Кел файда, че не пееш за задници, ако си задник

България е единствената страна в Космоса, където най-емблематичната песен на най-популярната рок група е срещу наркотиците, а на най-актуалните рапиращи хора най-скандалната им реплика е „Правя им нагазаки" (игра на думи между думата „гъз", която явно е твърде дръзка за самостоятелна употреба и град Нагасаки - цел на втората ядрена бомбардировка на планетата (1945 година) и едно от най-тъжните места в света изобщо...) Уау!

Егати веганският шоубинзес. Айде, постен да го наречем, за да не звучи просташки. То и „егати" е за това. Все пак сме нация от интелектуалци и много възпитани хора. Както по всичко личи.

Да се възмущаваш на задниците в хип-хопа е също толкова нелепо като да питаш защо в църквата няма пепелник. Но какво да очакваш от народ, който нонстоп дими над бебешки колички...

По цял свят рапери говорят за злата, коли, френска любов и дебели дупета, ние тук цял живот да римуваме как се е провалил преходът с как няма бъдеще в тая държава и колко мразим тия в парламента ли, какво? Tо това си го знаем.

Откога „дупе" стана супер вулгарната дума, нещо не мога да схвана? Трябва да се внимава, защото както е тръгнало, утре ще е скандално изобщо да погледнеш жена. С тези смартфони доказано глобалният интерес към дупето спада, не се повишава. Язък за клековете по фитнес зали и усилията на толкова много иначе свестни жени. Може би заради хубавите видеоклипове стана така. То като по цял ден гледаш едно и също нещо, губиш интерес... Ако ще да е най-якото дупе на света. Но да минем по същество.

Родените в края на 80-те и началото на 90-те влязохме ударно в пубертета с текстове като: „Искам да *ба всички фенки, фенки. Да изкъртя п*тките на всички женки, женки". Отвратително пошъл пример и далеч не на нивото, нали, на „Искам да клатя жената на шефа, цяла вечер да я хапя, бахти кефа" в изпълнение на младите Ъпсурт горе-долу по същото време...

Как па да му.... Се не види... баш днес се скандализирахте? За пореден път сме с къса памет, щом дупарата на Гери-Никол направо докара населението до морална криза, а това, че Ъпсурт говорят за 9574609547594506456 път в творчеството си за женски задни бузи съсипа хората емоционално.

Всъщност, има за какво. Скандалното в съвременната българска и световна музика и въобще масова култура не са задниците. Не и в най-буквалния смисъл. Скандално е, че всичко е фалш. Че няма един човек, дето, ей така, да излезе по телевизора и да му повярваме, че говори някакви нормални истини. Че е написал текст, в който наистина вярва, дори за дупета да е, а не го е направил просто за някакви кликове и цъкания в един YouTube канал там. Ето затова умират да канят Хазарта по интервюта. Защото има какво да каже човекът. Ама рядко им ходи.

Това в момента, дето се случва на поп-рап-комерс сцената, то не е вулгарно, нито е просташко. Жалко е. Толкова. Отличници правят рапове. Какво повече да се коментира?

Едно време пееха за леки наркотици и жени, за цици и нещата от живота на нормалния софийски дришльо и всичко си беше по истински случай. То си кореспондираше с много неща, хора и събития от реaлния живот - действителни отношения, реална деградация, към каквато абсолютно всеки интелигентен човек в страна като България е склонен. Някои излизат от дъното, други си остават там. Но няма лошо да се говори истината. А когато тя е лайняна, изразните средства трябва да се напаснат някак, за да я опишат...

В момента всичко е някакъв напън. Защото не е генгста да се пее за покемони, нали. Дори татусите им седят като нарисувани с флумастер и залепени с тиксо. Бутафория до смърт. Това е проблемът. А не че са казали плахо и с недомлъвка нещо за дупе там. Ъпсурт ще излязат, ще повторят 460845064564 въпросната дума и ще им поправят грешката, както и стана.

Пълният фейк във всичко - ето това е скандал. Постоянен. Ужасяващ.

А и кой ти слуша, всички гледаме. Дали ако Хазарта и компания бяха пуснали клип от някоя ливада на Витоша без мощни афро каки в него, някой щеше да се сети да коментира дупето като лайтмотив в лириките на парчето? Надали. Ама сега ни вади очите.

Ъпсурт са големи и ще си правят, каквото си искат, защото могат. Това е. А да сравняваш Бат Венци с Венци Венц... Аре, малко по-сериозно.

Ти навярно си прав, че е пошло да говориш свободно за задници, но ако има няколко сфери в живота, където това е препоръчително да се случва, правенето на рап е една от тях. Иначе да си задник може навсякъде.

#1 kakao 27.06.2017 в 18:42:53

Е този път Антония е напълно права!

#2 Виктория Пенелопова 07 27.06.2017 в 21:24:04

Хм, никой не пише....ми....Антонова Сега пък задници, бг-рап /извинете/ и много пара в свирката.

#3 Serum 27.06.2017 в 22:23:48

До Авторката: Не ни разказвай каква помия си слушала и какво бил рапа, аз помня друго: Smiff n Wessen, Gang Starr, Gravediggaz, House of Pain, Das Efx, Blazay Blazay, Group Home, Iam, Suprme NTM, Graig Mack, Lords of the Underground ... и това беше еталон. Докато не дойде в музиката порното, задниците и ти.

#4 explorer 28.06.2017 в 09:59:47

Ех, Антонова, Антонова, ако вместо да слушаш за л@айнян@та действителност на гетото, беше прочела закона за отрицание на отрицанието, щях да имам днес още 4-5 минути, който вече са безвъзвратно загубени.

#5 dan4o73 28.06.2017 в 10:14:59

Като искате хубави текстове слушайте Веско Маринов бе !

#6 скучко 28.06.2017 в 11:24:53

Ай стига с тия задници бе! Я вижте https://www.youtube.com/watch?v=EK_LN3XEcnw откъде е откраднат клипа!

#7 Latrell Spencer 28.06.2017 в 11:41:01

Проблемът е не, че няма задници в хип-хопа глобално или че текстът е глупав. Проблемът е, че годината е 2017та и нивото от времето на Шамара много се е вдигнало- сега няма 10 хип-хоп артиста, а стотици, съответно и качеството на текстовете и бийтовете, а също и клиповете, като съдържание, се е вдигнало неимоверно. Новите поколения няма да ги прослушат така или иначе, ако ще и дуети с Криско и Гери-Никол да правят само, пък камо ли с един такъв клип.

#8 http 28.06.2017 в 19:47:26

Serum - бих добавил още RUN DMC, Beastie Boys, Pharcyde и още други, ама не се сещам в момента. От "новите" The Roots са ми любими...

#9 Xaoc 05.07.2017 в 10:40:40

И хиляда статии да изпишете, пак нема да ви стане ясно защо беше хейта протия тая малоумна песен. Момиченце, ние сме гледали клипове като Wobble Wobble на 504 Boyz, клипове на Three 6 Mafia и Ludacris и какво ли още не. Обаче тва е все едно Съли Ерна да направи дует с Радо Шишарката. Не знам как по-ясно да се изразя. Има момент в който минаваш границата... И Спенс го направи преди време, затова и никой не му слуша новите неща. А, забравих, ама то има и конкуренция от млади таланти, при това стават популярни без да пеят за гъзове. Накъде отива този стил?! Един приятел ми каза, че просто не съм хващал тънката ирония. Каква ирония бе, брат? Тя ми се губи измежду гъзибузите некакси.

Новините

Най-четените