15 причини Меси да напусне Барселона

Дали наближава краят между Лионел Меси и Барселона? Слуховете за евентуалното напускане на аржентинския гений отново се съживиха, а все още няма реакция от страна на каталунския гигант.

На 28 години Меси е господарят на съвременния футбол, а постиженията му - 290 гола в 323 мача едва ли имат нужда от тълкуване.

Все още обаче остава да разберем отговора на най-важния въпрос. Какво ще е мотивацията на Меси, за да напусне? Интересното е, че информациите за ново предизвикателство идват и от лагера на Меси, а не само от източниците на репортерите на таблоидите.

От 2001 година, когато 13-годишният Меси влиза в „Ла Масия" футболът за него представлява различни варианти на „Тики-така". Дали пък той не иска да пробва нещо различно? Много специалисти са на мнение, че ако Меси наистина иска да остане в историята на футбола като легенда, то трябва да се докаже и извън Барселона и Испания.

Ако тези подсказвания не са достатъчни, да прегледаме набързо още 15 причини, които поотделно или в комбинация може да доведат до това, че Меси да реши да напусне Барселона и това да взриви европейския трансферен пазар.

Новините

Най-четените