Симеонов поиска кабинет ГЕРБ + "Патриоти" + БСП

Председателят на НФСБ (част от "Обединени патриоти") Валери Симеонов призова лидерите на ГЕРБ и БСП да се споразумеят за съставянето на кабинет във формат "широка тройна / патриотична коалиция".

"Обръщам се към ръководствата на двете най-големи партии, които в най-голяма степен спечелиха доверието на избирателите - ГЕРБ и БСП, за съставянето на едно широко правителство с тяхно и наше участие, така че да отговорим на хората", казва Симеонов в интервю за Агенция "Фокус".

"Готови сме да заемем своето място в една такава коалиция. Дали ще бъде коалиция, или програмен кабинет, смятаме, че трябва да се сложи точка на противопоставянето", казва още той.

Симеонов посочва, че е готов на съвместни действия с всички български партии "независимо от кой спектър са те", на въпрос за евентуално включване в преговори за реализиране на мандата на ГЕРБ.

"Мисля, че няма непреодолими пречки в програмите. Трябва да се започне незабавна работа по съгласуването на програмите и да се излезе с едно общо правителство, което да гарантира омиротворяването на страната. Никой няма нужда от един парламент, който едва ще крепи мнозинство с 2-3 гласа. Не дай си Боже някой да се разболее и този парламент да работи под обсадата на силна опозиция, която ще остане недоволна, че не е влязла в управлението. Никой няма нужда от това. Този филм вече сме го гледали", казва още Валери Симеонов.

#1 pixie 28.03.2017 в 20:49:02

Изненада! Очакваната коалиция беше герб+патриоти+Марешки. Най-логично беше. Ама патриоти и бсп, беше неочаквано. Защо ли такава идея? Може би защото Симеонов се ядоса на мераците на аптекаря за законово реализиране на удобни бизнес идеи? Хм...

#2 TheRock 28.03.2017 в 20:57:27

Ха ха ха!!! Националсоциалисти! Мръсна измет!!!

#3 TheRock 28.03.2017 в 20:58:12

pixie | 28.03.201720:49 Елементарно, руснаците стоят зад тях!

#5 stoy 29.03.2017 в 11:38:34

Най-вероятно накрая ще остане т.нар. "най-възможен вариант". Т.е. ГЕРБ+ОП с подкрепата или директното участие на Марешки. Но има логика ОП да искат да включат и БСП в "голяма коалиция". Първо - така правителството наистина става много по-стабилно и - ако успеят да стигнат до квзаимни компромиси около програмата - може да изкара пълен мандат. Второ, което ми се струва скритата цел на ОП, патриотите ще могат да кажат на всички, включително и на избирателите си: Ето, ние опитахме да постигнем национално единство около една програма, другите не се съгласиха. Т.е. "доказахме, че не сме патерица нито на ГЕРБ, нито на БСП. Третата опция е отново избори. Което ще доведе до ново истеризиране на ситуацията, още по-засилен натиск от югоизток и прикрит от североизток, нови назначения в бордове и агенции на всякакви царистко-червени калинки. Не, мерси!

#6 Туурчинов не Турчииноф 29.03.2017 в 15:21:26

Първо не се знае какво всъщност е Воля. Може да е зглобена просто за да отнеме от гласовете на недоволните, които биха подкрепили ОП. Каквато и коалиция да дойде, ще посрещне челно с няколко проблема: транзитните такси от газ за Турция няма да пълнят бюджета; внасяме по-скъп природен газ от Турция; енергетиката е пред закриване или преструктуриране; цената на тока се вдига

#7 Шамито 29.03.2017 в 15:25:51

Който откаже този вариант ще покаже своя егоизъм скрит зад някакви ценности които изключват просперитета на България.За какъв чеп сме в ЕС ако не опитаме да бъдем като немците?Кога ще преодолеем егото на Бат Бойко?Предлагам да го удостоим с титлата почетен министър председател а друг да обедини нацията.

Новините

Най-четените