Крисия, бягай

Без да искаме, попаднахме на един зов за помощ, който сломи жестокостта ни.

"КРИСИЯ, МИЛО ДЕТЕ, ВЪРНИ "НАГРАДАТА"!"

провиква се не кой да е, а Александър Йорданов, бивш Народен Трибун No.1, бивш посланик във Варшава и също така бивш говорител от името на Демокрацията.

Ще попитате защо? Дръжте се да не паднете.

Крисия се явила на детския музикален конкурс на Филип Киркоров, за който си мечтаела от 6-годишна и който - за зла врага - се провеждал в бившия съветски пионерски лагер "Артек" край Ялта.

Ялта, както знаем, е на полуостров Крим. А Крим, както знаем, е анексиран от братския руски народ.

Крисия не просто получила окупаторски печат в паспорта си, но на всичкото отгоре имала неблагоразумието да спечели награда от окупаторската Интервизия.

Някои биха го нарекли идеологическа диверсия, биха го нарекли провокация към цивилизационния ни избор, но Александър Йорданов проявява бащински толеранс.

С мъдростта на благ старейшина подчертава само, че парчето плексиглас, което 11-годишната Крисия е подредила сред плюшените Hello Kitty-та и книжките за оцветяване, е "награда, пропита с кръвта на невинно загинали деца".

Йорданов се надява един ден Крисия да разбере колко "недостойна и антихуманна" е певческата й проява. Какво "позорно петно върху България" хвърля "самото й участие".

Досущ като при един Яворов, душата му се моли в огледална симетрия: "МИЛО ДЕТЕ! ВЪРНИ "НАГРАДАТА"!

Дали заради високото атмосферно налягане и ретроградната Венера в Лъв, или просто и този демократичен преходник е дал накъсо - не смеем да предположим.

Но да вменяваш историческа вина на 11-годишно дете, чиито заслуги за доброто име на България са далеч по-видими от тези на цял файтон "бащи на демокрацията" - това си плаче за диагноза.

Може би "залпът на Аврора още трещи в нечии глави", а може би просто хибридната война изпадна в състояние на окопен sans changement?

Каквато и да е причината, терапията включва студени компреси и въздържание от социални мрежи до възстановяване на нормалната мозъчна дейност.

Иначе, на Крисия не бихме препоръчали нищо друго, освен да бяга с двеста от Клета Майка България. При нейния талант и професионализъм ще се справи и без 13-те века комплексарщина.

#1 AZ 19.08.2015 в 21:37:45

Другарят Йорданов (ще го нарека ДРУГАР, защото се държи като комсомоски секретар от бившето минало, който надига вой, все едно Крисия e пяла в капиталистическия лагер, взела видиш ли награда от лошите империалисти, но вместо да я откаже в името на партията или да я дари на ЦК на БКП, тя си я запазила). Другарю Йорданофф, разбираме, че имате непредолими психически проблеми, свързани с тежко детство под ботуша на ДС, но да виждате света само черно и бяло.....разбира се, зад вашия коментар може да се направят някои предположения-например за хората, които ви плащат заплатата..които са отвъд океана....те не са по-различни от тези, които наричате окупатори. Интересно как виждате сламката в очите на другите, а не виждате гредата (то не е греда, то цяло скеле) в собствените си очи? Не виждате, че БГ е станала "свободна" територия някои хора да си мятат БТР-и с парашути, да си разполагат военна техника, където им скимне и когато им скимне-едни хора, дето в името на тяхната демокразия избиха половината свят, като преди това имаше кампании за промиване на мозъците в стил филма"Да разлеем кучетата"

#2 pixie 19.08.2015 в 23:07:00

Няма нужда да бяга от България. Детето е талантливо и борбено, и ще се справи и с 13-вековната комлексарщина, няма страшно. Да не се плаши, а и ние да не го плашим излишно, заради някакъв изкуфял чичко, който очевидно е забравил да си изпие хапчетата и живее в собствената си (не)реалност.

#3 TheRock 19.08.2015 в 23:13:42

Не е виновно дтето, а платените рубладжии, които го пратиха на този кОнкурс, за да лъскат имоджа на Путин! Жалко е едно талантливо дете да се използва по този гнъсен начин!!! Наисъина трябва да върне наградата, най-малкото заради жертвите от сваленият от проруските сепаратисти самолет.

#4 TheRock 19.08.2015 в 23:17:54

За да изтрезнеете от компекса Русия, ще ви попитам така ли щяхте да реагирате ако Крисия беше пяла на кокурс организиран в Турция и то не къде да е , а в анексирания Севрен Кипър и то не кога да е а точно на датата на Априлското въстание? Смешни сте всички русофили и жалки!!!

#6 TheRock 20.08.2015 в 09:47:01

Важно е. Толкова важно колкото за "плесничката"! Ама за нашите деца ви е жал, ама за руските и украинските - не, важно е да лъскате плешивото теме на джуджето използвайки по най-долен начин деца!!!

#11 TheRock 20.08.2015 в 10:53:34

По много циничен начин Слави Трифонов експлоатира деца, за да вдига рейтинга на умрялото си предаване. Та за пари Слави Трифонов би лъснал не само темето на Путин. Грозна и гнусна история, да правиш кОнкурс с детски песни докато на километри оттам спонсорирани и ръководени от Путин сепаратисти избиват украински деца е цинично. Но детето не е виновно, алчният Слави и родителите на Крисия са за бой!!!

#13 TheRock 20.08.2015 в 10:55:35

Поведението на Слави и родителите на Крисия е не по-малко укоримо. А какви маниери има детео е въпрос на възпитание и поведение, което именно вишеспоменатите предизвикват.

#15 TheRock 20.08.2015 в 11:02:10

Недопустимо е да се въвличат деца в идеологочески и военни сблъсъци. Точно това сториха Слави Трифонов и родителите на Крисия. Цинизма на руските управници е добре иавестен, само Слави Трифонов и родителите на детето не са го научили. Хайде де??? Рубладжийство в най - чист вид!

#18 TheRock 20.08.2015 в 12:47:30

Не сте Вие тази, която решава от кой човек има смисъл! Този Ви фраза обезмисли цялото Ви изявление!

#20 gothic 20.08.2015 в 14:34:59

Крисия, бягай! Ама бързо!!! И остави България на истински талантливвите деца. Като например тези..... http://dragodrumsschool.com/

#21 vanko 20.08.2015 в 14:35:43

1. За изказването на съществото, което по принцип трябва да пребивава в затвора - Ал. Йорданов: Много тъжно е, когато гледаш как някой, почувствал се забравен, прави всичко възможно някой да го спомене... Опитите за политизиране на музикален конкурс, без никаква обективна причина, са доказателство за изключително ниско ниво. 2. За момиченцето: Не знам дали е талантливо. Казано честно, не ме интересува... Много хора реагират критично и с недоверие към детето, защото всичко, което е излязло изпод "ръцете" на Плешивия и неговия "невероятен" кръчмарски оркестър в разширен състав, е чиста чалгия и простотия...

#22 Дракон с кисело зеле 20.08.2015 в 16:40:04

Няколко неща. Първо, Крисия не е на девет, а на единайсет години - и разликата е доста голяма. Второ, дори наистина да е мечтала за този конкурс от шестгодишна - което просто не го вярвам - трябвало е родителите й да я спрат. Обаче явно им се услажда да си разкарват детето като панаирджийска мечка по разни конкурси... Ами... Трето, ще ми се светът и, в частност, България да спре да се прехласва по деца таланти, преди въпросните да постигнат нещо сериозно с таланта си. (А Крисия е далеч от това, между другото.) Може би много хора са го забравили, обаче на нейната възраст Мара Отварачката също беше многообещаваща млада певица с огромен талант.

#23 dedo adji 20.08.2015 в 18:02:31

Отдавна нищо не се беше чувало за еднакво видимия отвсякъде дон Домат. И ето го, напомня за себе си, изпълзява от тъмната дупка, в която беше изпаднал, с отровно съскане. И веднага намира агитка от сини талибани да му пригласят. Нищо ново под слънцето. 1980г. бойкот на олимпиадата в Москва. 1984г. бойкот на олимпиадата в Лос Анджелис. Кой спечели? Не спортът. Спечелиха синьо-червено-кафяво-оранжевите талибани. В по-ново време гледах един филм за революцията в Куба, където забраниха саксофона, защото е изобретен от белгиеца Сакс а "знаете ли какво вършат белгийците в Конго" Не знам дали Крисия ще развие таланта си или, подобно на много деца-чудо ще загние преди да е разцъфтяла и узряла, но бих й казал "Радвай се на наградата си, Криси. Продължавай да пееш. И не обръщай внимание на мухлясалия дебелунгер с шуменско образование. Той ще се задави от собствената си жлъч."

#24 pixie 20.08.2015 в 18:11:07

dedo adji, "шуменско образование" - защо така грубо?

#25 TheRock 20.08.2015 в 18:29:08

dedo adji, напоследък големи глупости пишеш! Сигурно ще оправдаеш и конкурсите за детска песен по времето на Хитлер!!! Какво толкова се е случило, и в Германия е имало талантливи дечица, а пък някакви ги избиват в концлагери, голяма работа. Ослепял си dedo adji, не виждаш по - далеч от носа си!

Новините

Най-четените