Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Безглутенова магия с шоколад, лакриц и много лично отношение

Датските бонбони от корен от женско биле вече са и в София Снимка: lakridsbybulow
Датските бонбони от корен от женско биле вече са и в София

Опитвали ли сте лакриц?

Ако сте, вече знаете защо има цели държави по света, които го обожават.

Ако не сте - може би е време за ново усещане.

Бонбоните, чийто уникален вкус се дължи най-вече на основната им съставка - екстракт от корените на растението женско биле, са вече и в София. Датският бранд за гурме лакриц Lakrids by Bülow пристига в България в навечерието на Коледа. В бутика за безглутенови бонбони от лакриц, който се намира в столичния The Mall, ви очаква среща с магията на лакрица, обвита в млечен, бял, черен и дулсе де лече шоколад в комбинации с различни плодови и празнични аромати.

Това лакомство е религия в Скандинавия. И вероятно смътният спомен, че отнякъде сте чували това име, се дължи на любимата ни Пипи Дългото чорапче, която черпи децата с лакрицови пръчки.

Снимка: lakridsbybulow

А сега Lakrids by Bülow приема много сериозно предизвикателството да покаже на останалата част от света защо северняците толкова обичат лакриц.

Историята на компанията е история за безмерната любов към вкуса на майсторски приготвения гурме лакриц. Основана в Дания от младия Йохан Бюлоу през 2007 г., марката се слави с вискокачествените си сладкарски изделия в чиято основа е коренът от женско биле (Glycyrrhiza glabra, както е научното му название, или "сладък корен", както е познат още в България).

Официалният старт на марката е даден на 07.07.2007 г., когато Йохан Бюлоу отваря първия си магазин в малкия датски град Сванеке.

Той е прекарал дълго време в подготовка и трупане на опит как се правят ръчно бонбони от лакриц. Точно така - ръчно, на място в магазина.

И когато първият му магазин отваря врати и уханието се разнася по улицата, всичко, произведено на знаменателната дата се разграбва за два часа, включително купата с мострите на витрината.

Следва възход и се налага да се проектира машина за лакриц, която постепенно се пренася във фабрика за лакриц край Копенхаген - там, където и до днес се произвеждат ръчно бонбоните на Lakrids by Bülow. И така, в онези дни Йохан и хората му започват да правят нещо, което изглежда немислимо през 2009 г. - бонбони от лакриц с шоколад. Но очевидно комбинацията е повече от успешна, тъй като това са едни от най-продаваните изделия на марката по света към днешна дата.

Снимка: lakridsbybulow

И има защо - около ядрото от лакриц на всеки бонбон Lakrids by Bülow се добавят поне 30 слоя шоколад от най-високо качество, като технологичното време за производство на бонбоните в една средна кутия лакриц с млечен шоколад е цели 6 дни!

След като успяват да разбият мита, че лакрицът не може да се комбинира добре с шоколад, сега Lakrids by Bülow вече се чувстват достатъчно уверени за още по-голямо предизвикателство - да разпространят любовта към лакрица и да убедят целия свят, че той е адски вкусен. Не просто лакрицовите бонбони, но и женското биле като подправка - в комбинация с шоколад, кафе, карамел и морска сол.

Самият корен от женско биле се използва от човечеството от повече от 5000 години.

Легендата гласи, че още Александър Велики е разпореждал войниците му да се хранят с корени от женско биле, когато били на поход, тъй като ободряващата билка е източник на енергия.

Това се дължи на химичния състав на сладкия корен, който включва танини, гликозиди, аминокиселини, витамин C и захари, откъдето идва сладкият вкус. В естествения си вид коренът от женско биле е 30-50 пъти по-сладък от обикновената захар. Затова и екстрактът от корен от женско биле се използва от столетия в сладкарството за приготвянето на лакриц.

За да постигне уникалния вкус на сладък лакриц от Lakrids by Bülow, Бюлоу използва пресован екстракт от сушени чрез пулверизиране корени от женско биле в комбинация с меласа, глюкоза, оризово брашно и анасоново масло.

Всички изделия на марката се приготвят на ръка в уютната фабрика на Lakrids by Bülow в Копенхаген от майстори сладкари, които използват изцяло естествени и висококачествени продукти. Коренът от женско биле се добива в държави в Близкия Изток (Афганистан и Иран), и в Източна Европа (Казахстан и Грузия), а използваното за шоколада на Lakrids by Bülow какао е от специални райони в Западна Африка - в Кот д`Ивоар и Гана, където се отглежда най-доброто какао в целия свят.

Снимка: lakridsbybulow

По пътя към постигането на мисията си да покани света да заобича лакрица, Lakrids by Bülow вече разполага с над 28 обекта в Дания, Швеция, Финландия, Норвегия, Германия и ОАЕ и др., както и с 2000 ритейл партньори на десетки пазари по света. Lakrids by Bülow работи и с корпоративни клиенти като Emirates Airlines.

Освен със специфичния си скандинавски вкус, всички продукти на Lakrids by Bülow могат да се похвалят с това, че са безглутенови, тъй като се приготвят с оризово брашно.

Lakrids by Bülow знаят много добре как реагират хората на този странен, характерен и предизвикателен вкус и непрестанно канят всеки, който смята, че не го обича, да го опита отново. Защото са убедени, че техните гурме безглутенови бонбони ще променят мнението му.

Вижте повече на lakridsbybulow.com или в бутика в The Mall!

Затова предлагат парадоксалното - да подарим лакриц на някой, който не го обича. За да сме оригинални като тях и като лакрица, който заслужава да бъде опитан отново, дори само заради страстта, която Lakrids by Bülow влага.

Защото всяко нещо заслужава втори шанс, особено подобен магически продукт. Опитайте го и се убедете сами на място в току-що отворилия врати бутик на Lakrids by Bülow в The Mall (ниво 0), където всеки е добре дошъл да дегустира тези вълшебни датски безглутенови бонбони от лакриц!

Тагове: лакриц
 

Най-четените