Далглиш подписва за 2 години с Ливърпул

Настоящият мениджър на Ливърпул Кени Далглиш ще получи предложение за 2-годишен договор от собственика на клуба - американската компания Fenway Sports Group (FSG). Сделката може да е факт още тази седмица, съобщи източник от Ливърпул, а според него, в момента юристите на FSG уточняват последните детайли по проектодоговора на легендата.

Далглиш смени на поста Рой Ходжсън и първоначално се смяташе, че само ще довърши сезона, тъй като новите собственици не го слагаха сред претендентите за титулярното място на мениджър, най-малкото заради връзките му с предишните босове на „Анфийлд".

В началото на преговорите за нов договор обаче, позициите на двете страни са били доста различни - от FSG са искали да предложат на Кени контракт за 1 година, а той е настоявал за по-дългосрочно обвързване - за 4 години. Явно вече е постигнат компромис, като Далглиш вече получи уверенията на босовете си, че ще има достатъчно пари, за да изгради нов състав на Ливърпул. Той вече похарчи 62 милиона лири за двама нападатели - Анди Керъл от Нюкасъл и Луис Суарес от Аякс и успя да продаде Фернандо Торес на Челси за 50 милиона паунда.

Шефът на FSG Джон Хенри обаче е останал впечатлен от подкрепата, която получава Кени от феновете на Ливърпул и промяната на атмосферата на „Анфийлд" след назначаването му начело на клуба.

„Всички трябва да сме изключително щастливи. Страхотно постижение на тима. Много се радвам", написа на страницата си в Twitter Хенри след победата на Ливърпул срещу Спарта (Прага) в Лига Европа.

С Далглиш начело Ливърпул има 4 победи, две равенства и две загуби от осем мача във Висшата лига и продължава успешно в Лига Европа.

Новините

Най-четените