Здравейте,
Много лесно, бързо за приготвяне и вкусно ястие. Това е класичеката рецепта приготвяна в Рим, като там изполват свински бузи.
Продуктите за тази рецепта са много малко и в това е нейното очарование. Не правете компромис с качеството. Купете хубава паста и качествени сирена и бекон.
Приготвя се буквално за 10 минути.
Може да разнообразите с малко чесън или 2-3 с.л. сметана.
Начин на приготвяне
В тенджера кипнете подсолена вода и сварете спагетите според указанията на опаковката.
В голям тиган загрейте зехтина и запържете нарязания на ивички бекон, като бъркате почти непрекъснато.
Готов е, когато придобие кафеникавочервен цвят и стане хрупкав. Изключете котлона.
В голяма купа разбийте яйцата, добавете настърганоте сирена и подправете с черен пипер.
Сложете съвсем малко сол, защото сирената са солени.
Отцедете спагетите и веднага ги изсипете в тигана с бекона.
Разбъркайте бързо, колкото да се намаслят и излейте яйчената смес.
Разбъркайте, като обръщате спагетите от всички страни, за да се сготвят яйцата, но да не станат бъркани.
Поднесете веднага с малко босилек или пресен риган.
Добър апетит.
Много обичам да ги правя. Страхотни са. Впрочем това е една от любимите рецепти на София Лорен.
веднъж ядох спагети по карабунарски.