Меси подобрява рекорд тази вечер

Лионел Меси има нужда само от едно попадение, за да изравни головия рекорд на Сезар Родригес, който бе намален след проучване от 235 на 232 гола с екипа на каталунците, обяви Барселона.

Центърът за документация и проучвания на Барса, заедно с вестник "Ла Вангуардиа", направиха общо проучване, за да уточнят колко точно официални попадения има Родригес през 40-те и 50-те години на миналия век.

Проучването е показало, че той има по-малко голове, отколкото се смяташе, обявиха от Барселона на официалния си сайт. Меси, който е с 51 попадения във всички състезания този сезон, може да подобри рекорда на Родригес още в домакинството на Гранада тази вечер.

"След изучаването на всички мачове на Сезар стана ясно, че Меси е на един гол от неговия рекорд. Важно е да се отбележи обаче, че Родригес е голмайстор номер едно на клуба за всички времена в официалните мачове, но абсолютният рекорд се държи от Паулино Алкантара, който има 369 гола в 357 официални мачове и приятелски срещи", обявиха още от каталунския тим.

Новините

Най-четените