Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Сочни телешки кюфтенца с кашкавал

Сочни телешки кюфтенца с кашкавал Снимка: Стоян Георгиев
Сочни телешки кюфтенца с кашкавал Снимка: Стоян Георгиев
Сочни телешки кюфтенца с кашкавал Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

В нашата кухня ухае приятно на скара, защото решихме да се нагостим с кюфтенца.

Нали нямате предразсъдъци, че тези от телешка кайма стават по-сухи? Има си начини да са сочни.

Предлагаме ви да опитате по нашия начин.

Начин на приготвяне

В блендер наситнете лютата чушка, чесъна, червената чушка и лука. Добавете вегетата, кимиона и пушения пипер.

Посолете, подправете с черен пипер и налейте бирата. Добавете нарязания на кубчета пармезан и разбийте добре.

Сложете в голяма купа каймата и добавете сместа от блендера, настъргания кашкавал, посолете и подправете с черен пипер.

Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника поне за 30 минути.

От каймата оформете малки топки и притиснете леко с ръка, за да получите кюфтенца. Намаслете леко тиган-скара и изпечете кюфтенцата до получаване на хрупкава коричка, като не обръщате много често.

За гарнитурата обелете доматите, почситете семките и течността, така че да остане само месестата част и нарежете на дребно.

Прехвърлете в купичка, добавете нарязаната на кубчета моцарела, ситно нарязания чесън и 5-6 листа босилек, нарязан на лентички. Посолете и налейте 3-4 с.л. зехтин

Разбийте останалия босилек в блендер с 5-6 с.л. зехтин, без да става много рядка смес.

Поднесете кюфтенцата с доматеното конкасе и босилековия зехтин.

За пълен разкош добавете парче пресен хляб.

Налейте си в чаша каквото ви се хареса - и кажете: "Да ви е сладко" на хората около масата.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените