Богинята на ръгбито, която не се предава

Джорджия Пейдж играе ръгби за университета Линдънууд в щата Мисури. От уикенда насам тя рязко се издигна до интернет звезда, позната като „ръгби богинята на войната".

Австралийката играеше поредния си мач миналата седмица, когато още в първото единоборство си счупи носа.

„Помня как паднах и си помислих „Боже, носът ми е от другата страна на лицето", разказва тя.

Но въпреки това ръгбистката остава на терена и даже се хвърля в още два здрави сблъсъка, преди да бъде извадена от игра.

„Просто се изправих и продължих да играя", обяснява простичко Пейдж. В мрежата обаче възприемат това като геройство.

Скоро USA Sevens Rugby споделя видео, в което невъзмутимата Джорджия Пейдж продължава да играе, въпреки стичащата се по лицето й кръв, и я нарича „Богинята на ръгби войната". Клипът става хит, плъзват и неизбежните мемета с дамата.

Пейдж разказва, че била в самолета на път към Австралия, когато видеото изригнало. Щом кацнала, тя вече имала стотици нови покани за приятелство и запитвания от медии. Пейдж искрено се разсмяла, когато прочела, че е „богиня на войната".

Но е истински щастлива, че е привлякла медийно внимание към женското ръгби - често подценяван спорт, който рядко попада в полезрението на спортните медии.

Джорджия Пейдж вярва, че случаят ще накара повече жени да проявят интерес към ръгбито. „Надявам се да вдъхнови повече момичета да пробват да играят ръгби".

Новините

Най-четените