736216@N07/2615031894/……….. Братислава – модерна столица, развиваща се с бясна скорост, отдавна не се занимава с комунизма, поне това е впечатлението ми. Паметникът на Сталин, висок , се намира точно в центъра, пред Народния театър, има и паметник на Съветската армия…….. http://www.cas.sk/galeria/291728/namestie-ludovita-stura-socha-stalina-opat-troni-v-bratislave?foto=1.............

#17 BatJango 23.11.2014 в 20:38:48

За Братислава незнам, не ме и интересува. Допускам, че са сложили Сталин там, че да има къде да се снимат туристите и да си гасят фасовете. Сериозна градска управа не би допуснала паметник на тоя психар, освен ако не е за забава. И султан Баязид I е част от българската история, но няма да е много уместно да има негов паметник.Така, че за всяко нещо си има време и място. И изобщо не е глупост да бъдат премахнати ако тези паметници са на убийци, диктатори, окупатори и прочее престъпни елементи като Георги Димитров, Сталин, Тодор Живков, Ленин, Червената армия, Альоша и т.н. Що ли пък германците бутнаха Стената?

#18 miki rurk 23.11.2014 в 21:16:40

хахахаха батьо като си е оплел кошницата! ясно са си написали хората кое, как и като има кой да ти кажи няма проблеми, журналята това ще им остане - да водят хроники

Новините

Най-четените