Как Шекспир стана неудобен?

Културното самоубийство на Западния свят продължава с една студентска подписка, която носи всички белези на пародията, но за съжаление е съвсем реална.

Гневът ви ще бъде напълно оправдан, когато разберете за студентите по английска филология в престижния американски университет Йейл, които сега изискват курсът по класическа английска литература да бъде премахнат защото „включва само бели мъже".

Нека го напишем пак - това не е сатира, не е шега.

Това е състоянието на западните университети днес - отчайващ регрес, отровен колективизъм, „сошъл джъстис" нонсенс, анти-интелектуална гордост, прогнил и презрян културен релативизъм и нео-марксистки методи за
подмяна на реалността.

Новите цензури от Йейл - тези студенти активисти - желаят пълното премахване, забраната, изтриването на някои от най-великите автори в човешката история. Това не са просто някакви „бели мъже", както се съобщава в петицията, изготвена сякаш от „културните революционери" на Китай преди няколко десетилетия.

Това са Шекспир, Чосър, Милтън, Т.С.Елиът, Джон Дън, Александър Поуп и Уилям Уърдсуърт.

Тези гении са създали повече интелектуално богатство от цели цивилизации. Те са по-важни, интересни и могъщи от поне няколко човешки култури. Но за маоистите от Йейл те са само и единствено „бели мъже".

Трудно е да се намери по-ярък и брутален пример за расизъм в развития свят днес.

В потисническата петиция пише: „неприемливо е, че студент в Йейл, който иска да учи английска литература, трябва да чете само бели автори от мъжки пол".

Уау! Расизъм и сексизъм в едно.

На мястото на великите гении на английската литература младите идеолози желаят да се изучават „произведения" свързани с полови, расови, сексуални и етнически въпроси.

Студентите-цензори смятат, че задължителното академично включване на Шекспир и Чосър подхранва култура, която е враждебна към малцинствата. Това, дами и господа, е отблъскваща лудост.

Какво да направим като най-великите автори в английската литература и не само са предимно бели мъже. Как ви звучи официална петиция за отстраняването на чернокожи атлети от състезанията по бягане и баскетбол защото те допринасят за изграждането на спортна култура, която е враждебна към хората с европейски и азиатски произход?

Съвременните колективисти от Йейл се опитват да смачкат и да погребат всички постижения на Западаната цивилизация. Те копнеят за окончателното сразяване на концепцията за индивидуална стойност. Човекът като най-малката и важна единица на обществото.

В техния нео-марксистки свят, по-важни са групите и колективите.

Отровните идеи на Франкфуртската школа за неглижиране на Западната култура и превръщането на малцинствата във вечно оплакващи се жертви са вдъхновили раждането на съвременни чудовища.

Само свиреп сатрап, скъсал напълно с идеалите на хуманизма, може да осмисли Шекспир и Чосър като „бели мъже", които трябва да бъдат изтрити от програмата по английска филология в Йейл.

Цензуриращите студенти се опитват да моделират своя свят ала антиутопия по Оруел. Те си мислят, че като забранят Шекспир и Чосър те ще престанат да съществуват в колективната памет на човечеството и ще бъдат заменени от анонимни и посредствени „сошъл джъстис" поети и „автори" от LGBTQFUCKYOU каузата за нов колективизъм. Техният план е обречен на провал, но допускането и легитимирането на откровения им, обществено приет и озъбен расизъм може да ни коства много.

Време е за събуждане.

#6 Виктория Пенелопова 07 06.06.2016 в 21:20:10

"...Само свиреп САТРАП, скъсал напълно с идеалите на хуманизма, може да осмисли Шекспир и Чосър като „бели мъже"....., " Фрида, ако опиташ да се успокоиш/преди да се гръмнеш, разбира се/, може би, ще се разпознаеш. По текста - браво!!

#10 Conspirator 06.06.2016 в 23:32:55

Смятам,че Фрида е права за Шекспир.Макар и предположение,много е вероятно зад това име да е пишела Амелия Басано-еврейка,която е била любовница на лорд Чембърлейн Хенри Кери,който е отговарял за английския театър.По него време не е имало мулти-култи и доброто познаване на еврейския начин на живот не е могло да се прочете в Нета.Още повече,че по това време в Англия на евреите е било забранено с кралски указ да живеят на острова/1290 г.крал Едуард първи издава едикт/.През 1536 година в Англия е имало само 37 еврейски семейства/конверси,сменили вярата/и тайната полиция е знаела за всяка тяхна стъпка. Фрида определено не е права да определя либералните лигльовци в ам.университети като негра и ислямисти,защото не е луд този,който яде баницата,а този,който я дава.Говоря за биг-спонсорите,управата и преподавателското тяло в тези университети.Още повече,че Лебовски е назовал корена на злото/или доброто/.Зависи в какво настроение ще е Дяволът и как ще чете Евангелието.Става въпрос за Франкфуртската школа.Ще изредя най-важните от тази школа.Няма нито едно негро или мюсюлманин.Всички са от племето на Фрида....Ерих Фром,Лео Левентал,Валтер Бенямин,Теодор Адорно,Херберт Маркузе,Макс Хоркхаймер,Фридрих Полак,Франц Нейман.За мен лично,изключително интересна личност и като творчество е Ерих Фром.И по майчина и по бащина линия предците му са били поколения наред равини. Забавното в случая е,че ако приемем Амелия Басано за Шекспир,то се оказва,че е писала по политическа поръчка и то определено много талантливо.Всъщност еврейският опознавателен жълт знак е въведен от същия крал Едуард първи.

#12 cheung 07.06.2016 в 00:53:14

От изброените само Шекспир бях чувал. Като не искат бели мъже да наблегнат на Улф и Агата Кристи- те са велики колкото Шекспир. Между другото Ромео и Жулиета е много сладникава и повърхностна творба и много наивистична. Просто яко са ги друсали хормоните тия двамата веронски жабари. Либоф та либоф... Туй ако не е утопия.

#14 deaf 07.06.2016 в 07:25:53

cheung ти нормален ли си? Всичко на този свят е създадено от Любовта! Не е нужно да ти се дава съвет да се гръмнеш,(както правят колегите по – горе,по друг повод),ти сам ще стигнеш някога до там...

#17 boris 07.06.2016 в 10:34:39

ГРАЦИАНО Евреино, защо си точиш ножа толкова усърдно о тока на обувката? ШЕЙЛОК По-лесно да реже неустойки!

#18 Conspirator 07.06.2016 в 10:57:33

Хари,какво означава-чели са много книги. До средата на 16 век книгите са се отпечатвали в тираж до максимум 300 екземпляра,като монопол върху печатането е имала католическата църква,съответно и основната тематика е била религиозна.Не забравяй,че Гутенберг е създал-изобретил- печатната преса,за да отпечата....300 екземпляра на Библията. Относно личността на автора си струва да се замислим и да допуснем,че този вид познание е бил много специфичен и е нямало откъде да се вземе в Англия по това време.

#20 shveik77 07.06.2016 в 16:30:01

никой не спира студентите да изучават каквито искат автори, дори допускам, че в университети от ранга на йейл се поощрява самостоятелната работа. разбира се, няма проблем да обявим, че шекспир е жена, при това черна, и да вървим напред не виждам това дали някой е бял или черен променя значението на постиженията му, но мен ме наричат расист, защото казвам на негрите негри

#24 boris 07.06.2016 в 22:14:09

Никола Николов

#25 Змея 08.06.2016 в 13:22:45

Тодор Арнаудов, пич, слез на Земята, ако обичаш! Марксизма е хубава измислица, която като всяка измислица когато тръгна да се осъществява ( и то от един агент на империалистическа Германия, др. Ленин - ако не го знаеш) се срина и докара хората до просешка тояга. Защотосе изроди в ТОТАЛИТАРИЗЪМ. Така че спри да ни поучаваш кое е било хубаво и кое лошо. Пораснали сме и можем сами да си определяме приоритетите.

Новините

Най-четените