Здравейте,
Ако досега сте използвали картофите като гарнитура за риба, нищо не пречи да опитате "две в едно".
Тази рецепта на кюфтенца от риба тон и картофи е доста пикантна.
А гарнитурата в сезона на пресните зеленчуци не е трудна за намиране.
Начин на приготвяне
Намачкайте сварените картофи, добавете горчицата, консервата от риба тон, на която сте изцедили соса, без да я натрошавате прекалено, 2 с.л. ситно нарязан девисил и нарязания на дребно лук.
Овкусете със сока от половин лимон и лимонова кора. Сложете 3 ч.л. от галетата, едно яйце, за да прецените гъстотата на сместа. Ако има нужда може да добавите второто по-късно.
Разбъркайте сместа добре, посолете и подправете с черен пипер. Може да добавите малко кашкавал, настърган на едро.
Изсипете галетата в чиния, добавете ситно нарязан пресен джоджен, сол и черен пипер и разбъркайте.
С ръка оформете кюфтета и оваляйте всяко в галетата.
Изпържете в сгорещена мазнина до зачервяване и извадете върху домакинска хартия, която да обере излишната мазнина.
Поднесете със свежа салата, горчица и задължително лимон.
Кюфтенцата са много крупкави, сочни и не са мазни. Леко кисели и много вкусни.
Добър апетит.