Реч от протеста: "Защо умират децата във Враца?"

Протестът във Враца в деня след убийството беше обявен като мълчалив. Само на няколко пъти тълпата крещеше "убийци". В тишината, някой от присъстващите вземаше думата и изразяваше скръбта и възмущението си.

Жената на записа през сълзи разказа как през лятото с нейни приятели се събирали в тях и винаги изпращали Тодор да купува бира, като най-малък. А той ходел до магазина, въпреки че не пиел.

Вижте речта, която тя сподели с площада пред РПУ-то във Враца.

"Защо умират децата във Враца?

Защо никой не протектира, а не в следствие, след като е починал някой - идват тук и се събират.

Защо полицията присъства само за да глобява нарушители, да взима рушвети, да взима това - онова. А защо полицията не направи така, че да протектира тези деца, които са се събрали в момента. А, тези деца, когато излязат утре, пак може да умре едно от тях?

Защо това се случва само във Враца? Защо не се случва на друго място това?

Защото тук, тези, които имат пари, си плащат и полицията не може да пипне никой и те си правят, каквото си искат.

Миналото лято пребиха един човек на язовира. Заровиха го в язовира и дори не се каза нищо. Понеже имат пари тези дето са го блъснали.

Пребиха онова момче. Понеже еди-си-кой го е пребил. Нищо. Продължава си всичко.

Сега пребиха това дете, излязло на кафе посред бял ден на обяд. Нито пие детето, нито нищо. Пребиха детето.

И пак имаше толкова очевидци - никой не му помогна.

Ще пребият в други ден и вашите деца. Това гледайте вие. Недейте да гледате заплати, това-онова. Кой имал бокс... Кой какво имал...

Вие не гледате, че умират хора в града и умират от такива, които се правят на важни. И които си мислят, че имат някаква власт в града, защото си плащат. И никой това не го отразява, и никой не го отчита.

А, тези деца утре - ще се пише за това, ще се пише за онова и ние какво ще направим тогава? Пак ще се събираме и ще си говорим за това и за онова.

Децата си умират. Никой няма да ги върне. Това е човешки живот.

Аз си взимам котка след една година и ми е жал и си го гледам като мое... Вие представяте ли си - това дете като е гледано 18 години - какво им е на родителите му?

Да излезе детето ти на кафе и да не се прибере. И да ти се обадят, че е починало в болница.

Какво е това нещо?

И то не се случва навсякъде. Този е един от всички градове, в които е позволено на разни такива, които имат повече пари - да си платят, на разни други - със страх да налагат -  да могат да правят, каквото си искат.

Това нормално ли е според вас?"

#1 паяка 14.01.2016 в 13:35:44

"... през лятото с нейни приятели се събирали в тях и винаги изпращали Тодор да купува бира, като най-малък. " Сега, извън покруста, ама той като е малък, що в магазина са му продавали бира? Той е бил непълнолетен.

#3 bludniq_sin 14.01.2016 в 13:59:10

"Недейте да гледате заплати, това-онова. Кой имал бокс. Кой какво имал." Другарице, ако момчето лека му пръст си беше послужило по-добре с тоя бокс можеше той да е подсъдим, да говорим как младите у нас масово бият по възрастни (в хор със случая в бургас) и какво поколение възпитаваме а в гроба можеха и да са двама. Щото ако не знаеш с бокс се убива по-лесно отколкото голи ръце или газов пистолет - за боксът е достатъчен един удар на правилното (неправилното) място.

#4 Гризли 14.01.2016 в 17:56:46

Блудния, и тук се изказваш неподготвен... Няма нужда от удар с бокс на "правилното място", за да убиеш някой. Ако мястото е правилно може и с пръст да свърши всичко. Проблемът не е в това кой има "по-голям" бокс! Проблемът е в това, че някои са истински животни, не спират да бият, докато другия не спре да мърда! И с два шамара можеше да свърши всичко, нямало е нужда от животинска агресия!

#5 Spider 14.01.2016 в 19:08:59

Значи от речта на пръдлата разбрах, че на 18 години човек е дете, и че трябва на всеки пет метра да има полицай, които да следи за реда. Такива неща като персонална отговорност, преценка на ситуация,запазване на самообладание - не важат. Абе трябва да има полицаи, които между другото са подкупни всичките. До един - пръдлата им е броила парите в сметките и знае. Абе само на мен ли не ми е странно, че 18 годишен тип, скочил на двама души на по над 30 години, бива пребит ? Да почива в мир.

#7 Никой 15.01.2016 в 02:08:07

Жалко, че Бъчварова и Горанов не отрязаха докрай социалното кощунство на разни паяци по патрулките... А кафето е пълно с паяжини като в морга... НА ПРОТЕСТ - ДА ОТРЕЖЕН ЗАПЛАТИТЕ НА АРАХНИРАНИ ЧЕНГЕТА - ОТКРИТИ ИЛИ ПОД ПРИКРИТИЕ!!! ВРЕМЕ Е ДА КАЖЕМ НЕ!!! НАД МУТРО-ЧЕНГЕДЖИЙСКИЯ ТЕРОР

#8 partci 15.01.2016 в 08:14:06

Не е истина какви подчовеци живеят в тази "държава"...

#10 Никой 16.01.2016 в 04:13:22

А мен ме дразни, че имаме дАржЪва, в която едно МОМЧЕ е убито, а двама доказани БАБАИТИ са на свобода, щото прокуратура, следствие и съдебна медицина задружно като ПЕДИ-дружина им строят мост за бягство. Да видим колко е пътя от домашния арест до сръбско Да е честита тАпата на агентурата!!! БЪЧВАРОВА, режи социалните придобивки, а синигерите В ПЕНСИЯ

#12 Никой 16.01.2016 в 12:04:39

Каква лъжа - всеки има право да се защитава срещу престъпници, че ако имаше подходящо оръжие (не бокс), двамата щяха да си правят детенце, а нямаше да има нужда да се "тиражират лъжи" http://www.dennews.bg/news/2014/2/3/17613-uchenik-ubi-dvama-durja-nad-20-deca-za-zalojnici-v-uchilishte

#14 Никой 16.01.2016 в 16:33:30

Г-н Попов, след 10 години няма да има деца, за да пречат на възрастните с агресията си, а младите ще са малко, за да плаща пенсиите на по-възрастните. Това е наследството, което моето поколение е получило от родителите си, за разлика от вашето, което пропиля създаденото в поколението, управлявано от Т. Живков. Няма да коментирам омразата към градежа - мавзолея на Георги Димитров е един ярък пример за отношението, от което по-младите се учат. А корупцията в прокуратура, следствие и съдебна медицина не са за подценяване. Когато младежът бъде изпратен в София, всичко ще стане ясно. Искрено се надявам, че роднините на починалия младеж ще имат средства, за да стартират граждански процес срещу побойниците, за да вържат ръцете на прокуратурата.

#17 Никой 16.01.2016 в 20:15:35

Какъв борец, то ТУК Е МОРГА, а аз съм си пораженец... Битката е загубена (почти), а българчетата и циганчетата, и арабчета, африканчета, и т.н. са по европейско или в канафките заради ПЕДИ-мутро-ченгеджийски кръгове Да се каже НЕ

#19 Дракон с кисело зеле 17.01.2016 в 12:16:38

Не е шаран, а трол. Не вярвам да си вярва на глупостите.

#20 Rodrigo Diaz de Vivar 17.01.2016 в 12:18:46

Има и друга гледна точка, различна от истериите на русата приятелка. Съжалявам за младежа, спортист, вероятно и интелигентно момче, можеше да стане от програмист, лекар, добър мениджър до офицер защитаващ закона. Съжалявам и двамата братя, след това, почти със сигурност, 10-на години ще гният в затвора. Убеден съм, че не са искали скандалът да свърши по този начин. Но, ако бъда откровен, виждам нещата по следният начин. Един си пресича улицата, както си пресича на село, нищо невиждано, всеки ден се случва във всички градове. Младеж, понеже има няколко победи в селски таекуондо шампионати на северозападна България, а и в присъствието на приятелката, си решава да смачка емоционално пресичащият с няколко ругатни. Типичен мачизъм. Естествено, той му отговаря, отново няма нищо необичайно. Понеже обаче младежът се чувства като Чък Норис в компанията на Джесика Алба, а и има метален бокс, той си го слага на ръката и решава да възстанови честта си, като накаже селяците подобаващо. Пиша селяците, защото те се оказват двама, другият си купувал цигари в същото време. Естествено, в такава ситуация, в действие влиза металният бокс, с надеждата че той ще неутрализира численото превъзходство. Единият брат е с наранена вежда, респективно повишен адреналин, което води до демонстрация на грубо надмощие на двамата селяци над Чък Норис. Минути след края на боя, и тримата са на крака, но младежът пада и умира. Дали е от някаква сърдечна недостатъчност, дали си е глътнал езика, дали следствие на ударите... без значение е. Един млад мъж си отива по най-безмисленият начин и по-най тъпата причина. Да се направи на мъж пред приятелката си. Представете си ситуацията и по този начин. Защото със сигурност е по-малко вероятно, Тодор да им е свирнал, а те да са спрели колата, да са го извадили от нея и го пребили. Дано родителите на младежа успеят да преодолеят в някаква степен болката. На него... да почива в мир, а на двамата братя... не знам... справедлив процес им пожелавам, а не робуващ на обществени истерии.

#21 Никой 17.01.2016 в 20:36:45

Ту шаран, ту трол... ама не вкиснат в киселина ( ) Онзи ден полицаи пребиха "наркоман"... Вчера полицай застреля "нахлуващ мосюлманин" ... Сутринта виден бизнесмен се "самоубива" с два куршума в тиквата... Днес на българче му видяха сметката ... Утре разни КУРАБИЙКИ ще тръгнат да изнасилват баба Ви и тя ще е виновна, че е вдигнала нож и се е набола в сърцето А малоумника Mako, ще му намерим две щуки - може арабски, може цигански, в краен случай български, за да си ги набута в плювалника и в задното отверстие, за да мълчи, докато умира от кеф

#22 Spider 21.01.2016 в 02:59:20

Е ти си просто един никакъв педераст. Иди дай интервю за децата във Враца, на акъла на тая пръдла си (може да го приемеш за комплимент).

#23 Никой 24.01.2016 в 06:09:53

Приемам комплимента, паяче Съжалявам, но се налага да приема и поканата Толкова ми е неудобно Но има проблем Нямам две малки, като на аватара ти , но и едно по-големичко ще стане, нали Зная за отговора - ПП: Моля за уважение към покойните и чакай в кеф (пусни СМС за още) орязване на социалните помощи арахнирано ченгенце с малки крайници

Новините

Най-четените