От спечелване на Лига Европа до много слаб Лудогорец

„Слаб, слаб, слаб, много слаб... това не е отборът на Лудогорец“.

Въпреки фрустрирания си коментар, собственикът на разградчани Кирил Домусчиев много правилно анализира загубата с 1:2 от Копенхаген.

Лудогорец беше слаб. Копенхаген не показа нищо особено. Датчаните не превъзхождаха, освен в ръстово отношение, българския шампион.

Един нещастен автогол още във втората минута попари играчите на Лудогорец и оттам всичко тръгна на зле за „орлите“.

В края на мача, когато тимът на Георги Дерменджиев най-накрая заигра по своя начин – с бързи и къси пасове – се видя, че вратата на Копенхаген може да бъде „отключена“.

1:2 е неприятен резултат, но не е смъртна присъда. Както каза Владо Стоянов - „няма какво да се отърсваме, да не сме паднали с 0:10?“

Не са. И Лудогорец този сезон показва, че играе, ако не по-добре, то поне толкова добре, колкото и в домакинските си мачове.

Не загуби от Базел, не загуби и от ПСЖ като гост. И в двата мача „зелените“ изпуснаха победата, а на „Парк де Пренс“ вкараха цели два гола.

Нищо не пречи толкова да бъдат вкарани и на Копенхаген.

Да, датчаните не допуснаха нито един гол в трите си домакински мача в груповата фаза на Шампионската лига – срещу Брюж, Лестър и Порто, но тези мачове бяха доста по-различни.

Лестър и Порто взеха от Копенхаген точно толкова, колкото им трябваше, за да се класират за фазата на директните елиминации, а датчаните да продължат в Лига Европа.

Със сигурност, Лудогорец ще отиде за победата в Дания. Въпросът е дали ще постигне достатъчно голяма, която да му осигури продължаване напред.

При много по-добра игра, такава на каквато знаем, че са способни, от страна на офанзивните играчи на Лудогорец, българският шампион има всички шансове да обърне резултата.

Ясно е, че в датската столица ще трябва и малко късмет, за да се случи това, но Лудогорец все още притежава сериозна класа. Тя не може да изчезне току-така след една дори и неочаквана загуба.

Новините

Най-четените