Мартин Карбовски е осъден за дискриминация

Софийският районен съд е признал за виновен журналиста Мартин Карбовски за "преследване като форма на дискриминация" по дело, заведено срещу него от Радослав Стоянов.

Карбовски трябва да плати обезщетение за неимуществени вреди, както и да публикува диспозитива на присъдата в ежедневник по избор на ищеца.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване. Карбовски обяви, че ще атакува решението на първоинстанционния съд.

Радослав Стоянов е правозащитник и служител на Българския хелзинкски комитет, като завeжда делото заради оскърбителни квалификации в епизод от "Предаването на Карбовски" по несъществуващата вече TV7 от 2014 г.

"Откъс от предаването е посветен на Стоянов, който става обект на оскърбления и подигравки. Причината за това е сигнал, подаден от него до Комисията за защита от дискриминация (КЗД), срещу Карбовски за женомразка статия на журналиста. Гости на водещия Карбовски в студиото са Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, които също участват в атаките срещу правозащитника, тъй като срещу тях също са предприемани правни действия от БХК и Стоянов за дискриминация. Докато събеседниците хулят и се подиграват на Стоянов, на видеостена в студиото продължително време се излага в увеличен размер образът му и се повтаря името му", се казва в съобщение на БХК.

СРС установява, че Карбовски злепоставя името и образа на Стоянов в обществото заради сигнала на правозащитника срещу него. Карбовски представя правозащитната дейност на Стоянов като „подмолна", а него - като „доносник". Водещият злепоставя Стоянов и като неколкократно оприличава правозащитната му дейност, както и сексуалната му ориентация, на фашизъм - например „гейове-фашисти".

През 2015 г. Карбовски беше глобен с 600 лева от Комисията за защита от дискриминация заради статия, в която използва груба женомразка реч. Жалбата срещу него отново беше подадена от адвокат от БХК - Маргарита Илиева.

#1 Conspirator 12.05.2017 в 15:20:28

Цитат от Радослав Стоянов,осъдил Мартин Карбовски.... “....Тази година зная за поне два случая на престъпления, извършени спрямо гей мъже и завършили с леки телесни повреди." Само вчера две българки загубиха живота си насилствено,а това ''момче'' занимава публиката с пухкави дупенца. Същият има наглостта да говори за ''трагичната работа на медиите'',светъл пример,за което е сайта на ''Кафето''. Интересно ми е само,колко време ще оцелее коментарът ми в тези демократични времена и медии.

#2 deowin 12.05.2017 в 18:00:07

Conspirator, не разбирам дали осъзнаваш, че докато надаваш стандартния вой за боя на негри и умиращите африкански деца, заставаш на една страна с хора като Карбовски, Джамбазки, Сидеров, Каракачанов и прочие. От другата страна стоят ценностите на модерните западни общества, представяни в България (и) от БХК. Просто го отбелязвам, макар че отлично знам, че за вторите ти имаш удобна унизителна дума, която ти спестява нуждата да разсъждаваш за същността на либералните ценности, ролята и постиженията им в човешката цивилизация днес, защото надали ти е особено угодно да признаеш, дори само пред себе си, как се разграничаваш от основния двигател на човешкия прогрес и сам се нартирваш в страничния коловоз на историята като отживелица, ненужна тежест, човешки отпадък.

#5 Conspirator 13.05.2017 в 03:44:20

Геренова,повтаряш клишето "тук бият негрите"съвсем неуместно,защото става въпрос за съвсем конкретни битови престъпления,извършени по изключително брутален и жесток начин.Не бяха споменали в новините,че двете бабички са негърки и именно поради тази причина са ги пребили.Става въпрос за две бели жени-българки,на преклонна възраст. Лично за мен,истинската,брутална дискриминация е,че така наречените СМИ се занимават,отразяват всичко друго,но не и геноцида,който се извършва по българските села.Фактът,че за тези нещастни,възрастни жени,които умират в ужасяващи мъчения,страх и болка изобщо не ви пука,по абсолютно същият начин,както не им дреме и на БХК/освен ако не стане въпрос за циганин,който е нарушил по презумпция всичко,което може да бъде нарушено./И понеже е нарушил всички цивилизационни,морални и етични норми веднага изскача някой от джокерите-адвокати на БХК,защото самото привличане под съдебна отговорност,вече било....дискриминация. Конкретния ми въпрос е...Докога ще се правите на балами и същевременно да се опитвате да направите цял един народ балама.

#6 Dox 13.05.2017 в 07:49:26

Каквото и да се говори или пише, на повърхността все по-ясно се очертава факта, че в последните 30-на години срещу българите се упражнява съзнателен, умишлен геноцид. Който иска, може да направи справка в документите на ООН, където е дадена дефиниция на понятието "геноцид" и са посочени различните му форми. Ние все сме най-тъпите, най-изостаналите, най-мързеливите, най-лошите, а досега не съм чул новина как българи са обрали къщата на някой циганин, примерно. За съжаление, в извършването на геноцида участват активно и хора от българския етнос - едни заради "пусти пари", други от объркани и криворазбрани представи за права, култура, морал и пр. Все неща, за които сме делегирали пълномощия да ги решава т.нар. "закон", а той няма как да ги реши, защото реално не съществува. А по-долу един шегобиец се вдъхновил до такава степен, че ръси ли ръси глупости за някакви си там ... "двигатели", "прогрес"?!? и какво беше още ... .

#7 GETI 13.05.2017 в 08:20:49

deowin | 12.05.201718:00 Conspirator, не разбирам дали осъзнаваш, че докато надаваш стандартния вой за боя на негри и умиращите африкански деца, заставаш на една страна с хора като Карбовски, Джамбазки, Сидеров, Каракачанов и прочие. От другата страна стоят ценностите на модерните западни общества, представяни в България (и) от БХК. ******* Прасчо е забравил а даде пример за „ценностите на модерните западни общества, представяни в България (и) от БХК“ като например: БХК номинираха убиец за човек на годината в България.

#8 GETI 13.05.2017 в 08:28:08

а тва е специално за Геренова,щото е „по темата“ Мартин Карбовски „БХК за пореден път дезинформират в своя полза обществото. Не съм осъден за дискриминация. В частно дело на Първа инстанция любезната съдийка просто е намалила претенцията на един гей правозащитник цели десет пъти. Ще има и други инстанции. Последния път БХК обявиха, че съм осъден за реч на омразата. Присъдата падна на горните инстанции. Но тази вредна организация разпространи фалшива новина, защото е на власт, добре платена е и продължава да тормози десетки хора. И съобщава като победа отделни етапи от битката. Това, което работи БХК е проста пропаганда, компромат. Искам да питам БХК - какви сте вие, кого представлявате, че да ме съдите? Как така решихте да обвинявате мен в расизъм, след като само преди 40 години вашите спонсори не пикаеха в един и същ писоар с негрите? Как така говорите за нашето лошо отношение към жените, след като в Централна Европа до 1972-ра жените не можеха да гласуват? Тук гласуваха и имаха права, каквито не можехте да сънувате. И каквито и до днес няма в ислямските страни, където вие не сте така смели. Вие ли ще ме учите на отношение към любимите ми гейове, след като дори след Втората Световна Война скопявахте, стерилизирахте химически и унизително вашите гейове, велики учени и заслужили почести хора? Вие ли, които унищожихте индианците с прагматизъм сега говорите за нашето отношение към циганите, моите братя, с които живеем на тази земя повече от 600 години? Криво ляво - но живеем, не се избиваме и се търпим, нещо, на което вие няма да ни научите. Откъде се взехте и кой ви даде право да сте съдници на моята нация, на хората и свободата ни? Вие сте временна част от едно политическо статукво, което няма гръбнак да спре произвола ви. Защото статуквото трябва да продължи да краде от най-бедната страна в Европа с благословията на вашите спонсори. Така че вие сте временни, част от исторически естаблишмънт, който винаги е кратък. Вие сте временно наоколо като другаря Лаврентий, като един малък Маккарти и един слабоумен Торкемада. Свободата е смелост. Всичко хубаво е смелост. Може да я спъвате Свободата, но няма да я спрете“ https://trud.bg/мартин-карбовски-кои-сте-вие-че-да-ме-с/

#9 dedo adji 13.05.2017 в 09:45:09

Не съм гледал Карбовски, но ми е достатъчно да видя кой го обвинява. Ще поканя анти българския хелзинкски комитет да предяви ЕДИН случай, в който е скочил в защита на нормален хетеросексуален българин или българка. Поканата се отнася и до задокеанското прасе и до родното милениалче.

#11 dedo adji 13.05.2017 в 10:55:28

.... щом има престъпление трябва да има наказание .... Мануелче, удряш гвоздея точно по главичката. Само че някои други чукове попадат по други глави. За убийствата на беззащитни бабички наказания няма. За една, между другото много картинна, метафора на Карбовски има. Да виждаш някакво несъответствие? Вярно е, че медиите отразяват насилие до степен по-слабонервен човек да се стряска на сън. А хелзинклиите отразяват и протестират само срещу насилието, истинско или измислено, над любимите ви маргинали - цигани, педераси и тутикванти. Чувствай се поканена да ме обориш.

#12 Дракон с кисело зеле 13.05.2017 в 12:34:30

Дедо, верно ли се аргументира с "Ама не е чес`но"? На мен така ми звучи, понеже, и това е напълно невалидна аргументация. "К`во ми бучиш, че те обрали, бе, знаеш ли к`ви убийства и изнасилвания стават?" Аргумент на точно същото ниво, впрочем.

#13 dedo adji 13.05.2017 в 13:03:37

.... дракон със зеле: Ти от мене аргумент видял ли си? .... Драконче, тебе какво ти разбира главата от аргументи? Даже сам се хвалиш с което. Чувствай се и ти поканен, заедно със свинчопрас и Мануелка, да предявиш аргументи в полза на анти българския хелзинкски комитет. Мануелка поне е честна.

#14 Дракон с кисело зеле 13.05.2017 в 13:16:48

Изсипа достатъчно логически грешки да запълниш половин тетрадка с това. Еваларчицата.

#15 niemen 13.05.2017 в 13:55:56

Беше проведено допитване и на въпроса, "какво бихте направили, ако разберете, че детето ви е хомо сапиенс?" , 70% от анкетираните отговарят, "Ще го изгоня от къщи".

#16 Conspirator 13.05.2017 в 14:36:02

Още една зверски убита и преди това изнасилена ''негърка'' от днес. https://trud.bg/%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b0-%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%bb%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b8/ Когато заловят извършителя/ако го заловят/БХК да има готовност да изпрати някой от адвокатите си,та да осъдят посмъртно жената,че умишлено и нарочно е живяла накрая на селото.

#18 Conspirator 13.05.2017 в 16:58:15

Не са виновни за закланите "бабички'',Геренова,но са от номенклатурата,която страстно и високоплатено защитава БХК. Нали се сещаш.Диктатура на малцинството над мнозинството.Маркузе. Всяка малка група индивиди,която по никакъв начин не може да се интегрира с мнозинството,поради непреодолими различия и ценностна система се обгрижва финансово и медийно,докато не се превърне в кокоши трън в петата на мнозинството.Още по-добре,с по няколко такива тръни в двата крака. Виждала ли си индивид със само един кокоши трън,как се придвижва,клатейки се като патица с болезнено изражение на лицето. Ето ти я връзката.Карбовски атакува вербално/не физически/тези категории малцинства,които са си повярвали,че могат да заменят дневния ред на едно общество,включително и медийното отразяване.Поради тази причина го засипват с дела и искове,докато не му затворят устата. Сещам се и за друга причина.Нито една ''бабичка''не е член на БХК и няма шанс за "Човек на годината''-дори посмъртно.

#19 TheRock 13.05.2017 в 20:59:52

Карбовски е пълен олигофрен!

Новините

Най-четените