Специалния похвали Апоел

Треньорът на Реал Жозе Моуриньо не спести похвалите си за Апоел, първият кипърски отбор, стигнал до четвъртфиналите на Шампионската лига, след снощния мач, спечелен с 3:0 от Белия балет. Победата на Реал в Никозия на практика класира тимът на Моуриньо за полуфиналите на турнира.

„Трябваше ни доста време, за да открием резултата, но това се дължи основно на нашия съперник - Апоел игра много добре и показа силните си страни - обясни Моуриньо след мача. - Все пак, Апоел не разполага с големи звезди като в другите отбори, стигнали до този етап на Шампионската лига, но домакините играха фантастично, що се отнася до организация и характер, демонстрирани на терена.

„Трябваше да играем добре, за да спечелим, трябваше да сме стабилни в защита и да владеем топката. В крайна сметка се получи - спечелихме, защото играхме добре. В защита Апоел също игра добре, хареса ми духа на тима. Този сезон е фантастичен за тях. Трябваше да покажем най-доброто, на което сме способни, за да победим. Когато обаче Марсело и Кака влязоха в игра, нашите съперници вече нямаха енергия, за да се противопоставят и резервите се оказаха решаващи. Ние уважаваме много Апоел, тимът е силен съперник, същото ще бъде и на „Сантяго Бернабеу", кипърският отбор е най-важният тим този сезон в Шампионската лига".

Рела спечели с два гола на Карим Бензема и един на Кака, който влезе като резерва, като и трите попадения паднаха след почивката.

Новините

Най-четените