Да нахраним свободата в Северна Корея

След като преди две години предложи интернет да бъде основно право и публични wifi мрежи във всички обществени сгради в ЕС, сега Соломон Паси пренесе идеята за Северна Корея, но с известна модификация - "Храни срещу WiFi".

Ето как лидерът на Атлантическия клуб и бивш външен министър представи своето предложение на конференция в София:

„Бях в Северна Корея - най-непристъпният концлагер в света. Европейският съюз като цяло нехае. Това, което ЕС може да предложи, е „храни срещу wi-fi". Демокрацията е скрита в WiFi и апликациите. Интернет е информация, информацията е демокрация".

 

#1 Astarot 26.01.2015 в 16:09:15

Да бе, оня ще им пусне Wi-Fi, ама няма да им пусне мобилни устройства, с които да го ползват И къде въобще се бута Паси? След като Плевнелиев формира позицията на ЕС спрямо Русия... Паси ще омиротвори Кореите. Очаквам Цветанов да реши проблема с глада в Сомалия и Етиопия, а Цецка Цачева да подели Кашмир между Индия и Пакистан

#2 Шамито 26.01.2015 в 16:48:36

Внимание.Щом Пасито заговори за свобода някъде значи вълците са си набелязали поредната цел.

#3 deowin 26.01.2015 в 21:54:26

>вълците са си набелязали поредната цел Ма да, щото на вълците лиги им текат от мисълта за недохранено, болно, нефелно и полуумряло шиле като КНДР. Дори да вземем злата умисъл на {ЕС, САЩ, X, Y, Z} за даденост - наистина ли мисиш, че лидерите на явно добре справящи се държави (съдейки по тлъстите им шии) са толкова глупави, че да хабят ресурси по една от възможно най-непрактичните цели - Северна Корея? Както и да го погледнеш, това си е мършаво шиле без грам мръвка, и на всичкото отгоре всеки опит за тормоз над него би раздразнил съществено Китай и Русия.

#5 Citizen X 27.01.2015 в 12:51:20

Ок, чухме че е жив!

#6 Skrita_Sila_M 27.01.2015 в 15:44:52

Ти си дечко нереален

#7 Мъц 27.01.2015 в 19:28:31

3@deowin А питал ли си се защо това "мършаво шиле без грам мръвка", не иска да го изпапка никой голям вълчо, умиротворител, демократизатор, носител на свобода? израел и щатите, умиротвориха и донесоха "свобода" на цял свят, ама на С. Корея не искат да "помогнат". "Шилето" има зъбки? Остри вълчи зъбки? Бомбички? Ядрени такива? Великите миротворци не искат да "освободят" подтиснатия корейски народ защо? Паси в една друга статия ги спасява с WiFi. Хахаха. Колко сте смешни.

#8 deowin 27.01.2015 в 21:56:07

Мъц, шилето има за съседи няколко огромни мечки, всяка от която иска да се покаже по-силна като се репчи на другите относно иначе абсолютно безинтересното шиле. С думи прости - комплексарщина. А ти може би имаш бъдеще като писател на детски приказки.

#10 Мъц 28.01.2015 в 18:46:39

8@deowin "А ти може би имаш бъдеще като писател на детски приказки." Може би си прав. Може би наистина имам бъдеще в писането на детски приказки. Какво мислиш за тази: Имало едно време, едно малко, мършаво шиле което нямало грам мръвка по кокалите си. То си живеело в една малка кошарка, която била през девет планини в десета. Милото, нямало нито WiFi нито Facebook. То било чувало че всички шилета и овце по света, имали WiFi и Facebook, но то горкото си нямало. Било тъжно и немощно. Ден след ден се опитвало да се "логне" в социалната мрежа, но единственото което му излизало, била страницата на овчаря (www.stranicanakoreiskiatovcharsmurshavoshile.com). Няколко Баби Меци решили да го спасят. Те живеели в околностите и много страдали за шилето. Искали да му спестят мъките. Търсили начини. Търсили герои. Даже намерили в едни далечни земи, герой с Трабант който да му пусне WiFi. Но...НЕ! Шиленцето било затворено в тъмната кошара съвсем само. Един ден Баби Меците решили все пак да спасят малката, мършава душичка и се появили на оградата на кошарката. Говорили му много, убеждавали го, даже му размахвали лапичка и се заканвали да му спрат сеното. На шиленцето обаче, въобще не му пукало за сеното на Баби Меците. То си имало тревичка зад оградката, и си я пасяло с удоволствие. Един ден Баби Меците се събрали и решили че, това мършаво шиле трябва да има WiFi и Facebook, дори и да не иска и да си пасе тревата на спокойствие, без някоя от Меците да му определя дажбата, не е правилно. Решили да прескочат оградката и да му дадат да се разбере. Речено - сторено. В една тъмна нощ се събрали Меците и влезли при шилето, носейки много WiFi и Facebook. Даже толкова се били натоварили с WiFi и Facebook че, пропуснали да видят бомбичките на шилето, които били скрити под бурканите със сено за зимата. Стреснато и объркано от толкова много Меци в кошарата, натоварени с WiFi и Facebook, шиленцето им треснало по една бомбичка и после Меците ги нямало. След това, всички яли, пили и се веселили три дни и три нощи. Край.

#11 deowin 28.01.2015 в 19:11:52

Аз не бих чел тази приказка на детето си. Липсва каквато и да било кохерентност, мотивите на героите са неясни и нерационални, няма ясна фабула, и най-важното - няма поука. Тъкмо щях да ти предложа да се преквалифицираш в писач на приказки за възрастни, които са лишени или доброволно са се отказали от рационална мисъл, и в тоя момент се сетих, че това всъщност вече ти е избраната професия. Или по-скоро хоби, щото не вярвам да си правиш хляба така. Малцина от хората с това хоби успявате да го превърнете в доходоносна професия. Хора като Alex Jones, например.

#12 Мъц 28.01.2015 в 19:55:25

11@deowin Че какво и е на приказката ми?! Има добър и лош герой. Има начало и край. Има всичко от приказките които ти разказват по новините, на всяка медия която следиш. Не мисля че моите измислици са по-лоши от измислиците за шарли ебдо и всички останали пропаганди. Бъркаш ако мислиш че: "че това всъщност вече ти е избраната професия. Или по-скоро хоби, щото не вярвам да си правиш хляба така." Прав си циганино. Не си "правя" хляба така. Така се забавлявам. Никога не съм искал и не съм се опитвал да си изкарвам прехраната с писане. Винаги съм се изхранвал с интелектуален труд. Писането е физически такъв. Колкото до боклука алекс джоунс.... той е никой. Истината е по други, много по-непопулярни канали, които са спирани и закривани ден след ден. Купи си витамини и семена от алекс джоунс и бъди щастливо прасе. А ако искаш, ще ти напиша приказка за циганите, която да четеш на децата си. Подозирам обаче че, и нея би цензурирал. Виж това: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2715083/Fairfax-apologises-anti-Semitic-cartoon-Attorney-General-brands-deplorable.html

#13 deowin 28.01.2015 в 20:32:13

>Писането е физически такъв Горчивина ли долавям? >Колкото до боклука алекс джоунс.... той е никой Да, определено горчивина. >Купи си витамини и семена от алекс джоунс Забавното е, че неговите витамини и семена се купуват от хора като теб. Аз очевидно знам отлично каква е неговата игра и че вашите приказки не са нищо повече от това - приказки. Което значи, че никога не бих повярвал наистина във вълшебното говорящо шиле с бомби, за да тръгна да градя противобомбено убежище. >и нея би цензурирал Нещо се бъркаш. Аз лично нищо не съм цензурирал. Просто намирам приказката ти за глупава, несвързана и безсмислена. Може би мнението ми не ти харесва, но това не е достатъчно условие да можеш да го наречеш цензура за да можеш после да пропищиш жално, че биваш цензуриран, ерго, си потискан радетел за истината. Според мен ти си напълно обикновен човек, със всичките му нормални, често срещани тревоги, комплекси, вътрешни съмнения и противоречия. С други думи, нищо различно от това, което съм свикнал да виждам тук.

#14 Мъц 28.01.2015 в 20:46:17

13@deowin Не драги ми циганино. Няма "горчивина". "Според мен ти си напълно обикновен човек" - така е. Прав си. Аз съм обикновен данъкоплатец, който иска циганите да правите същото. Да плащате данъци. Поне от време на време.... чат-пат..... Искам също, да не се цензурира истината споделена в тва смешно сайтче. Да не се трият коментари. Коментари които не обиждат никой. Просто говорят с факти. Може ли циганино?

Новините

Най-четените