Първо поражение за Челси в Премиършип

Шампионите от Челси регистрираха първа загуба във Висшата лига на Англия, след като до този момент имаха пълен актив от точки. Столичани стъпиха на криво на "Ийстландс", отстъпвайки с 0:1 на Манчестър Сити в дербито на VI кръг.

Двата отбора се вкопчиха в люта битка от самото начало на срещата. Това неминуемо се отрази върху качеството на играта до почивката, като головите положения липсваха.

Единствената чиста възможност бе в 27-ата минута, когато в рамките на няколко секунди бранителят на лондончани Бранислав Иванович стреля с глава в гредата, а при последвалата добавка прати топката в ръцете на Харт.

През останалото време играта бе изпъстрена с остри сблъсъци, като домакините имаха леко териториално надмощие, но без да застрашат Чех.

Шампионите започнаха по-активното в началото на втората част. Не бяха изтекли и две минути, когато Анелка пробва изстрел от разстояние в долния десен ъгъл на Харт, който с мъка изби в корнер.

Постепенно играта се изравни и "гражданите" започнаха да поглеждат по-често към противниковата врата. В 55-ата минута Силва стреля от средна дистанция в близкия на Чех ъгъл, но вратарят спаси.

Три минути по-късно той обаче не успя да помръдне при брилянтния шут на Карлос Тевес. Бразилецът Рамиреш загуби една топка от Милнър в средата на терена. Последва моментален пас към аржентинеца, който напредна 15-20 метра и с диагонален шут между краката на Коул прати топката в дясната греда, а оттам и в мрежата на Челси.

Противно на очакванията Манчестър Сити, а не Челси заигра още по-агресивно. Яя Туре можеше да сложи точка на спора в 66-ата минута, когато направи самостоятелен рейд през центъра на защитата на гостите, но накрая се засуети и загуби контрола над топката.

Челси успя да осъществи нещо като атака чак в 74-ата минута, но Есиен обстрелва много неточно от трийсетина метра. Три по-късно при центриране от свободен удар Алекс стреля с глава на половин метър от левия стълб на Харт.

До края на мача гостите се изнервиха и на няколко пъти влизаха грубо в краката на футболистите на Роберто Манчини, за което бяха наказани с жълти картони. Въпреки първата загуба Челси ще продължи да бъде лидер в Премиършип и след този кръг, независимо от това какво ще направят преследвачите Арсенал и Манчестър Юнайтед.

"Сините" имат 15 точки, докато отборите на Арсен Венгер и Алекс Фъргюсън са с по 11.

Новините

Най-четените