Здравейте,
Ако не постите, ето нещо за чревоугодници и любители на пикантни храни.
Начин на приготвяне
Измийте и подсушете месото.
Нарежете го на котлети с дебелина около 1.5 сантиметра и овкусете със сол и черен пипер.
Оставете да престои около 30 минути.
В сух тиган сложете лютите чушки и ги изпечете.
Свалете от котлона, покрийте с капак и оставете да се задушат за 10 минути.
В дълбока чиния смесете 3-4 с.л. брашно, стритата мащерка, черния пипер и сол.
Разбъркайте добре.
Обелете чушките, нарежете на ситно и прехвърлете в купа.
Добавете нарязаните на четири чери домати, лука, нарязан на тънки полумесеци и чесъна - на колелца.
Посолете, налейте зехтин и балсамов оцет и разбъркайте добре.
В тиган сгорещете парче масло и малко зехтин.
Оваляйте 2-3 котлета в брашнената смес и ги изпържете, докато се зачервят добре и хванат хубава хрупкава коричка.
Извадете котлетите с керамичен съд, поръсете с малко прясна мащерка и покрийте с алуминиево фолио.
Така месото ще почине, ще се запази крехко и топло до поднасянето.
Поднесете месото със салцата и препечен хляб.
Добър апетит.