Хванаха Джамбазки да шофира пил

Евродепутатът Ангел Джамбазки е бил заловен да шофира след употреба на алкохол, съобщава bTV.

Самият случай е от 7 декември, но едва днес става ясно за него. Автомобилът на евродепутата и зам.-лидер на партията ВМРО е бил спрян при полицейска проверка в Самоков.

При тест с дрегер пробата на Джамбазки е отчела 1,5 промила алкохол в кръвта. Той самият обаче е настоявал за кръвна проба. Впоследствие самият Джамбазки опроверга тези информации пред Dir.bg.

"Нито е 1,2, нито е 1,5% количеството алкохол според дрегера, това са някакви спекулации, които сега ще трябва да изтърпя, нормално. Кръвната проба е важната, тя като излезе официално, ще си покаже какво е. Но при всички положения е повече от разрешеното. Гледайки от тази гледна точка, знам, че ще бъде повече и ще настоявам пред наказателния орган да ми наложи максималното наказание", коментира пред медията Джамбазки.

"Да, това е публично унижение, всички се упражняват, шегуват се, но не дай си, Боже, ако бе станало пътно-транспортно произшествие и някой пострада, това няма връщане назад. Сега това, което се случи, се надявам да е обица и за мен, и за всички останали, че не трябва да се кара пил", коментира още евродепутатът.

По закон при шофиране с над 1,2 на 1000 промила алкохол в кръвта наказанието е от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба от двеста до хиляда лева.

#1 deaf 12.12.2019 в 17:22:38

1,5 промила е нищо. Преди години беше разрешено да се шофира с 1,2 промила алкохол. В някои щати в САЩ е разрешено да се шофира пиян,но само след като те изведат от колата полицаите,им покажеш,че можеш да ходиш в права линия,да стоиш на един крак или да си пипнеш носа,например. Ако това му е първото провинение на Джамбазки,няма да го осъдят на затвор. То и при второто,и третото няма...

#3 deowin 12.12.2019 в 20:45:42

>ще настоявам пред наказателния орган да ми наложи максималното наказание Чудесно, 3 години без Джамбазки на политическата сцена би било едно добро начало. >В някои щати в САЩ е разрешено да се шофира пиян,но само след като те изведат от колата полицаите,им покажеш,че можеш да ходиш в права линия,да стоиш на един крак или да си пипнеш носа,например В кои щати по-точно? Какво трябва да им покажеш? Или не знаеш кои щати и какво, но пък знаеш със сигурност, че е баш така? Не мое да не е така.

#4 dedo adji 12.12.2019 в 21:48:53

Джамбазки приема ситуацията мъжки и не се опитва да се крие зад имунитет. А свинчопрас вече е отворил шампанското. Прибързано. ... Чудесно, 3 години без Джамбазки на политическата сцена би било едно добро начало. ... 1. Още не са известни резултатите от кръвната проба. Милиционерски игри с дрегера не са нищо ново. 0.1 промил може да се окаже решаващ. 2. Даже да се стигне до присъда затвор, тя най-вероятно ще бъде условна. В краен случай мястото на Джамбазки в Брюксел ще бъде заето от друг патриот. 3. Даже и Джамбазки да влезе на топло, как това помага на твоите любимци, прасчо. Те ще си останат маргинали на политическата сцена.

#5 Онуфрий 12.12.2019 в 23:03:54

Уж евродепутати, а се дънят като новобранци, ама те завалиите се движат от маса на маса и изкушенията са много. Поискал е кръвна проба, защото докато същата бъде взета минава време, част от алкохола изветрява и може да покаже по-ниско от 1.2 промила, т.е вече няма да подлежи на съд. Доколкото съм чувал с подходяща обработка има начини в рамките на 30-ина минути примилите да се съборят доста.

#6 Dox 12.12.2019 в 23:14:16

Хм! Той се "надявал", представете си, това да му бъдело обица на ухото. Т.е., допуска елемент на несигурност. Така както се е "надявал" да кара пил и да не го хванат. Значи не е сигурен в самоконтрола си. Ами да се надява. А може да опита и с молитви. Знае ли? Може пък да се получи тая "обица на ухото". Стискайте палци. Не виждам никакво "мъжко" приемане на ситуацията тук. Виждам опит за посипване на глава с пепел, който е изпълнен така, че ми е трудно и да се разсмея. Интересно, тоя "патриот" не знае ли как може да изтрезнее бързо? Ако познаваше народа си, "патриотът" може би щеше поне да опита някой от многото начини, които народът ни знае - сода за хляб с минерална вода, кисело мляко .... и още има. И е прав да държи на резултатът от кръвната проба. Тази проба докато излезе, може да се случат много неща, включително и това, да се окаже, че е бил напълно трезвен. Някой знае ли, колко време трябва, докато тази проба "излезе"? 5 дни ли, 9 ли, 9 месеца ли? "Патриотът", в действителност един досаден, празен дърдорко, от каквато пасмина се състои цялата им продажна шкембе-чеверме-воеводска "партия", демонстрира нещо очаквано - най-обикновен, слабоволеви, средно-статистически, посредствен ориенталец.

#7 Philip Apostolov 12.12.2019 в 23:17:51

Джамбазки е хитра змия. Реши, че най-добрата стратегия в случая е да си налегне парцалите и да си посипе публично главата с пепел, уж че много съжалява. И нали всяко чудо за теи дни....

#8 dedo adji 12.12.2019 в 23:50:08

Забележително единодушие между болшевик, седерас, педерас и свинчопрас. Жалко за болшевика, попаднал в такава компания. Всички се оливат от кеф, че един патриот е хванат в крачка. И как това прави техните схеми по-достойни?

#10 Dox 13.12.2019 в 07:52:41

Внедряването му в тази компания, предрешен като болшевик, съвсем не е случайно. Той знае, че за да победи врага, трябва много добре да го опознае. Отблизо. С това той се излага на огромен риск, а именно - да опознае добре народа си. Ако това се случи, той ще спре да се срамува от него, защото ще разбере, че народът му е сирак и от много отдавна за него се грижат настойници размахващи "доказателства", че са истинските му родители. А "грижата" им се състои в това, да пребивават необезпокоявани в луксозни вили, да ядат и пият и от време на време да наминават оттук, запушили в погнуса носленцата си, за да го наглеждат.

#11 Kenny McCоrmick 13.12.2019 в 09:32:00

Няма изпитан начин за изтрезняване - всеки организъм резорбира по различен начин и с различна скорост алкохола. Ако са ти зле чернодробните ензими, ако щеш и до Космоса иди - пак ще разграждаш бавно алкохола. Абсолютен мит е, че кръвната проба дава по-ниски промили. Винаги ми е било смешно как пияните шофьори се натискат за кръвна проба, щото давала по-ниски промили. И после - хлъц, а кръвната проба, за разлика от дрегера, не можеш да я оспорваш. Двама мои приятели така изгоряха. Единият го хванаха, дрегерът отчете около промил. Той отворко - ще дава кръвна проба, то току-виж падне до 0,5 промила. Нъцки - кръвната отчете отгоре - 1,2 промила. Вторият го хванаха с 1,2 промила, искаше да дава кръвна, че да отчете под промил. Нъцки - 1,4. А както казах, кръвната проба не можеш да я оспорваш. И двамата си захапаха петите от яд. Колкото до Джамбазки - няма оправдание да шофираш пил, това е.

#12 паяка 13.12.2019 в 09:35:26

Мъжкото държание е дисциплинираното и отговорното държание, независимо дали си популярен държавен фактор или никому неизвестен човек. Законите са за всички. Моралът е за умните. Ако нямаш морал, влизат в сила законите.

#13 паяка 13.12.2019 в 10:24:08

""Да, това е публично унижение, всички се упражняват, шегуват се, но не дай си, Боже, ако бе станало пътно-транспортно произшествие и някой пострада, това няма връщане назад. Сега това, което се случи, се надявам да е обица и за мен, и за всички останали, че не трябва да се кара пил", коментира още евродепутатът." Колко трябва да се имаш за недосегаем, за нечий идол и да си самовлюбен, за да изтресеш тая тъпня!? И чак сега ли разбра тъпото копеле, че не бива да се шофира след пиене!? А явно действа на принципа: " Глей да не те хванат!" Боклук!

#15 Дракон с кисело зеле 13.12.2019 в 14:29:56

dedo adji | 12.12.201921:48 Джамбазки приема ситуацията мъжки и не се опитва да се крие зад имунитет. --- Това, че се е наакал публично и после си е признал, не прави наакването му по-малко. А хайде преди да го обявим за егати и якия мъжкар, да видим дали наистина сам ще настои да получи ефективна присъда от три години затвор. Всеки може да дава обещания пред медиите, особено пък олигофрени като него.

#16 Winora 13.12.2019 в 14:50:46

Подозирам, че джамбазки е бил наквасен до козирката. Сигурно не е могъл дори името си да произнесе. Иначе не си обяснявам, как нашата доблестна полиция е поискала да го тества с дрегера. Това упражнение обикновено е за простолюдието, не за големците. Другият вариант е да се е изрепчил, нещо от сорта, мен ли ме проверявате, бе? Знаете ли кой съм аз. Но и при този вариант той трябва да е бил доста фиркан. А най-куриозното е, че сега някои свински сайтове го изкарват национален герой. Държал се мъжки, не предложил сухо, не поискал помощ свише. Тъпанари. Ами той може утре да застреля някого, какво ще кажате тогава? Че бил много точен стрелец ли?

#18 Онуфрий 13.12.2019 в 23:14:45

Може ли да публикуваш въпросния метод за намаляване на промилите? ================================================ Не мога. Както казах само съм чувал.

#19 deaf 15.12.2019 в 10:11:20

В някои форуми се появи конспиративната версия,че на Джамбазки са му скроили номер с цел да го злепоставят. Как си представяте обикновени полицаи от КАТ,когато са видели че шофьора е евро-депутата Джамбазки,(колкото и да са обикновени катаджии,са гледали телевизия и са разпознали Джамбазки!),та как са посмели да го проверят за алкохол?! При това ако е вярно,че е бил с 1,5 промила алкохол,те не се отразяват на физиономията и говора на човека. 1,5 са две-три бири. Най-вероятно някой с голяма власт и влияние е поръчал да го дебнат и да го хванат когато (ако) кара пиян. Тази версия ми се струва най-правдоподобна.

Новините

Най-четените