Надал не успя да защити титлата си в Токио

Испанският тенисист Рафаел Надал не успя да защити титлата си от турнира в Токио. На финала на тазгодишното издание на надпреварата Надал отстъпи с 6:3, 2:6, 0:6 от Анди Мъри.

За Мъри това е втора титла в рамките на седмица. Преди това той спечели и турнира в Банкок. С успеха днес британецът се доближи още повече до възможността да измести Роджър Федерер от третото място в световната ранглиста. Това може да стане още следващата седмица ако Мъри успее да защити титлата си от турнира в Шанхай. Федерер пропуска надпреварата заради контузия.

С победата си днес Мъри сложи край на серията си от пет поредни загуби в двубоите с Рафаел Надал. Последното поражение бе на полуфиналите на Откритото първенство на САЩ в началото на септември. От тогава до този момент Мъри е спечелил всичките си 21 изиграни срещи.

За Надал пък това бе поредната изпусната възможност да спечели титла през този сезон. Испанецът няма успех от Откритото първенство на Франция - „Ролан Гарос" през май.

Рафа бе на един сет от успех в Токио след като поведе с 6:3. На старта на втория сет обаче Мъри излезе преобразен на корта и успя да затрудни съперника си със сервис, с агресивна игра от дъното на корта и с по-малко грешки.

Британецът постигна и пробив още в началото, както и още един в края на сета. В третия сет той изобщо не даде възможност на Надал да спечели гейм и логично стигна и до победата.

 

Новините

Най-четените