Продължава издирването на изчезналия в Стара планина

Хеликоптер, армия и полиция се включват в издирването на изчезналия в Стара планина турист. 39-годишният Тодор Владимиров е в неизвестност вече четвърти ден. Към момента все още няма никакви следи от мъжа. Днес издирването продължава в по-голям мащаб. Спасителите ще тръгнат в посока Калофер, ще има подход от хижа „Рай" към хижа „Васил Левски".

От Карлово ще тръгнат още две групи спасители, които ще се качат през хижа Равнец и основно по ждрелото на Стара река и там по един приток откъм Стара река - Малката река, ще се отделят и ще минат по един ръб, за да проверят едни отдалечени овчарски заслони, обясни Христо Стаматов от ПСС-Карлово пред bTV.

При слизане от връх Жълтец към "Васил Левски" няма покритие на мобилните оператори. Затова спасителите се насочват към тази местност.

Трудно се оцелява в планината при такова време, иска се много силна подготовка и екипировка, каза още Христо Стаматов. Владимиров е опитен планинар и добре екипиран, има опит с трудни ситуации в планината. Последната нощ е преспал в палатка и е тръгнал към връх Ботев.

Времето в Стара планина се влошава, започва снеговалеж, има вятър, а температурата е под минус 10 градуса.

Новините

Най-четените