Пази, Боже, да получиш комплимент от Путин

"Умряхме навръх 24 май! Владимир Путин ни отряза главата! Навря България в миша дупка! Гледаме в неведение"...

Този път дори "Брадва", "Правда" и "Епохални времена" не успяха да вземат завоя, след като им се наложи да анонсират с прискърбие поредната "честитка" от Кремъл по случай национален празник на България.

Бащата на народите Владимир Путин приписа заслугите за кирилската азбука на "македонската земя", а кървава сълза-издайница капна по клавиатурата на русофилията.

Реакциите се люшнаха между петте фази на скръбта: от отрицание и гняв ("А КОЙ Е ЧУЛ ДА КАЗВА ТОВА!" / "Фалшива новина! Путин за глупак ли го смятате?!"), през пазарене и депресия ("Това наЙстина са негови думи, но той знае, че по това време Македония е българска" / "Путин пак ни се подигра. Много тънко го направи, без да лъже..."), до окончателното приемане: "ех, и Владимир Владимирович понякога прави грешки, съветниците са го подвели".

Обаче никой не може да ви забрани да го обичате, както е казал поетът.

Естествено, македонската интрига не е нито "грешка" на езика, нито ненаучен урок по история. Огледайте се около себе си, вижте какво се случва на Балканите в близките месеци - сами ще се убедите.

Последната стъпка на Черна гора към НАТО беше минирана от осуетен опит за държавен преврат и масово клане с участието на руски щурмоваци и пенсионирани сръбски генерали.

Заради помощта, оказана в разследването на пуча в Подгорица, премиерът на Сърбия Александър Вучич беше "респектиран" надлежно - откри гранатомет, снайпер и амуниции за автомат недалеч от резиденцията си.

Малко по-късно Вучич беше използван за "проводник" на посланието на Кремъл към Македония: Русия не подкрепя формирането на правителство, ръководено от лидера на СДСМ Зоран Заев (независимо от резултата на изборите). Президентът Георге Иванов, от когото зависеше това да не бъде допуснато, направи всичко възможно да задържи мандата по-далеч от ръцете на Заев до последно.

Един месец след предупреждението, парламентът в Скопие беше щурмуван от маскирани мутри и агитки от "Фамилията" на вечния Никола Груевски, които бяха оставени от полицията да бият, скубят и унижават "вредните" депутати и журналисти.

С други думи: внезапният интерес на Путин към македонизма не е никак "внезапен".

Русия губи все повече зони на влияние на Балканите. НАТО вече затвори цялото Адриатическо крайбрежие, ЕС е в активен режим на помирител между групировките в Македония, след като си спомни каква е цената на износа на балкански размирици и кой има най-голям интерес от тях.

Обърнете внимание: на 24 май Путин повика президента Иванов, за да го маркира като "свой човек в Скопие" със същия православен орден, с който окичи Георги Първанов през 2003 г., когато т.нар. Голям шлем тъкмо се печеше.

Днес - ни орден, ни шлем. Само неплатени сметки в рубли и тъп удар в слабините на "професионалните патриоти".

#2 Уточнител 25.05.2017 в 23:55:11

Тия дни ЦЕЛАТА РУСОФИЛСКА И ЧЕРВЕНОРУСКА ГРУПИРОВКА МИСЛИ САМО ЗА ЕДНО: как, без да обиди началника Путя, да каже нещо без да се саморазобличи като антибългарска...И затова се появяват такива абсурдни "изказвания", както на Резидента и на други официални деятели.

#3 Уточнител 25.05.2017 в 23:56:40

Руският Резидент в България, с кодово име "президент" излезе с нищоказано изявление. Разбираемо е, не може да противоречиш на водещия офицер! Единоначалието в разузнаването го изисква Невероятен скандал! Стана, както във вицовете за Щирлиц. Самият руски Резидент в България се издаде - знаят се вече, кодовото му име и длъжност. Смех! Толкова ли беше трудно да осъди Путя, ей така, формално... Народът е казал, че глупостта не ходи по гората, а по хората

#4 TheRock 26.05.2017 в 03:58:02

Днес келнерът на Путин у нас се срещнал с треперещия от страх слуга на руска служба и премиер на България ББ. След като го нахокал и го наритал предварително, направил следното изявление: “1. Азбуката е създадена от братята Кирил и Методий. 2. 24 май е наш общ празник. 3. Ние го честваме и в Русия, и тук в България.”, с което ни казва следното: 1.Азбуката е създадена от двама братя- ГЪРЦИ т.е. българите нямат никакъв принос. 2.24 май бил наш ОБЩ празник. Откъде-накъде, да попитаме пък ние? Този светски празник е САМО БЪЛГАРСКИ, за пръв път е честван в Пловдив през 1851 г по инициатива на Найден Геров и е отбелязвал КРАЯ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА в България. Защо тогава да е общ? Руснаците като искат да изплагиатстват българската идея за празник на кирилицата, единствен по света подобен празник, посветен на азбука, нека да си изберат друга дата. Там училището не свършва на 24 май. 3.”Ние го честваме и в Русия, и тук в България.” т.е. първо те там, в “Третия Рим” го честват, а после и ние тук, в Задунайката, се присламчваме към празника ИМ! И питам аз ДОКОГА ще търпим тези унижения на българския дух и самочувствие и тези извращения на българската история ???? Радев и Борисов, ако са истински мъже-българи и отговорни политици, още днес би трябвало да скъсат дипломатически отношения с Путландия и да изгонят нахалния келнер с циркаджийските лампази. Но, явно, нито са мъже, нито българи, още по-малко отговорни политици. КАКВИ СА ВСЪЩНОСТ ТИЯ ДВАМАТА ?

#5 GETI 26.05.2017 в 10:40:33

България сама се отказва от славянското си наследство, не разбирам българските атлантици, защо така са ревниви за азбуката.не се карайте. Бойко Борисов, Плевнелиев и други избраници на българите ви казаха, че сме евро-атлантици, а седерастите през 90-те начело с П.Стоянов искаха да сменят кирилицата с латиница. така че,драги евроатлантици, стига ривахти, че утре може да дойде сенатор Маккейн и да ви обясни откъде е дошла славянската писменост. и да знаете още сега - от Запада е дошла дреме му на Путин за България в това изказване.той е изключителен и тактик и стратег.казва го за да спечели Македония за "руската геополитическа кауза" на Балканите. с тази забележка за "писмеността дошла от Македонската земя" може да се отвори македонската порта без никаква нужда от "троянски коне"... а Македония е нужна на Русия и за да си прокара тръба и за да се настани по удобно на Балканите и от там по-лесно да влияе върху ЕС.нищо лично просто бизнес.това е циничния свят на геополитиката на 21 век,но не Русия зададе тона.англосаксите се мислеха за големи хитреци и, че другите ядат доматите с колците. за Русия не е "гаф" а е просто инструмент да спечели Македония. за Македония не само, че не е гаф ами е огромен подарък. просто България е "най-верния евроатлантически член" без аналог-yes,yes,yes.. и трябва да се заобиколи по друг начин. Путягата е пределно точен и коректен.писмеността идва от географската област Македония. македонската земя,която е била местност в България,както е Доброджа,Софиско поле,Родопи,Дунавска равнина ,така е и Македония местност в България !не е казал, че македонците са им дали писмеността.лошото е,че освен соросоиди на въдицата се хванаха и много комплексари с претенции за научни познания.Путин просто ги хвана като глупави паламуди. мъка, мъкааа, евро мъка и тормоз ... разбирачи, на това му се вика ДИПЛОМАЦИЯ! хем да кажеш истината, хем да не обидиш госта. ..а и в случая днес, Македония има проблеми за решаване, свързани с американските амбиции в тоя район. и техните наемници - албанците. касаещи териториалната цялостност на страната.

#6 opetkov 26.05.2017 в 11:55:04

Гети, "славянството" е измислено от Русия като инструмент за завладяване на територии и промиване на мозъци. Самите руснаци нямат нищо общо със славяните като народ и някаква измислена група.

#7 Пасарелка 26.05.2017 в 14:25:27

Русия е държава с огромна територия и грандиозен природен ресурс. Какъвто и да наричате този, който ръководи нейното управление ( който и да е той днес или утре) тази държава има решаваща роля за планетата в икономически, политически , културен и социален аспект наред със САЩ и Китай. И европейския съюз, докато съществува ще тангира към тази лига, но до кога? Смешно е, когато никому неизвестни човечета от най-малката и бедна държава в Европа, с най-голям процент неграмотни и безработни кибици, критикуват президента на Русия! И е жалко! А освен това, на президента на Русия и на онзи на САЩ му дреме за вашите критики!

#8 GETI 26.05.2017 в 14:30:16

браво бе,уебкафе! защо за пореден път ми триете коментар? страх,че няма отговори ли? ..или защото се подигравам с бивши политици и нпо-та?!та в следствие на водената от тях/вас политика, вече ни имат за пълни палячовци и ни бъзикат от Изток и от Запад. или защото използвам наименования ,като коментатори „TheRock „ Уточнител“ „AlahAkbar“ ,но с обратен знак..а гледам техните коментари стоят,те са от „правилната“ страна.нали така? къде е свободата на словото, къде е либералната мисъл..„Шарли Ебдо“ ..тва-онова…дръжки с двоен аршин ли я мерите тая демокрация?

#9 GETI 26.05.2017 в 14:34:50

Оpetkov да,Русия може да са манипулирали,използвали"славянството"като идеология за тяхна изгода,но няма как да са измислили „славяните“ много преди да се пръкне Русия,римските хронисти описват народите на североизток като славяни.

#11 Уточнител 26.05.2017 в 16:06:27

ЧервеноРуската гнъс, представена тук от Ускуба и Кети, със злоба и омраза нападат всичко българско.ЦЕЛАТА СГАНЬ се е наредила по форумите, за да плюе по България и да възвеличава Империята на злото, своята майка-хранилница.... Да ги презрем и да не им обръщаме внимание на майкопродавците.

#12 Уточнител 26.05.2017 в 16:11:07

Извинете, гешка - да се допълни: "ЧервеноРуската гнъс, представена тук от Ускуба, Кети и простаЛелка,...."

#13 Conspirator 27.05.2017 в 00:34:45

Гети,поздравления за коментара ти под номер 5. Само мога да допълня,че се заформя изключително интересна и срамна за България ""ситуация''.Руската тръба е ясно,че ще мине през Турция и Гърция,но май ще влезе през....македонските земи,както се бъзика Путин. Не ще и дума,че за нас,като държава ще ни е по-напряко и по-изгодно руския природен газ да го вкарваме от Македония,или Сърбия,да речем.Така ще плащаме транзитни такси на Турция,Гърция,Македония,евентуално Сърбия,а за по-интересно може да го засучат и през Румъния.Варненският хъб ни идва малко далеч,щото ''умните и красивите",и ''грозните и глупавите"само това чакат.Да ни хвърлят в оркестъра.

#14 dedo adji 27.05.2017 в 00:47:10

О петков, славянството го е имало преди викингите да учредят Русия. Че Русия го е използвала за утвърждаване на хегемонията си, всеки използва каквото му върши работа. Панславянската идея не е помогнала на Русия, даже и в България. Ние може да не сме чисти славяни, но речниковият състав на езика ни е славянски, макар строежът да не е. Какъв кяр ще види Путин от Македония, аз със своя прост ум не мога да схвана, но шамарът по България е факт. И няма смисъл да се пънем да доказваме очевидното, и той и всички останали, даже и македонецът, го знаят. По-добре да го отминем с гордо мълчание, да не му доставяме допълнително удоволствие. Макар, че вече е късно, всички, от павето до президента се включиха в хора.

#15 dedo adji 27.05.2017 в 00:57:58

Конспи, здравей, бях се затъжил за тебе. За заобикалянето на тръбопровода можем да благодарим на добрите си партньори и съюзници от нато и ЕС, Путин в случая не е виновен. А хъб без тръби е като дупка в морето, мога да ви уверя, като човек, работил 40г. с тръбопроводи. Някои хора изглежда точно това искат, 111х кв. км празно пространство.

#16 Dox 27.05.2017 в 07:22:22

Една група "смелчаци" вече 4-5 дни не спира да подскача и да размахва юмруци срещу кого - срещу Русия. Защо? Ами защото Русия с нищо не ги заплашва. За това. Да попитам "смелчаците", защо не се чуват гласчетата им, когато финансирани от запад НПО-та бавно и неотклонно подменят историята ни. Обругават и обявяват за митове всичко свързано с националните ни герои, като Ботев и Левски, например? Това, дето му викали България не било друго, а територия, на която живеели разни малцинства, едно от които били и българите?! Нито ги чувам, нито ги виждам нещо. Но с героичен блясък в очите "смелчаците" са наизвадили ножовете си и махат ли махат във въздуха срещу мечката, която всъщност я няма. Тя е далече. А в това време зад тях вълците и змиите тарашат кошарите им и вече нищо не е останало. Браво, "смелчаци"! В скоро време ще ви видя колко "смели" ще сте срещу Турция. В същия ден, когато Путин направи изказването си, турският външен министър заяви, че в България продължавала асимилацията на турското население. Нещо да чухте от наша страна? Да видяхте "смелчаците" да ръмжат и да подскачат? Аз поне не съм. Но да се върнем на този, т.нар. "скандал". Густав Льо Бон - считан за един от основателите на социалната психология казва: "По-лесно е да се властва над народа, като се възбуждат неговите страсти, отколкото, като се угажда на неговите интереси".

#17 TheRock 27.05.2017 в 10:07:52

Никой нищо не размахва. Просто своето не даваме! Видяхме ви що за патриоти сте! Измет!

Новините

Най-четените