БСП отбелязва 9 септември с поднасяне на венци и шествия

Структури на БСП ще отбележат 9 септември като празник и по този повод организират поднасянето на венци и цветя "в памет на загиналите герои", съобщава Нова Телевизия.

Програмата на честванията на социалистите по случай 72-годишнината от събитията през 1944-та година ще мине под мотото "9-и септември - Ден на свободата и празник на победата над фашизма в България".

Очаква се от езерото "Ариана" да тръгне шествие към Братската могила в Борисовата градина, където в 18 часа ще се състои официално честване на датата, при която България е предадена на властта на тогавашния СССР.

Варненската организация на БСП също ще отбележи датата, но с митинг за отмяна на санкциите срещу Русия, съобщава "Дарик".

Събирането на социалистите е в 18 часа пред Пантеона в Морската градина, където ще почетат и паметта на загиналите в битките срещу фашизма.

По думите на лидера на местната структура на БСП Борислав Гуцанов, партията няма за кога да чака и трябва да мисли преди всичко за националните интереси на България, които изискват падането на санкциите.

"Заедно с това обаче смятаме, че винаги трябва да сме с Европа. Трябва да се съобразяваме с общата европейска политика, но в същото време да мислим само и единствено за това какво и кое е добре за държавата ни", заяви Гуцанов, който напомня, че темата за отпадането на санкциите е сред приоритетите на БСП и през новия политически сезон.

#3 TheRock 09.09.2016 в 11:39:06

Масовото сборище на неокомунисти трябва да се разчисти със палки и сълзотворен газ, така както ако същото беше сборище на неофашисти!

#4 Nikkor 09.09.2016 в 12:20:37

Ако шествието ще тръгва от езерото "Ариана", имам следния въпрос : КОЙ ИЗПИ БИРАТА?

#7 Dox 09.09.2016 в 14:03:00

Баластра, Неокомунисти днес не знам да има. Има едни други, дето им викат "Международната общност". Наричат се още и глобалисти. Те замениха Коминтерна, ако още не си се сетил. Абе - все западни проекти.

#8 boris 09.09.2016 в 16:09:54

Девети септември ми купи палтенце И каза: Честито, честито, момченце! Девети септември ми купи сандалки. -Да припкат - заръча - краченцата малки! А после ми сложи в ръката геврече -Хапни си! - Девети септември ми рече. ****** Накрая, дечица, каква изненада! И знаменце даде ми той за парада. Изтичах при баба, разказах й всичко. А баба въздъхна: -Ех, внуче, добричко. Такъв е, такъв е ни е празникът - харен. И всеки го среща сега благодарен. Той дава на всинца дрешки, закуски и розово слага по детските бузки. А старият дядо, засмян, се обади: Девети септември и младост ни даде.

#9 Шамито 09.09.2016 в 16:26:37

Хиените вият и се кикотят.Но ще дойде Видов ден.И ще сте първите които ще осъществите ЕВОЛЮЦИЯ на ценностите си и няма да сте на барикадата.

#10 SamVaims 09.09.2016 в 18:52:49

В района на Борисовата градина е разпространен опасен зомби вирус. Стотици инфектирани

Новините

Най-четените