Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Kурабийки с мед и джинджифил

Kурабийки с мед и джинджифил  Снимка: Стоян Георгиев
Kурабийки с мед и джинджифил  Снимка: Стоян Георгиев
Kурабийки с мед и джинджифил  Снимка: Стоян Георгиев
Kурабийки с мед и джинджифил  Снимка: Стоян Георгиев
Kурабийки с мед и джинджифил  Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Тези курабийки са много хрупкави и леко пикантни.

Идеални с чаша хубав чай.

Начин на приготвяне

В голяма купа или кухненски робот сложете брашното, солта, бакпулвера, содата и подправките.

Разбъркайте сухите съставки и добавете маслото, което е със стайна температура, нарязано на кубчета.

Разбъркайте на висока скорост, докато сместа стане на трохи.

Прибавете захарта и разбъркайте добре.

Към сухата смес добавете леко затопления мед и разбъркайте.

Прехвърлете сместа върху дъска и омесете внимателно. Дори и да ви се струва сухо тестото, не се притеснявайте. От топлината на ръцете маслото ще омекне и ще получите меко, ронливо тесто.

Като късате с ръка от тестото, оформете 16 топчета, малко по-големи от орех.

Поставете ги върху намаслена хартия за печене и внимателно притиснете, колкото да се сплеснат леко.

Печете 8-10 минути до златисто в предварително загрята до 200 градуса фурна.

На 10-ата минута извадете, за да не се препекат. Докато са топли, сладките са много меки, след като изстинат се втвърдяват и стават хрупкави.

Оставете да изстинат върху хартията за 6-7 минути, а след това прехвърлете върху решетка, за да се охладят напълно.

Добър апетит.

Можете да си закупите хубав чай от тук.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените