Русофили в действие

Докато в света понятието „информационна война" е почти всекидневна фраза, България е някъде между словесните куршуми, а един горд русофил е на път да получи по-висок военно-информационен чин.

Досегашният издател на вестник „Дума" (наследник на "Работническо дело") Николай Малинов вече официално говори за онова, което неофициално се чува от седмици - че оставя партийния официоз на БСП, за да поеме ръководството на една от националните телевизии - TV7. Като се има предвид биографията му на депутат (шеф на групата за приятелство с Русия в Народното събрание), председател на Движение „Русофили", как ли може да се продължи (идео)логическата линия към управлението на телевизията?

Очаква се медията да стане собственост хора с топли чувства към Москва - гръцкият бизнесмен Янис Карагиоргис, свързван с приближения до Владимир Путин руски олигарх Константин Малофеев. (Дали това ще стане обаче е под въпрос, след като НАП запорира акциите на TV7).

Няма лошо да си русофил, но Малинов е с яркочервена пъпна връв - той откровено честити на всички православни християни победата в Третата кримска война и зачака след Кримската война „победителите" да дойдат и на Балканите.

Можем да си припомним и как, докато светът оплакваше жертвите на сваления над Украйна самолет на Малайзийските авиолинии, в страницата на движение „Русофили" се появи статия, която твърди, че самолетът дори не е съществувал и всичко е плод на голяма конспирация срещу майка Русия.

Николай Малинов обещава да попълни „информационните дефицити" в политическо и културно отношение - задача, която съвестно изпълнява и лидерът на „Атака" Волен Сидеров, но през далеч по-скромна телевизия. А с предаването на национален в ръцете на краен русофил, тези нагласи ще получат още един, много по-масов, канал на комуникация.

Покрай всички промени в TV7 изниква и друг въпрос - дали русофилската вълна ще е достатъчна, за да попълни финансовите дупки в телевизията, която се развиваше бързо и с широк размах, скъпа техника и продукции, преди всички скандали с ръководството и собствеността й да доведат дотам, че да не може да покрие дори заплатите на служителите си.

Не е ясно и как бъдещите собственици планират да си връщат инвестицията, след като за издръжката на телевизията е поне половин милион лева месечно, а пазарно могат да си върнат само малка част от тази сума, дори и да продължат да помпат изкуствено рейтинга на медията, както беше в най-добрите й времена. А може би скоро ще дойде денят, в който СЕМ ще се запита дали не е време да преразгледа лиценза на телевизията.

#2 ivod 03.04.2015 в 20:54:34

Зарко , при всички случаи нама да са БЪЛГАРСКИ ... просто защото бече българско НЯМА .

#4 peet 03.04.2015 в 22:48:42

Тоя не е никакъв русофил. Той не е никакъв, въобще. Това е слуга, който слугува, приведен ниско в кръста, на оня, който плаща. Той е от съвременните еничари и продажници. Ибрикчия. Ако беше истински русофил отдавна да е емигрирал в Русия

#6 1Sion1 03.04.2015 в 22:59:00

Златинче , ако беше американофил немаше да забележиш най-вероятно...И щеше да е много подходящ.Относно информационната война - руснаците много хляб има да изядат , докато стигнат западната пропаганда и събитията в Урайна го доказаха безусловно.Що не питате сега как без санкция на ООН ,Саудитска Арабия нахлува в суверенна държава?Къде са изблиците на гняв и възмущение в демократичните уж медии? Къде са санкциите , къде са въпросите за затворите на ЦРУ , за Гуантанамо?! На този фон руснаците са като невръстни ученички...И ко смятате , че може да впечатлите някой , извън зомбитата на Америка за Прокопиев , много , ама много се лъжете.

#10 Алилуйщина 04.04.2015 в 12:13:01

Прави впечатление,че нпо гилдията бързо учи история.До преди няколко месеца,четяхме статии за „гадните“комунисти и СССР.А сега!Заменят определения като,комунисти с русофили,СССР с Русия…вече удобно пропускат/прикриват/ факта,че КомунизъмЪ не е създаден от руснаци,нито в Русия,нито е въведен от руснаци в Русия. Какво лошо има да бъдеш американофил или русофил? Какво!…не е ли лошо това,че някой ми налага какъв трябва да бъда!!

#11 boris 04.04.2015 в 17:56:53

Аз съм хетеросексуален мъж и харесвам блондинки! Аз съм путинофил - русофил!

#12 Шебек Хасан 04.04.2015 в 18:37:30

Каква трагедия за цялото демократично човечество!

#13 TheRock 04.04.2015 в 21:46:42

Арестувайте го!!!

#17 Галфонсо 05.04.2015 в 13:36:58

Абе, павучро селски, кажи по-добре по колко рубли ви плащат да сте такива гейтари путколижещи? Я си пий рачията от павура най-добре и не се занимавай по-добре с неща които не разбираш, че само се излагаш с простотията си и ставаш за смях пред съветските си работодатели.

#18 Алилуйщина 05.04.2015 в 15:13:46

Сигурно„Вожда и Учителя, БОГА ПУТЮ“ плаща и е на тия… „Студентите в Харвард: САЩ са по-опасни за световния мир от "Ислямска държава" http://www.blitz.bg/news/article/295588 Та кой на кого плаща и КОЙ изнася революции и войни по света ? Има една приказка „Много по-лесно е да станеш умен,отколкото да престанеш да си глупак“

#20 Conspirator 05.04.2015 в 18:42:47

Чак започват да ми липсват Ончо и Деосвински.Спореха хората,дискутираха,но никога не забравяха добрия тон.Това,което различава Човекът от говедото. Долните два кретена /Галфонсо и Хух-а/все едно са изкарани от селски соц.кенеф от 60-те години.Единственият литературен трик,който използват е да да въртят ''запетайки''по стената на ''Кафето".Цинизмът на непобедимата селения,изродена в непонятен евроатлантизъм с елементи на коч-футболна агитка е неповторим. Поздрав за глупаците от терористичното радио /онлайн/ ''Донецк 105.5 ФМ'' http://tunein.com/radio/Best-FM-1055-s112942/

#24 AlahAkbar 06.04.2015 в 00:13:46

Само в СССР/Расия, всички са единодушно съгласни по възникналите въпроси. Не ми е ясно защо още не сте преселили? Все пак путя има само 76% одобрение, а с помоща на иван, павур, конспи, скуба, алелуйщината, бойчо и останалите миндили, лесно ще прехвърли 80% завалийката... Може пък тогава да се смили и да не прати агенти с А-бомба в парка Йелоустоун?

#25 Conspirator 06.04.2015 в 02:28:54

Пенелопова,виждам,че имаш достатъчно мозък и не си толкова първосигнална,колкото долните дебили. Разсъждавала ли си върху термина русофилия /русофили/?Това е преди всичко народо-психологическа поведенческа реакция,която няма нищо общо с политизирането и.Русофил,примерно е човек,който независимо от политическият зов на деня си е пристрастен към даден вид култура,народ и история.За такъв човек няма абсолютно никакво значение какви/кой/управлява Русия.Дали ще е цар,дали ще са болшевики,комунисти,либерали,олигарси или Путин/като президент/.Тези хора ще си харесват Русия независимо от всички обработки на мозъци. Истинските русофили не стоят по клавиатурите на компютъра,защото са много,много далеч от политиката. От друга страна,на мен ми е писнало да се натъквам на хлапаци и хлапачки,за които Русия на Брежнев,Русия на Елцин и Русия на Путин е едно и също.Монтирана им е перка на главата и си ръсят едни и същи простотии за комунистическа Русия,за КГБ,за ГРУ,а така и не са разбрали,че Русия се променя с бесни темпове и се опитва да си възвърне предишният статут на Велика сила.Точно тук е противоречието.И ако имаше малко исторически познания,щеше да знаеш,че през 1914 година е била/царска Русия/ пета икономическа сила в света,с явна тенденция през следващите пет години да стане трета икономика.''Излекували''са я чрез Световна война и последвала революция и контра-революция. От 2013 година/сто години след онези събития/Русия отново стигна до пета икономика в света и моментално задействаха старите курвенски номера със санкции,лишаване от капитали и търговско ембарго,като използваха за номинален повод преврата в Украйна,който си го платиха и организираха ''заинтересованите''страни,а обвиниха за агресор....Русия. Целта е ясна.Връщане на Елциновото пиянско безвремие/единственият исторически период за последните сто години,който беше приет с неописуем възторг от световното ''демократично''мнение/. Що се отнася до моята ''русофилия'',казвал съм го и друг път.Русия няма почти никакъв шанс да оцелее срещу ''свободният свят'',ако упорито продължава да отстоява националните си интереси.Ще я размажат,както са го правили стотици пъти в стотина държави.Единственият шанс е,че същевременно с Русия се опитват да срутят и Големият Близък Изток.Доста мащабна цел и не е ясно от къде ще изскочи шейтанът или КОГО ще набедят за шейтан. А вие,най-умното,което може да кажете е-Чемодан,вакзал-Масква..Като папагали.Всеки трети в ''Дневник''дрънка глупости за мурзилки,путлеристи,а не си дават сметка,че България може да бъде буквално заляна от араби/бежанци/.Досега бяха само кюрди,които гледаха да се докопат до богата Европа/на социалните помощи/,но ако Близкия изток се взриви в България няма да нахлуят мурзилки или путлеристи,а едни хора,които са толкова далеч от европейския манталитет,колкото папагалът от това,което повтаря механично без да разбира абсолютно нищо.

#27 Оби Уан 06.04.2015 в 12:44:36

Не мога да разбера какъв е проблема - частна телевизия назначава про-едикакъв си директор?! АМИ НЕ Я ГЛЕДАЙТЕ...

#30 daysydogy 07.04.2015 в 22:40:02

И да знаете - тоя глупак не е русофил, а путинофил - всеки месец ходи в Кремъл на поклонение!!! Ако човек обича Русия и руснаците, той не би им пожелал путин за президент/император, не би се кланял доземи путину... Ходи да цица рубли - иначе как ще издава смешния в. „дума“. Ако Ботев знаеше кой използва името на вестника му, щеше да се обърне в гроба!

#31 Paprika 12.04.2015 в 09:49:57

И този сайт е налазен от прокопоидната чума,чиито "аргументи" са "преселете се в Русия" когато мислите,забележете -мислите различно от спуснатите им опорни точки. Целта на тия еднотипни като картинки и никове профили е отказ от коментиране на другомислещите, като те биват удавени в епитети,откровенни обиди,призиви да се преселят и пасквили ,че харесвате СССР,който отдавна умря. Не обръщайте внимание на трола,не го хранете с внимание,оставете го да се удави в собствената си виртуална помия.

Новините

Най-четените