Марк Жирардели се представи за стопроцентов собственик на "Юлен"

Пектратният носител на световната купа по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели се представи за стопроцентов собственик на "Такс сървиз лимитед", която от своя страна е мажоритарен собственик на "Юлен".

Това съобщи днес екоминистерството след среща между Жирардели и трима министри. До този момент спортистът се представяше само като посланик на Банско по света.

В официалното съобщение на Министерството на околната среда и водите се казва, че срещата се е провела между него,екоминистъра Нено Димов, министъра на туризма Николина Ангелкова и на икономиката - Емил Караниколов.

Жирардели е бил придружен от адвокати на "Юлен" АД. Обсъдени са въпросите около договора за концесията на ски зоната в Банско и необходимостта от втори кабинков лифт в региона.

От МОСВ допълват, че министър Димов е обяснил на Жирардели, че в момента се водят преговори за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия на "Юлен" АД, упълномощени от Министерски съвет.

От своя страна Жирардели предостави документи, че е на 100% собственик на "Такс сървиз лимитед". Той каза още, че е упълномощил мениджмънта на "Юлен" АД да води преговори с цел бъдещото развитие на Банско.

Всички участници в срещата са се съгласили, че зимният туризъм в България има бъдеще и трябва да се развива.

При откриването на зимния сезон в Банско Жирардели поиска спешна среща с премиера Бойко Борисов и ресорните министри. Според 55-годишния австриец е крайно необходимо изграждането на втори лифт в курорта.

Той посочи, че много негови приятели от чужбина не спират да го питат защо няма втора кабина. Скиорът е почетен гражданин на Банско и посланик на селището, а една от пистите там носи неговото име.

В края на ноември про гостуване в "Шоуто на Слави" главният прокурор Сотир Цацаров каза, че след извършена проверка вече се знае кой е реалният собственик на "Юлен" АД, но обясни, че "по памет не може да го посочи".

Въпреки това пое ангажимент името на собственика да бъде обявено.

Новините

Най-четените