Висша лига в Монако

Според френските медии уволненият от Суонси Михаел Лаудруп е фаворит за мястото на Клаудио Раниери в Монако. Датчанинът вече показа със скромния клуб от Уелс, че може да се бори с най-добрите във Висшата лига, но също така се видя и, че при загуба на доверие и срив в отношенията с босовете на клуба, провалът е неизбежен.

Все още не е потвърдено, но се предполага, че Раниери ще бъде освободен от Монако, ако тимът от Княжеството не успее да се пребори до края на сезона с Пари Сен Жермен за титлата на Франция. ПСЖ води с 5 точки на Монако и парижани едва ли ще позволят този аванс да бъде стопен до края на шампионата.

Ако трансферът на Лаудруп се осъществи, то той ще стане втората важна фигура тази година, идваща от Висшата лига в Монако. През януари в Монте Карло пристигна звездата на Фулъм Димитър Бербатов, който предпочете битката за първото място във Франция вместо борбата за оцеляване във Висшата лига.

И тази пролет бившият нападател на Манчестър Юнайтед може да помогне на Раниери да запази поста си след края на шампионата - с важни голове на сметката на Монако. Но е много по-вероятно да се окаже, че Бербатов ще работи много по-добре с Лаудруп. Стига естествено, и двамата да се окажат в Монако след края на сезона. Интерес към българина не липсва, а и все още не е ясно дали той ще иска да остане в клуба.

Що се отнася до идването на Лаудруп, засега то е в сферата на пожелателното мислене и при амбициите, които медиите във Франция приписват на собственика на Монако Дмитрий Риболовльов.

Новините

Най-четените