Кои са най-добрите зимни гуми

Зимата е вече тук, а полицията започна масово да проверява по пътищата дали автомобилите са готови за сезона. Служителите на КАТ обръщат внимание дали работят светлините, дали чистачките са в изправност, но най вече измерват дълбочината на протектора на гумата на превозното средство.

Реално, у нас няма законово изискване да караме със зимни гуми през студените месеци, но здравият разум и чувството за самосъхранение кара повече хора да го правят.

Всяка година германският автомобилен клуб (ADAC) прави тестове на зимни гуми и преди идването на големите студове, снегове и други изпитания, ви представяме резултатите в класацията. За теста организацията купува анонимно около 2000 различни гуми, свободно продавани на пазара и ги сравнява, като ги класира по категории и размер. Сред проучването попадат както скъпите, така и някои от най-евтините предложения на пазара.

В теста на гумите в зимни условия участват зимни така и всесезонни гуми. На заснежен път се изпробва спирането и тръгването на автомобила , като от ADAC тестват гумите при изкачване и слизане на планински проходи и освен това дори наемат ледена пързалка на която изпробват спирането и вземането на завои. Мери се нивото на шума, комфорта на каране и т.н.

Резултатите при един от най-популярните размери, използвани в България - 195/65 R15, можете да видите в галерията.

Очаквайте утре и продължението на теста при 16 цоловите гуми.

#1 neptun 10.11.2014 в 14:43:36

Що за глупави платени реклами. Цялата измислица летни-зимни гуми си е една стратегия да си плащаш за всичко. Каква е тази зимна гума с оценка 1 от 10 за поведение на мокро? И не е ли по-опасна от обкновена гума с хубав грайфер?

Новините

Най-четените