Време е за шоу: Суперсблъсъци в Шампионската лига от самото начало

От днес за грандовете в Европа започва ултимативното футболно предизвикателство, а за феновете - несравнимото удоволствие, наречено Шампионска лига.

Дойде моментът за същинското начало на най-престижния клубен турнир с груповата фаза, която този път обещава да бъде доста интригуваща.

Топ тимовете на континента ще се опитат да вземат трофея, неизменно печелен от Реал Мадрид вече три поредни години, но първо трябва да се справят с изпитанията в групите, а там сериозните сблъсъци започват веднага.

Залогът е огромен и за тези, които нямат амбицията да стигнат до края. Този сезон премиите в Лигата са още по-високи и всяка спечелена точка вече носи близо милион евро.

Само влизането в групите донесе на 32-та класирали се отбора по 15.25 млн. евро - с 2.5 повече, отколкото през миналия сезон. Всяка победа вкарва в клубната каса 2.7 млн. евро (с 1.2 млн. повече от преди), а ремито носи 900 хил. евро (с 400 хил. повече).

Класирането за 1/8-финал осигурява още 9.5 млн., за четвъртфинал - 10.5 млн., а за полуфинал - 12 млн. Двата финалиста ще приберат по още 15 млн., а победителят ще вземе нови 4 млн.

За българските зрители този сезон на Шампионската лига ще бъде различен по две причини.

Първо, турнирът вече ще се излъчва не само по каналите на bTV, но и по тези на A1.

Двете телевизии подписаха договор за следващите три години, през които заедно ще излъчват двубоите, като мачовете във вторник ще са по каналите на A1 - Max Sport 1 и Max Sport 2, а тези в сряда по каналите на bTV - bTV Action и Ring.

bTV ще излъчва и онлайн на Voyo.bg, докато А1 предлага pay-per-view услуга на live.a1.bg, както и приложението A1 NOW.

Нововъведението за българските зрители ще важи и за елиминационната фаза, а финалът на 1 юни 2019 г. ще можем да гледаме и по двете телевизии.

Втората новост от този сезон са различните начални часове на срещите.

Вече ще има по-ранни мачове от 19:55 и късни от 22:00. Така вечерите с марка "Шампионска лига" ще са по-дълги и зрителите ще могат да гледат повече на брой срещи.

С двата часови пояса ще започнем да свикваме от тази вечер, когато предстоят два ранни мача и шест късни.

В галерията може да видите кои са предстоящите големи сблъсъци в откриващия кръг, които очакваме с най-голям интерес днес и утре.

Новините

Най-четените