Волен Сидеров: Има заговор срещу премиера

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров подозира, че има "нещо като заговор" срещу премиера Бойко Борисов. Това каза самият Сидеров преди коалиционния съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти в Министерски съвет.

По думите на Сидеров в този заговор участват хора, които са "много близки" до министър-председателя. Той не навлезе в детайли, за да не "развива интриги".

Сидеров коментира, че действията и "етюдите" на лидера на НФСБ Валери Симеонов водели до "рушене на коалицията".

"Логичният въпрос е иска ли той рушене на коалицията - да застане и да отговори. Сам ли го прави или с някого? Има ли изгода за някого, защото аз виждам, че неговите изявления веднага се поемат от реформаторите", допълни Волен Сидеров.

Днес коалиционният съвет между Обединени патриоти и ГЕРБ ще обсъждат подадени оставки на трима министри след катастрофата край Своге - Валентин Радев, Николай Нанчев и Ивайло Московски.

Сидеров коментира, че премиерът трябва да реши дали да приеме оставките. Лидерът на АТАКА ще постави на коалиционния съвет и въпросът дали е председател на парламентарната група на Обединени патриоти, заради разнопосочните реакции както в малката, така и голямата коалиция.

Новините

Най-четените