Преоткри ли Коутиньо магическото си докосване?

Ханзи Флик го каза най-добре: "Това беше този Филипе, който виждаме и на тренировките. Беше чиста класа".

Луксозната придобивка на Байерн Мюнхен Филипе Коутиньо напомни за най-добрите си времена на футболния терен и изригна с три гола и две асистенции за вчерашния разгром с 6:1 над Вердер Бремен.

Неговият треньор беше убеден, че повратният момент в представянето му ще дойде и сега не пропусна да изтъкне, че Коутиньо е на прав път. През седмицата бразилският плеймейкър се разписа при победата над Тотнъм в Шампионската лига, а след като стана герой на мача вчера, шансовете му да се задържи на "Алианц Арена" продължават да се увеличават.

В предишните си 19 официални мача за Байерн, Коутиньо показваше само откъслечни прояви на брилянтност, но досега не беше изнасял цялостен двубой на такова ниво като срещу Вердер.

"Невероятно е какво направи днес. Имаме нужда от такъв футболист", похвали го и голмайсторът на отбора Роберт Левандовски, който от своя страна добави два гола за разгрома. "Щастлив съм, че днес показа колко е добър и какъв потенциал има".

Естествено, не е никаква новина, че Коутиньо притежава необикновена класа, мрачният му период в Барселона обаче се отрази тежко на самочувствието му и един от най-ярките таланти на световния футбол сякаш беше започнал да изчезва.

Хеттрик той е отбелязвал и за Барса, и преди това за Ливърпул, и за бразилския национален отбор - но досега не беше взимал толкова директно участие в цели пет гола в един мач. За 36 минути вчера Фил вкара толкова, колкото в миналите 12 кръга от Бундеслигата, а асистенциите му за сезона станаха общо пет. Срещу Вердер имаше и 91% успеваемост на пасовете си.

"Винаги давам най-доброто от себе си, понякога се получава, друг път не", скромно отбеляза героят след срещата. "Важното беше да победим отново и да продължим да се изкачваме към върха. Там искаме да бъдем".

Байерн се придвижи на четвърто място и в момента от първата позиция го делят 6 т., но при невероятно конкурентната Бундеслига този сезон, решаващите тестове за Байерн и Коутиньо тепърва предстоят. И съвсем не е сигурно, че баварският гранд ще откупи правата на футболиста.

В момента той играе на "Алианц Арена" под наем от Барселона до края на сезона, а Байерн едва ли ще плати исканите 120 млн. евро, за да го придобие за постоянно - особено ако успее да договори останалите си цели за халфовата линия, Кай Хаверц от Байер Леверкузен и Лерой Сане от Манчестър Сити.

Коутиньо взима и огромна заплата, която по начало не кореспондира с политиката на клуба.

Засега бразилецът твърди, че е щастлив в Мюнхен и иска да остане за постоянно, но за да има шанс това да се случи, той трябва да продължи да прави чудеса - точно като тези срещу Вердер.

Новините

Най-четените