Жена се оплака от полицейско насилие в София

Жена се оплака във Facebook, че е пребита от полицаи на метростанция "Надежда" в столицата. Добринка Божилова разпространи свои снимки след побоя и изображения от стаята на служителите в метространцията.

"В метростанция Надежда беше нанесен побой вържу мен и мой приятел от униформен полицай в служебната стая, в която естествено, че нямаше камера, където влязох доброволно, тъй като бях без лични документи", пише тя във Facebook. В текст към снимките Божилова твърди, че полицаят е казал на съпруга на й, който дошъл да й донесе документи: "Аз съм полицай бе, аз имам оръжие и всичко мога да направя в този момент".

Тя посочва, че приятелят й е със счупена ръка, а тя - с окървавено лице, счупен нос и множество отоци.

От МВР разпространиха своята версия за случая в съобщение до медиите. От полицията посочват, че на 18 януари около 21.00 часа на метростанция „Надежда" служителка на касата поискала съдействие от сектор „Метрополитен" към СДВР. По нейна информация жена и мъж във видимо нетрезво състояние, започнали да се държат грубо и арогантно, защото тя отказала да им продаде билети. Двамата продължили да отправят обиди и към пристигналия униформен служител. При опит да ги задържи, той леко е пострадал. Служителят е подал сигнал към колегите си от столичното Второ РУ. Пристигналият на място полицейски екип е отвел двамата в районното полицейско управление.

Божилова има съдебномедицинско удостоверение за побоя, като в него се посочва, че нараняванията могат да бъдат получени по време и начин, описани от нея (вж. снимките). Междувременно тя е привлечена като обвиняема за непристойно поведение и действия, нарушаващи обществения ред. Посочва се, че е нарекла полицай "боклук" и го е напсувала.

По случая се извършва проверка, образувано е и досъдебно производство.

#1 partci 24.01.2015 в 10:03:02

"... жена и мъж във видимо нетрезво състояние, започнали да се държат грубо и арогантно, защото тя отказала да им продаде билети..." - а добър ден! Каква и е работата на тая патка в такъв случай? Да продава херца? А полицаите до един трябва да бъдат уволнени и осъдени ефективно.

#3 скучко 24.01.2015 в 11:34:22

Като гледам, потърпевшата сигурно е ритана с едновремашен( 1975г.) войнишки чепик. Ей, го е цинта -още и стои залепнал на носа.

#4 Rowan 24.01.2015 в 15:04:02

На пръв поглед - "Мълчанието на агнетата". На второ четене - след преекспонирането на случая с полицайката и кифлата, разпването на служителката във всички медии, сега дори и на заклетите Шарлита им е съветно да се изкажат. Вече спокойно можеш да бъдеш пребит от полицай и никой няма да ти повярва. Чудя се, дали медиите осъзнаваха този ефект, когато хванаха сламката на лъжливата дрисла? Или твърде много им трябваше онзи случай, за да омаловажат протестите на полицаите (ако някой не помни - имаше такива ден преди да гръмне "новината" с разсъблечената мутро-духачка), та подеха очеизвадно лъжливата постановка?

Новините

Най-четените