Здравейте,
Завършваме серията от пикантни пици с едно предложение с шунка, пушен кашкавал и песто от люти чушки и лют чeрвен пипер.
Добавихме и червен лук и кисели краставички и се получи една превъзходна пикантна хапка.
Утре ще свалим градуса - и пожара в стомаха, с нежна крем супа от тиквички.
Добър апетит.
Начин на приготвяне
Нарежете шунката и кашкавала на ленти, а лука, краставичката и едната чушка - на тънки колелца.
В блендер смелете втората чушка, чесъна, лютата чушка и домата.
Подправете с лют червен пипер, сол и черен пипер.
Налейте около 50 мл зехтин, така че да получите смес, подходяща за намазване.
Разточете тестото и прехвърлете в намаслена тавичка.
Намажете обилно с чушково-доматеното песто и подредете плънката.
Внимавайте да не застъпвате много продуктите.
Завършете с кашкавала и печете в силно загрята фурна до получаването на златиста коричка.
Добър апетит.