Пилешко филе на скара с цитрусов сос

Здравейте,

За днес сме ви приготвили едно пилешко с интересна гарнитура и прекрасен сос с цитрусов аромат.

Начин на приготвяне

В зависимост от големината, срежете пилешкото филе на 2-3 парчета. Пригответе марината като в купичка смесите сока на 1 лайм, 50-60 мл зехтин, кората на половин лайм, черен пипер и сол.

Разбийте добре, за да се хомогенизира. На дъното на широк съд сложете от маринатата, подредете парчетата месо и залейте с останалата марината. Объркайте добре и отвреме навреме обръщайте месото, за да се овкуси добре.

Кипнете в тенджера вода, подкиселена с лимонов сок или оцет и малко сол, сложете почистения и измит фасул и варете около 15-20 минути.

Нарежете почистената и измита царевица на парчета с дебелина 2-3 сантиметра и сварете до готовност в подсолена вода. 20 минути са достатъчни за млечната царевица.

Пригответе соса за ястието. В блендер смесете 50 мл зехтин, горчицата, сока от половин лимон и половин лайм, пресен риган, чесън, сол и черен пипер. Пасирайте до гладкост, опитайте на вкус и прехвърлете в купичка.

Готовия фасул изсипете в купа със студена вода, в която сте добавили кубчета лед, разбъркайте добре и оставете да се охлади. Прецедете.

Загрейте тиган скара, налейте съвсем малко зехтин и изпържете овкусеното месо за по 6-7 минути от двете страни.

В дълбока тенджера или тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и маслото. Изсипете отцедения фасул и пържете, като разбърквате често. Добавете нарязания на филийки чесън, посолете и подправете с черен пипер.

Гответе около 10 минути, за да може фасулът да се овкуси и леко да се запържи.

Поднесете месото с отцедената царевица и залетия със сос фасул.

Добър апетит.

Новините

Най-четените