Здравейте,
В нашата кухня ухае приятно на скара, защото решихме да се нагостим с кюфтенца.
Нали нямате предразсъдъци, че тези от телешка кайма стават по-сухи? Има си начини да са сочни.
Предлагаме ви да опитате по нашия начин.
Начин на приготвяне
В блендер наситнете лютата чушка, чесъна, червената чушка и лука. Добавете вегетата, кимиона и пушения пипер.
Посолете, подправете с черен пипер и налейте бирата. Добавете нарязания на кубчета пармезан и разбийте добре.
Сложете в голяма купа каймата и добавете сместа от блендера, настъргания кашкавал, посолете и подправете с черен пипер.
Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника поне за 30 минути.
От каймата оформете малки топки и притиснете леко с ръка, за да получите кюфтенца. Намаслете леко тиган-скара и изпечете кюфтенцата до получаване на хрупкава коричка, като не обръщате много често.
За гарнитурата обелете доматите, почситете семките и течността, така че да остане само месестата част и нарежете на дребно.
Прехвърлете в купичка, добавете нарязаната на кубчета моцарела, ситно нарязания чесън и 5-6 листа босилек, нарязан на лентички. Посолете и налейте 3-4 с.л. зехтин
Разбийте останалия босилек в блендер с 5-6 с.л. зехтин, без да става много рядка смес.
Поднесете кюфтенцата с доматеното конкасе и босилековия зехтин.
За пълен разкош добавете парче пресен хляб.
Налейте си в чаша каквото ви се хареса - и кажете: "Да ви е сладко" на хората около масата.
Добър апетит.