Адвокат Марин Марковски: Няма доказателства срещу Десислава Иванчева

Няма доказателства, че задържаният кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е искала подкуп. Това каза нейният адвокат Марин Марковски.

По думите му в документите по делото пише, че Иванчева е поискала парите на 13 април в мол на Симеоновско шосе. Според адвоката това не отговаря на истината и кметът на "Младост" не е била там в този ден. Имало записи от охранителните камери в мола, които показват, че тя не е посещавала търговския център на посочената дата.

Марковски обясни, че няма доказателства и че Иванчева е докосвала маркираните банкноти от подкупа в размер на 70 000 евро.  Фосфоресциращото вещество, с което са били маркирани парите, е било открито само върху малка част от дясната длан на Иванчева.

"Това е било, когато тя е докоснала протоколите във връзка с подписването, защото там (бел. ред. при задържането) парите са броени", коментира защитникът.

По думите му ще е проблем, ако събраните пари - веществено доказателство, са върнати на бизнесмена Александър Ваклинов. Вече имало протокол за подобно връщане.

"Ето какви са доказателствата - едни изчезнали пари и малко фосфоресциращо вещество на дясната ръка", каза Марковски.

Той посочи, че има противоречия и в показанията на бившия районен кмет Петко Дюлгеров. По думите на Марковски самият Дюлгеров не е казвал, че Иванчева е взела парите, а че той ги е оставил в колата й.

Адвокатът определи като престъпление начинът на задържане на Иванчева. По думите му от 10:30 до 13 ч. тя е била с белезници без протокол за задържане. За това, по думите на Марковски, някой би трябвало да понесе наказателна отговорност за това.

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева и зам.-кметицата Биляна петрова бяха задържани показно на 17 април в центъра на София. Иванчева беше обвинена в искане и получаване на подкуп в особено големи размери.

#2 opetkov 23.04.2018 в 09:33:21

Вероятно ще станем свидетели на поредния провал на прокуратурата. Цялото шоу изглежда бе направено за да се компрометира кметицата и да се махне от поста. Въпреки всичко мисля, че нейната позиция за спиране на строежите беше и си остава незащитима. След като други корумпета в общините и парламента изпуснаха каруцата с нефелни закони и грубото им погазване с връщането на земи в чертите на града строежите не могат да бъдат спрени. Не ме изненадва само алчността на "инвеститорите" за които няма нищо свято.

#4 dedo adji 23.04.2018 в 09:59:38

... каква е гаранцията? ... Бароне, гаранции не дава и швейцарската банка. Но за да вкараш някого на топло се иска малко повече от липса на гаранции. Тя не е длъжна да доказва невинността си. Прокурорът е този, който е длъжен да докаже вината недвусмислено и несъмнено. А ако не успее, глобите от Страсбург ще ги плаща не той, а ние с тебе.

#6 maznislav 23.04.2018 в 10:32:32

Демек парите са оставени в служебната кола от някой друг и тя изобщо може да не е знаела че са там. Скалъпено обвинение отвсякъде.

#7 dedo adji 23.04.2018 в 11:00:21

Бароне, в никакъв случай не защитавам непорочността на зелените. Те са малко като дините, зелени отвън, червени отвътре. Не се пиша и адвокат на Иванчева, тя си има по-добър. Чувал съм, че добрият адвокат никога не пита клиента си "Ти уби ли го?" или "Ти взе ли парата?" И Николета не я мисли. Доколкото знам, съвременната пластична хирургия може да възстановява девственост. Остава само да си направи сметката кой ще й излезе по-евтини - адв. Марковски или д-р Енчев.

#8 Шамито 23.04.2018 в 13:27:29

Мен друго ме вълнува.Предлагането на подкуп е също криминално явление.Излиза така че прокуратурата прилага криминално осъдителни методи за борба с корупцията.Политическа бухалка.Бизнесмените вместо да завеждат дела срещу неправомерни действия на кметицата предпочитат по бързия начин чрез дискредитация.

#10 Илия 23.04.2018 в 16:58:45

Излиза, че са я иаработили! Но съм абсолютно сигурен, че всички кметове и главни архитекти са изнудвачи и вземат пари под масата! Но това е изгодно и за другата страна, тъй, че пито-платено!

#11 Бобо 23.04.2018 в 17:30:52

Прозд народ, слаба държава! Като чета хилавите коментарчета на тук списващите включая и "гения" Илия, разбирам защо България е на това дередже!

#12 Ampeli Kuku 23.04.2018 в 17:41:32

Зъ мен всеки способин човек треба да можи да контролира собствината си лъкомия преди да са погрижи за лъкомията на другите! Капиш,ъ?

#13 Nenimir 23.04.2018 в 21:49:01

Адвокат Марковски за пореден път показва на неграмотните ни следователи и полицаи, че не спазват законите и процедурите. Как очаквате тогава справедливост, и по важното защо трябва да продължаваме да плащаме (данъци) за тази некомпетентност. Делото ще се влачи поне две години, и ако бъде оневинена ще се получи че тези на които им е изгодно да я няма сега ще са си свършили работата.

Новините

Най-четените