Здравейте,
Това ястие е много вкусно.
Приготвихме го, за да си спомним вкуса на лятото и морето - и в очакване на следващото.
Начин на приготвяне
Нарежете лука и чесъна на ситно.
Почистете и измийте калмарите и ги нарежете на тънки шайби.
В голям съд загрейте 2 с.л. зехтин и маслото и запържете калмарите за 7-8 минути, като бъркате често.
След като се изпари течността, добавете лука, посолете, а след няколко минути сложете и чесъна.
Гответе 3-4 минути, до прозрачност на лука.
Добавете захарта, разбъркайте и сложете доматите, на които сте отлели повечето от водата и виното.
Поръсете с част от ситно нарязания пресен риган.
Намалете котлона и гответе около 10 минути, като разбърквате периодично.
В края сложете нарязаните на колелца маслини, изключете котлона и оставете още 5-6 минути.
Поднесете със ситно нарязан риган и много хрупкав пресен хляб.
Добър апетит.