Апокалипсисът се отменя. Поне засега.

На пръв прочит след изборите и без прекомерен оптимизъм:

Това, че България е „лява" е мит.

Мнозинството от българските избиратели очевидно не се определят като леви. Десните партии като общ резултат имат три пъти повече проценти от БСП и производните й. Социалистическата партия няма мнозинство в нито един район в страната. За нея гласуват предимно пенсионери, а не „работническата класа". Друг е въпросът дали етикетите, които си лепят избирателите и партиите са верни.

България не харесва ЕС също е мит.

Колкото и да е разнородно новото НС, в него ясен превес имат партиите, ориентирани към евроатлантическите ценности - Европа и НАТО. Откритите русофили и привържениците на Евразия са представени едва от 2 партии с по 4%. Друг е въпросът със скритите „троянски коне" на Путин.

ДПС е етническа партия. Каквито и сложни чуждици да използва Местан, за партията му гласуват над 80% български турци и 40% цигани, българският етнос е представен само в партийното ръководство и обръчите на ДПС олигархията.

Политическото противоборство продължава да не е ляво-дясно или либерализъм-социалдемокрация, а се основава на конфликта антикомунизъм/жалби по времето на Тодор Живков и за или против Русия.

Слава богу, въпреки кресливата пропаганда, привържениците на пътуването във времето назад и на Изток са отчетливо малцинство. Количеството „нормални" гласуващи продължава да намалява, купеният вот се увеличава за всички партии без изключение.

Негласуващите обаче, продължават да не бъдат никакъв фактор, тъй като гласовете им се преразпределят, въпреки че те си въобразяват, че са. Българите може и да не мислят с главите си и да продават гласа си за кебапчета, но все пак ББЦ има само 6% при похарчен финансов ресурс за 60%.

Лидерите на партиите продължават да са нечии зависими креатури и отвратителни егоисти, които мислят само за личното си облагодетелстване, а не за съществена промяна в държавата. Пари за следващи избори обаче няма, така че може и да проявят здрав разум и все пак да съставят правителство. И да не успеят, политическата система у нас се променя, демокрацията се развива, а наличието на 8 партии в сегашния парламент не опровергава демократичните ценности, а ги потвърждава.

Апокалипсисът се отменя. Поне засега.

#1 Rowan 06.10.2014 в 13:56:48

Ех, ако „демократичните ценности“ и евро – атлантическите приоритети са безвластие, доразрушаване на институциите и засилване на емиграцията, настоящите избори са истинска победа за евро – атлантическите НПО-та. Да ви е честита победата … предатели.

#2 Оня Дето Го Трият 06.10.2014 в 14:10:54

Философе, ти гласува ли вчера? Или си почина добре, та да може с нови сили да громиш врага отново Чудя се що за идиот трябва да си, та да извъртиш за всяко нещо да са виновни европейските ценности Ех, що не сме една готина диктатура, от тия дето ги харесваш, та да може всеки път като се правиш на много умен, властта да праща по две ченгета да ти напукват кофата. С тия европейски ценности много се разглезихте нещо....прав си - те са виновни

#4 deowin 06.10.2014 в 19:12:56

>Да ви е честита победата … предатели Ако имаш предвид това, че Атака, ББЦ и АБВ влизат в парламента заради гъбари като теб - да, честита ти победа, предател. Честно си ебем ти ленивото, гласовито, но и голословно мекеренце, подлизурко и лицемер. Така и не разбра, че за всичките "мъдрости", с които зариваш интернет, и с което напълно се изчерпват способностите ти, няма никаква разлика между теб и ромите точно в аспекта, който на думи най-много те дразни - охотното, готованско приемане на благините и правата, които ви дава обществото, без обаче да изпълнявате гражданските задължения, които това предполага. Това, за мен, е възможно най-висшата степен мерзост, безгръбначие и липса на човешка доблест - да участваш в предприятието, което наричаме "човешки род", единствено като консуматор на благините му, докато активно и съзнателно отказваш да споделиш част от труда, който ги прави възможни.

#5 Conspirator 06.10.2014 в 19:49:33

Стратегическата цел на либералния тинк-танк е изпълнена блестящо. На първо място сваляне на гласувалите под КРИТИЧНИТЕ 50 процента/обезверяване и чувство за обреченост/,което пък позволява на второ място,да се фрагментира вота и да влезнат 8 партии. Неспирният ляв и десен неолиберален грохот по ГЕРБ в продължение на година и половина успя да реанимира ДСБ и ДБГ,но като страничен продукт се получи популистки джихад/цели три партии/,който минимизира възможностите за пряк контрол на партията победител. Каквото и да се случва от тук нататък,тези три-четири популистки партии ще използват парламентарната трибуна за подготовката на революционни събития.

#6 sim4o 06.10.2014 в 20:00:40

"Десните партии като общ резултат имат три пъти повече проценти от БСП и производните й. ------------------------------------ КОИ Десни партии, имали били повече проценти и от кого????????? Дясната партия- БСП - беше разгромена!!!!!!! Абе на колко ракии сте бе???

#7 Rowan 06.10.2014 в 20:31:56

Деовин, „Гласувайте за нас, да не дойдат другите!“ - с този лозунг БСП активира пенсионерите преди година и половина да гласуват против ГЕРБ. И всеки който ме обвинява, че не съм гласувал СРЕЩУ нещо си, е интелигентен точно колкото северозападнала червена бабичка. Точно толкова ограничен и наплашен – болни мозъци. България ще тръгне нагоре само тогава, когато хората започнат да гласуват ЗА нещо, а не ПРОТИВ нещо друго. Всяко разделение на „гласували“ – „негласували“ е продукт на налаганото от партиите и подкрепяно от медиите противопоставяне.

#8 Оня Дето Го Трият 06.10.2014 в 20:48:10

Абсолютно прав си, Роуън! (получаваш ли ерекция като го чуваш?) Щяхме да гласуваме за теб ако ти се беше кандидатирал, но ти се ската, а ние сме стадо и гласуваме за статуквото - това, което се предлага на сергията. Гласуващите винаги намират за кого да гласуват измежду 6000 кандидати. Измежду толкова всеки би намерил нещо при добро желание. Негласуващите са вечно капризни и претенциозни и каквото и да им предложиш, те ще ти кажат, че не им е точно по вкуса. И за да не се делим на СА и ПРОТИВ, някой от негласуващите можеше да жертва себе си и да даде на останалите това, което те искат, обаче.....обаче всичките предпочитате да се уседнали в неделя вкъщи на дивана, вместо да поемете отговорност. Е затова хората гласуваха ПРОТИВ ГЕРБ и против ДПС, вместо....ЗА Роуън примерно...а той сеге в обичайната си позиция седи и раздава акъл След дъжд качулка.

#9 deowin 06.10.2014 в 20:51:36

>„Гласувайте за нас, да не дойдат другите!“ - с този лозунг БСП активира пенсионерите Винаги си предпочитал популистките методи пред правилното изграждане на логически аргументи. Вероятно защото за target публиката ти, състояща се от теб и сходни на тебе хора, всякакви логически грешки звучат напълно правдоподобно, когато казват това, в което вече така или иначе сте убедени. Дори да игнорираме очевидната неистинност на предпоставката за горното ти разсъждение - че с гласуването постигаш единствено това да не дойдат другите - "Jedem das Seine" е лозунг, използван от нацистите. Това, според теб, означава ли, че идеи като "Всекиму своето" и "Справедливост за всички" са вредни за обществото, просто защото и нацистите са ги използвали? Практически виждам как горното ми разсъждение прави едно whoosh, минавайки безпрепятствено през междуушното ти пространство..

#10 Dox 06.10.2014 в 23:19:46

Чудя се, от къде тая увереност у "авторката", че това не било мит, че онова не било мит? При положение, че на тези избори е отчетена най-ниската избирателна активност регистрирана до сега в последните 25 години, т.е на "демокрация". Гласували са 48-49% от имащите право на глас. А авторката какво, разпита всеки един от останалите 51% ли, та е така убедена, че разни неща не били митове? Това по-скоро ми прилича на един от психологическите похвати, така популярни в някои съвременни /и все писани от американци/ "книги" - "как да придобием чувството, че сме еди какво си", "как да преодолеем това или онова" - а бе, рецепти от психопати за психопати. Това се потвърждава най-красноречиво от единственото вярно нещо в тази статия - че апокалипсисът се отлага. Т.е., няма съмнение, че предстои, просто за сега се отлага! Няма да се задълбочавам в това, че "авторката" явно не е наясно дори и с термина демокрация. За нея това, че в Парламента влизали повече партии, значело, че имало повече демокрация. Представяте ли си? Каква неграмотност! Още продължават някои "журналисти" да бъркат демокрация с плурализъм. Наличието на второто, въобще не е гаранция за наличието на първото. При това "повече". "Демокрация" означава една социална система да функционира така, че във всеки един момент интересите на мнозинството да са с приоритет пред тези на малцинството. Ако даде Господ да бъдат защитени и тези на малцинството - супер, но за сега такъв случай няма. Е, казах, че няма да се задълбочавам, а то какво излезе ... . Все пак, доволен съм, че успях да напиша горното, въпреки погнусата, която изпитах от коментарите на кандидат-членът на Политбюро на ЦК на Уебкафе - другарят Онзи и най-вече на един от най-верните му съратници в борбата - другарят Деоуин.

#11 diegos 07.10.2014 в 11:37:07

Авторката просто е трябвало да напише нещо или вярва на глупостите които е нацвъкала??? България е дясна!!! 60% от населението се счита, че едва свързва двата края, а 30% си правят сметка, да офейкат. Кое му е дясното на държава, в която циганите и турците са най бедния електорат и в същото време гласуват за дясноцентристка партия!? И това вероятно прави България център на финансовия консерватизъм?! ДПС са десни, но агитират държавата да продължава да бълва социални помощи на циганите... дясно! ГЕРБ- десни или популисти? Апокалипсисът в България не е приключвал- тук всичко е с обърнат знак, а етикетите не означават нищо. БСП по същество, правят обратното на това което претендират, че са. БСП въведоха плоския данък Стойчева. "Лявата партия"! Наясно ли сте? Спомняте ли си? Къде сте, тук ли сте?! За това и сега се топят като пролетен сняг. Дори и бабичките, стоплят вече за какво иде реч. Вие бабичка ли сте? ЕС и НАТО... това тъждествени понятия ли са? А дали сте глупава? Сте, иначе нямаше да напишете и тая глупост: "Лидерите на партиите продължават да са нечии зависими креатури и отвратителни егоисти, които мислят само за личното си облагодетелстване, а не за съществена промяна в държавата... И да не успеят, политическата система у нас се променя, демокрацията се развива, а наличието на 8 партии в сегашния парламент не опровергава демократичните ценности, а ги потвърждава." ... и Апокалипсисът се отменя, щото има 8 партии и демокрацията у нас действа??? Боже, божееей...

Новините

Най-четените