Показват лицето на Исус по телевизията

Компютърни художници претендират, че са пресъздали лицето на Исус Христос чрез цифрова технология. Изображението е било създадено чрез взимане на информация и кръв, отпечатани върху Торинската плащеница - покрития с петна от кръв ленен плат, в който се смята, че е бил увит и положен в пещерата Исус след свалянето си от кръста. Специалистите са преобразували резултата в 3D изображение.

В двучасово тв предаване по History Channel, което ще бъде излъчено в САЩ довечера, компютърните художници ще разкрият цялото изображение на Исус. Резултатите обаче може да изненадат някои от зрителите. Според фирмата, която е създала изображението, то е далеч от популярните представи за това как е изглеждал Христос.

Компютърният художник Рей Даунинг, президент на Studio Macbeth, казва: "Ние "повдигнахме" кръвта и я изолирахме чрез компютър, така че тя да стои "във въздуха", върху прозрачен фон." Той обяснява, че тъй като Торинската плащеница е била увита около тялото, а не просто положена върху него, кръвта се е прехвърлила върху плата при увиването. Поради това тя не съвпада с местата върху лицето, от които произлиза.

Древната плащеница съдържа бледо изображение на предната и задната част на човешко тяло, заедно с петна от кръв, прах и вода. Едногодишният проект на екип от художници използва най-новите технологии за създаване на компютърно генерирано изображение.

"Имам много информация за това лице и моята преценка е, че сме изключително близо до това как е изглеждал този човек", казва Даунинг. Той твърди, че неговата технология за компютърни изображения наистина разкрива изображението върху плащеницата и му позволява за първи път да види истинското лице на Исус.

Даунинг казва и че ще предложи обяснение как изображението се е оказало върху плащеницата. Той допълва: "Ще разкрия в края на шоуто събитието, което трябва да се е случило преди 2000 години." 

#1 SeoKungFu 31.03.2010 в 18:28:14

О, Джийзъс, кво става! ( не богохулствам, държа се фамилиарно, между приятели ! )

#2 top4o 31.03.2010 в 18:33:59

За Торинската плащеница се доказа, че е фалшификат и е направена няколко века след разпването на Иисус...

#3 GD-2 01.04.2010 в 09:37:20

Този пресъздаден портрет много ми напомня лицето на един много популярен човек от нашето съвремие, който също е със спорна репутация. Досетихте ли се вече за кого става въпрос? ОСАМА БИН ЛАДЕН

#4 vanko1 01.04.2010 в 11:44:08

ne e фалшификат, щото тогава се разбра че са взимали парчета за изследване от края й, които се оказаха нов лен и памук, ползван при реставрацията й

#5 rado84 22.06.2010 в 16:57:25

Малей, к'ва грозотия. За несъществувал никога човек можеха да измислят нещо по-'убаво.

#6 vitalius 06.09.2010 в 20:35:01

"за първи път да види истинското лице на Исус" Нещо са се объркали. Ккато всички одвана знаем(или поне ако се интересуваме от тея работи) лицето на торинската плащеница всъщност е на Леонардо Давинчи. Той е обичал да скрива свои автопортрети в своите произведения и мона лиза и торинската плащеница са двата най-извесни случая. при торинската плащеница създал пътво своя скулптора, увиля в разни чаршафи и я намазал с разни там лайна дето да я накарат да изглежда стара.

#7 vitalius 06.09.2010 в 20:56:54

Ето това е негов автопортрет http://www.theartwolf.com/imagenestAW/Self-Portrait_Leonardo_da_Vinci.jpg Приликата е просто очевидна, и датировката също съвпада.

#8 suncho821 12.08.2011 в 14:35:59

Като чета коментарите по долу се чудя,как не ви е срам да говорите така за Исус.Ще идете в ада ако не се покаете за греховете си.И наистина го заслужавате.Добре че Бог е умрял на кръста за да спаси греховете ви.

Новините

Най-четените