Минисериал за болестта ебола тръгва по National Geographic

1989 година. Американски учени установяват появата на смъртоносния вирус ебола. Болестта няма лек и причинява смъртта на 90% от заболелите. Учени и войници успяват да спрат разпространението на вируса, водени от подполковник Нанси Джакс. Това е ужасяваща история за една глобална криза, която не се е състояла.

Минисериалът "Гореща зона" разказва тази история в три поредни недели и общо 6 епизода. Разтърсващият сценарий на минисериала е въз основа на книгата от американския журналист Ричард Престън "The Hot Zone: A Terrifying True Story", в която са описани подробно действителни събития.

Сериалът ще грабне вниманието на зрителите още с началото си, в което виждаме как лекар преглежда пациент със съмнителни симптоми. Десет години по-късно това ще се окаже вирус, причинил смъртта на толкова много хора. "Гореща зона" преплита сюжети от миналото и настоящето, за да може зрителят да добие представа как точно се е разпространил вирусът.

Носителката на "Златен глобус" и "Еми" Джулиана Маргулис ще се превъплати в ролята на подполковник Нанси Джакс – решителна и смела изследователка, която работи в едно от най-опасните места в света – лаборатория с 4-о ниво на сигурност. Мястото е основна база на американската армия за проучвания за защита и противодействие срещу биологични войни. Джакс изследва проби от тъкани на примати и се натъква на нещо необичайно, като подозира, че това не е просто обикновен вирус. След поредица от научни тестове екипите установяват, че това е смъртоносна болест, за чието предотвратяване трябва да се намеси армията.

Във филма актьорът Ноа Емерих ("Американците") ще влезе в ролята на Джери Джакс - съпруга на Нанси, който ще рискува живота си по време на действията по предотвратяване на болестта ебола. Доктор Питър Джарлинг, вирусолог и противник на идеите на Нанси Джакс, ще бъде изигран от Тофър Грейс (BlackKKlansman).

В сериала участват още и Лиам Кънингам от "Игра на тронове", в ролята на важен съюзник на Нанси в спирането на разпространението на вируса, също и Джеймс Д`Арси ("Вътрешна сигурност") и Пол Джеймс ("The Road").

Минисериалът е продуциран от Fox 21 Television Studios, Lynda Obst Productions и Scott Free Productions. Режисьори са Кели Соудърс и Браян Питърсън, а Джеф Винтар е изпълнителен продуцент.

Премиерните два епизода ще се появят на екран тази неделя, на 15.09 от 21:55 ч. по National Geographic , следващите – всяка следваща неделя до края на септември.

Новините

Най-четените